Запишете час онлайн

Не чакайте докато всичко се нагласи точно. Нещата никога няма да се перфектни. Винаги ще има предизвикателства, препятствия и условия. И какво от това? Започнете сега. С всяка нова стъпка, вие ще ставате по-силни, по-опитни, по-самоуверени и по-успешни.

~ Марк Виктор Хансен
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Рейки - Енергийна терапия
Източни терапии

Какво е Рейки и защо да го използваме?

Може би си чувал за Рейки, но не знаеш какво точно представлява – масаж ли е, терапия ли е, релаксира ли, лекува ли… Тук ще ти разкажем всичко важно за Рейки, което трябва да знаеш, преди да дойдеш на сеанс.

Рейки – чудотворната енергийна терапия - Названието Рейки идва от японските думи rei, което означава „универсална мъдрост, познание“, и ki, което се отнася до жизнената енергия, наричана още духовна енергия или жизнена сила, която се намира навсякъде около нас и в нас самите. Тази система е открита от японеца Микао Усуи и работи на всички нива: емоционално, физическо, умствено и духовно. Още по-любопитно е, че в определени случаи може да функционира и от разстояние.

В същността си Рейки представлява енергийна лечебна техника, в която чрез нежно докосване терапевтът намалява стреса и безпокойството и насърчава релаксацията. Но това далеч не е всичко. Рейки принадлежи на т. нар. холистични методи, тоест не работи само със симптомите, а и с причините за заболяванията, като изчиства енергийните блокажи в органите. Така рискът заболяването да се завърне става по-малък.

Практикуващите Рейки са обучени как да използват ръцете си, за да приемат и предават духовната жизнена енергия, да подобрят потока и баланса ѝ в тялото и по този начин да поддържат или възвърнат доброто състояние на физическо, психическо и емоционално ниво. Ето как.

За кого са подходящи Рейки сеансите и защо лечение с Рейки?

За всекиго – възрастни и деца, жени и мъже, хора в перфектно здраве или с някакви заболявания. Рейки работи върху цялото ти „аз“ – ум, тяло и емоции. Използването на тази универсална жизнена енергия може да бъде успешно във всички видове физическо, емоционално, умствено и духовно изцеление, както и да предпазва и поддържа доброто състояние на тялото и духа.

Но никак не е нужно да имаш психологически или физически проблем, за да се възползваш от благотворното влияние на Рейки сеанса. При всяко положение ще се почувстваш отпуснат и зареден с енергия, което ще се отрази прекрасно на самочувствието, настроението и ежедневието ти!

Как работи Рейки?

По време на Рейки сеанс енергийните центрове в тялото ти, наречени чакри, се отварят и така осигуряват навлизане на по-голям поток от жизнена енергия. Рейки терапевтът помага да се разбият енергийните смущения и блокажи, пречиства и укрепва енергийните пътища (меридиани), за да може енергията да тече безпрепятствено и по здравословен начин. Така изчиства и хармонизира аурата – полето от светлина и енергия, което заобикаля тялото. За целта той работи с всички 7 главни чакри, както и с допълнителните, за да помогне на всички нива и във всички области.

Задачата на Рейки терапевта е да изчисти, хармонизира и балансира блокираните чакри и енергийни канали в тялото, но тъй като Рейки е разумна енергия, тя сама се насочва, към мястото където е необходима. Терапевтът не влияе пряко върху енергията ти или върху твоето тяло, той е само проводник между теб и източника на универсалната жизнена енергия. Енергията тече през ръцете на практикуващия, но твоето тяло само̀ определя енергийния поток, като взема от него само това, от което се нуждае.
На практика Рейки ти дава единствено това, от което се нуждаеш, а не това, което терапевтът смята, че ти трябва. Така получаваш перфектния баланс лично за теб.

Какви са ефектите от лечение с Рейки?

След Рейки терапията ще усетиш редица благоприятни ефекти по отношение на подобряването на цялостното здраве и благополучие. Рейки сеансът може:

• Да насърчи заздравяването на тъканите и костите след нараняване или операция.
• Да стимулира имунната система.
• Да насърчи естественото самолечение.
• Да облекчи болката и напрежението, особено в мускулите.
• Да подкрепи състоянието на хората, получаващи традиционно медицинско лечение като химиотерапия, радиотерапия, хирургически намеси, хемодиализа.
• Да облекчи психологически проблеми като паник атаки, страхове, депресия, объркване.
• Да изчисти енергийните блокажи и да повиши вибрациите
• Да балансира и да хармонизира

Важно е да знаеш, че Рейки не може да замести традиционното лечение на заболяванията ти, а само да помогне да се справиш с тях отвътре. Рейки може да подкрепи хора с онкологични заболявания, хронични болки, безплодие, храносмилателни проблеми, болест на Паркинсон, депресия и тревожност и заболявания, свързани с тях. Рейки също може да ти помