Запишете час сега

Ние малко познаваме собствения си организъм, оная чудна човешка машина, която работи безспирно, и смятаме, че тя мъчно се разваля, или ако се развали, сама от себе си се поправя.

~ Петър Димков

Масаж

тест

Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Масажи

и терапии

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Полезно е

да знаете

Вижте повече

Кой масаж е

подходящ за мен

Вижте повече

Подарък за Осми март

Оригинален подарък за ОСМИ МАРТ за вашата любима, за вашата майка, близка приятелка, добра съседка или колежка. Най-хармоничният подарък за жена в най-женският месец от годината! Подарете здраве, емоция, грижа и красота, хармония и баланс за тялото и душата!

Вижте още

Подаръчни пакети

Ухания, които насищат кожата на тялото, потапяне в разкоша на релаксацията и пълната хармония на ума, обещание за жизненост на духа и истински заслужена почивка.

Вижте още

СЕЙКИ - Чиста оздравителна енергия

Енергийно пречистване - детоксикация за ума, духа и тялото. Активиране на силите на организма и възстановяване на баланса. Ефектите от Сейки са като разпръскване на облаците, които разкриват лъчите на слънцето в ясното небе.

Вижте още

Промоционални предложения

Възстановяване, презареждане, спокойствие, хармония. За да ви предложи повече здраве и приятно настроение, екипът на масажно студио „Padmalaya“ създава специални промоции за масажи.

Вижте още

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

Натурален билков чай по рецепти на Петър Димков - Лечителят

В СТРАНАТА НА ЧАЕНИТЕ ЧУДЕСА

"За мен няма достатъчно голяма чаша чай и достатъчно дълга книга."
~ „Алиса в страната на чудесата“, Луиз Карол

Декорацията на стаята няма значение. И музиката не е задължителна. Чашата за чай също е въпрос на избор. Важни са единствено ароматът и вкусът – не прекалено сладък, леко нагарчащ. Чай за социализация, чай, когато искаш да си сам, чай, когато не се чувстваш добре, чай, когато си щастлив. Защото чаят е вълшебство и като всяка истинска магия има прастари корени.

11-ти век преди Христа, по време на династията Тан в Китай, се сервират първите чаши чай. Чаеният ритуал се пренася в императорския двор на Япония и скоро се превръща в култ сред японците. Появява се чаената церемония Ча-но-ю (горещата вода за чай), описана от журналистът историк Лафкадио Хърн като „най-перфектния, най-спокоен, грациозен и очарователен маниер за поднасяне на чай.”

Европа реагира недоверчиво и скептично по отношение на лековитата напитка. Отначало е продаван като скъп и луксозен продукт във Франция, балтийските държави и Холандия. Постепенно, с увеличаването на вноса, цената му пада и той добива все по-голяма популярност. В консервативна Англия, най-важна роля за създаване на чаената английска традиция има крал Чарлз II, заедно със съпругата му Катерин де Браганса.

Днес целият свят е в плен на чаеното чудо. Според редица изследвания, чаят има високо съдържание на антиоксиданти, а полифенолът в неговия състав се бори с раковите клетки. Освен прекрасния вкус и аромат, редовната употреба на чай намалява риска от сърдечен удар. Билковият чай се препоръчва и за намаляване на натрупания лош холестерол в артериите и защита на костите. Пиенето на чай помага на имунната система. Чаят без добавена захар е препоръчителен при спазване на диета, защото ускорява метаболизма и не съдържа калории.

Няма друга напитка, която да инспирира такова уважение и създаването на толкова разнообразни и любопитни церемонии. В Индия съществува титлата „майстор на чая“, които приготвя напитката по оригинална рецепта и го поднася с автентичен ритуал. Чаят се кипва в мляко на бавен огън, след това към него се прибавя тръстикова захар, зрънца черен пипер и карамфил.

Мароканската чаена традиция изисква чаят да бъде приготвен от най-възрастния мъж в дома. Запарката е смес от затворени в топчета листа от зелен чай, а в Тайланд предпочитат чай с по-кремообразна структура, който се сервира върху лед.

В Турция на почит е силният чай, който се сервира в специфични малки чаши с бучка захар. Популярният турски чай има редица полезни качества. Там „чаеното време“ е по всяко време - след закуска, обяд и вечеря. Англичаните пък имат строго фиксирани часове за пиене на чай – от 17.00 до 19.00 часа, когато поднасят напитката с топли и студени закуски.

Самоварът е приказният дух на руските чаени ритуали и винаги е поставен в центъра на масата. До него, далеч по-невидим и непретенциозен, се поставя още един чайник за чаена заварка. Той запарва много силен чай. Всеки гост може да налее в своята чаша нужното количество силна запарка и след това да го разреди с гореща вода от Негово Величество Самовара.
Мате пък е чаеният крал в Южна Америка открит от индианските племена. Това е тонизираща напитка с високо съдържание на кофеин. Мате се пие с метална сламка от специална куха кратунка.

България също има своят „чаен майстор“ и неговото име Петър Димков. „За всяка болка има билка“ - казва той, още приживе наричан Лечителят. Петър Димков е един от бележитите българи, който завинаги ще остане в сърцата на хората, на които е помогнал и чийто живот е променил. В тритомника „Българска народна медицина“ Димков е събрал хилядолетното познание за природолечението по нашите земи – територия благословена от билки и лековити растения. Книгата му е резултат на упорита и безкористна дългогодишна работа в областта на българската народна медицина и фитотерапията, в която той открива и прилага свои оригинални съчетания от билки.

Лековитото чудо на чая е цяла наука, свят на здраве и древно знание. Българският народ е благословен с растения и билки за здраве, които ни помагат да живеем по-добре и да бъдем здрави всеки ден. Възползвайте се от омайните здравословни тайни, които растат в нашите земи, проучени и разгадани от Петър Димков и селектирани с внимание и любов от Synergy Leaves, представени в център за масаж Padmalaya. Можете да закупите билковите чайове на по оригиналните рецепти на Лечителя в Център за масаж Падмалая или да ги поръчате от нашия ОНЛАЙН МАГАЗИН.

Продуктите на Synergy Leaves са 100% натурални билкови чайове, стриктно комбинирани по автенчитните билкови рецепти на Петър Димков. Synergy Leaves гарантират произхода и високото качество на билковия чай, който присъства в портфолиото на марката.

SYNERGY DETOX - Билков чай
Д
етоксикиращ чай - Билки за детоксикация и изчистване на токсините от организма

Чаят за детоксикация на Петър Димков е букет от селектирани растения, които деликатно извеждат отровите от тялото, пречистват и тонизират организма. Чисти отвътре, озарени отвън по естествен и натурален начин. По-близо до природата, по-близо то незамърсената ни същност.

12 билки за цялостна детоксикация, които според българската народна медицина по лек и естествен начин съдействат за премахване на токсините от организма, възстановяват баланса и спомагат за поддържане на нормалните функции на тялото. Чай Детокс съдейства за подобряването на обмяната на веществата и пречистването на тялото и кръвта. Комплексът способства за правилното функциониране на черния дроб и жлъчката.

Съдържание: агримония, борови връхчета, гръцка коприва, великденче, жълт кантарион, жълт равнец, живовляк теснолист, листа от горска ягода, малинови листа, миризлива лазаркиня, орехови листа, червена хвойна.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY IMMUNE- Билков чай за повишаване на имунитета
Билки за имунитета

Силната имунна система означава здраве и енергия. Има ли нещо по-важно от това, за да живеем щастлив и пълноценен живот, изпълнен с радост и хармония?

Природата нежно и ненатрапчиво се грижи за нас, а ние отпиваме глътки от нейните тайни рецепти за дълголетие и сила.

12 билки за повишаване на имунитета, които според българската народна медицина допринасят за намаляване на оплакванията, дължащи се на вирусни или бактериални инфекции. Подпомагат повишаването на имунната защита, общия тонус и устойчивост на организма. Подобряват реактивността на организма и способността му да се справя с инфекции. Допринасят за възстановяването след излагане на вредни условия и стрес, предизвикващи срив на имуннатата система. Препоръчват се при отслабен имунитет вследствие на стрес и изтощение или бактериални и вирусни инфекции.

Чаят съдържа: агримония, борови връхчета, босилек, бъзов цвят, глогов цвят, зайча стъпка, исландски лишей, мащерка, орехови листа, пача трева, спирея, росопас.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона)
или да поръчате онлайн ТУК.

SYNERGY SLIM - Чай за отслабване
Билки за отслабване

По-добро самочувствие и чудесна физическа форма. Тялото се чувства по-гъвкаво и подвижно. Готови сме за всякакви предизвикателства, наслаждаваме се на собствената си лекотата. Животът е движение, а ние се възползваме от всичките му предимства, благодарение на тайната на лековитите растения, които ражда земята ни.

8 лечебни билки за отслабване, чието синергично действие според българската народна медицина подпомага ефективната редукция на теглото. Мекото въздействие на Synergy SLIM подпомага желаната загуба на тегло без да вреди на общото здраве. Контрол над теглото чрез засилване на метаболизма и контролиране на апетита. Съчетан с диета с намаляване на калориите и активен двигателен режим, билковият комплекс поддържа здравословния воден баланс на тялото и повишава метаболизма.

Чаят съдържа: агримония, борови връхчета, исландски лишей, листа от черница, мечо грозде, орехови листа, спирея (цялата билка с корена), росопас.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY FLEX - Чай за здрави стави
Билки за здрави стави. Билки за подвижност. Билки при болки в гърба и болки в ставите.

Движи се без затруднения, наслаждавай се на всеки ден, върни подвижността и здравето на ставите си, играй като малко дете, състезавай се със себе си, постигай повече без страх и ограничения. Ето това ни нашепват билките в чая за здрави стави, а ние слушаме, отпиваме глътки увереност и тръгваме по своя път, готови да стигнем далеч.

Синергична комбинация от 10 билки, която според блгарската народна медицина спомага за поддържане на нормалното състояние на съединителната тъкан, изграждаща хрущялите, ставните връзки и сухожилията. Synergy FLEX допринася за нормалното функциониране на ставния хрущял. Чаят повлиява благоприятно дейността на опорно-двигателния апарат. Подходящ при остеоартрит, травми, износени стави, болки и скованост в ставите и гърба. Препоръчва се при ставни оплаквания.

Чаят съдържа: агримония, бял равнец, гръмотрън (корени), иглика, маточина, мента, мечо грозде, миризлива теменуга, пача трева, полски хвощ.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY COH - Чай за кашлица.
Чай за хронична кашлица.

Билки за кашлица.

Дишането се успокоява и става по-ритмично, задухът и напрежението в гърдите намалява, белият дроб започва да се чисти. Признателни сме на природата за нейното споделено знание, за нейната грижа и любов към нас. Вдишваме здраве, издишваме благодарност и лекота.

Синергична комбинация от 8 билки при кашлица, която според българската народна медицина оказва омекчаващо, противовъзпалително, отхрачващо и антисептично влияние при остри и хронични кашлици. Synergy COH улеснява отхрачването и успокоява кашличния рефлекс. Билковият комплекс съдейства за подобряване на функциите на дихателната система. Препоръчва се при остри и хронични кашлици.

Чаят съдържа: подбел, бяла ружа (корени, листа и цветове), волски език, драка, липов цвят, мащерка, риган, сладък корен.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY PRESS - Чай при високо кръвно
Билки за сваляне на кръвното.

Билков букет, който пази сърдечния мускул. Всеки удар на сърцето е свещен живот. Ние го грижливо го пазим, следвайки лековития зов на майката природа и уповавайки се на дългогодишния труд на лечителя Петър Димков.

Синергична комбинация от 13 билки за високо кръвно, която според българската народна медицина се препоръчва при хипертония, исхемия, сърцебиене, сърдечна невроза. Synergy PRESS подпомага нормалното функциониране на кръвоносната система и сърцето.

Чаят способства регулирането на повишеното кръвно налягане при хипертония. Има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Препоръчва се при високо кръвно налягане (хипертония).

Чаят съдържа: агримония, акация (цвят), босилек, жълта комунига, лавандула, липов цвят, маточина, мента, риган, хмел, карамфил (зърна), канела, портокалови кори.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY NEPHRO- Чай за камъни в бъбреците
Билки за камъни в бъбреците

Почти всеки човек страда от песъчинки или камъни в бъбреците. Нужно ли е да ставаме жертви на болката, когато този специален подбор от лековити растения спомага за предотвратяването на калциевите натрупвания и образуването на бъбречни камъни.

Комбинация от 9 билки, която според българската народна медицина имат благоприятно въздействие върху функциите на бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища. Способства разтварянето на камъните в бъбреците и естественото им изхвърляне с урината, като предотвратява повторната им поява. Не позволява утаяването на пикочната киселина под формата на твърди частици. Препоръчва се при пясък и камъни в бъбреците.

Чаят съдържа: шипка, ленено семе, метла (семе), липа, златник, царевична коса, мечо грозде, полски хвощ, троскот (корени).

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.SYNERGY INS - Чай при диабет

Билки за диабет. Билки за намаляване на нивата на кръвната захар.

Синергична комбинация от 13 билки, която според Българската Народна Медицина повлиява благоприятно обмяната на веществата в организма и спомага за намаляване на нивата на кръвната захар. Synergy INS допринася за редуциране на съпътстващите усложнения при диабет. Билковата комбинация подпомага за нормализирането на функцията на панкреаса и усвояването на глюкозата. Подобрява метаболитните процеси в организма. Препоръчва се при диабет.

Чаят съдържа: шипка, черни боровинки, широколистен живовляк, бяла черница (листа), усойче, червен кантарион, галега, къпина (корени), метличина, перуника (корени), полски хвощ, фасул (шушулки), цикория (цялата билка с корена).

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн ТУК.SYNERGY PUR - Чай при подагра
Билки за подагра. Билки за намаляване на нивото на пикочната киселина.

Позната още като „царската болест“ - подаграта в много случаи се развива в резултат на нездравословните навици. Тя е сред най-разпостранените метаболитни болести и се характеризира с повтарящи се пристъпи на остър възпалителен артрит. За лечението на подаграта от съществено значение е диетичното хранене и смяната на режима.

Синергична комбинация от 16 билки, която според българската народна медицина въздейства върху нивото на пикочната киселина, като потиска производството й и ускорява извеждането й от организма. Подпомага пречистването на кръвта и облекчава болката в ставите. Препоръчва се при подагра.

Чаят съдържа: шипка , гръмотрън, резене, зайча стъпка, пача трева, полски хвощ, синя тинтява, троскот, бял равнец, глухарче, маточина, мента Пиперита, мечо грозде, миризлива теменуга, овчарска торбичка, цариче.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн.

SYNERGY PROS - Билков чай за простата
Билки за простатата

Билков чай, специално създаден за мъже и техните потребности. Повишава комфорта и общия тонус, дава ново самочувствие и увереност.

Синергична комбинация от 11 билки, която според българската народна медицина се препоръчва при хипертрофия на простатната жлеза. Възстановява нормалната функция на жлезата, като ограничава увеличението и възпалението й. Премахва неволното, трудно и често уриниране.

Чаят съдържа: ленено семе, ечемик, червена хвойна, борови връхчета, бял равнец, жълт кантарион, леска (листа), мечо грозде, полски хвощ, троскот, царевична коса.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате от нашия онлайн магазин за билков чай.

SYNERGY VART - Чай срещу хемороиди. Чай за разширени вени.
Билки при хемороиди. Билки за разширени вени и отоци и хематоми.

Комбинация от 12 билки, която според българската народна медицина противодейства на последиците от образувалите се хемороиди (вътрешни и външни), разширени вени, отоци, хематоми. Synergy VART укрепва кръвоносните съдове, като действа благоприятно върху функциите на венозната система и подкрепя диетичните режими при склонност към разширени и болезнени кръвоносни съдове, включително в областта на ануса. Препоръчва се при хемороиди.

Чаят съдържа: ленено семе, бял равнец, бяло подъбиче, калоферче, усойче (живаничава билка) - листа и цвят, решетка, живовляк широколист, жълт кантарион, пипериче, репей (чичак), троскот, цикория.

Можете да закупите в Център за масаж Padmalaya (с предварителна уговорка по телефона) или да поръчате онлайн ТУК.


Продуктите не са лекарствено средство и не са предназначени да лекуват, диагностицират или предпазват от заболявания. Моля, консултирайте се с личния си или лекуващ лекар дали продуктът и неговите съставки са подходящи за Вас

Каза ли днес Благодаря?

За благодарността с грижа или за грижата с грижа

Thank you, Merci, Danke, Grazie, Tack, Kiitos, Arigatô, Спасибо…
Замисляли ли сте се, че всъщност „благодаря“ е глагол. Тя ни приближава един към друг, руши стените на апатията, ражда усмивки и лекота, омекотява отношенията помежду ни. Благодарете всеки път, когато можете, благодарете за нечия грижа и време, за всеотдайността, за любовта, добрината или житейските уроци. Благодарете от сърце, с желание и… с ГРИЖА.

Вижте повече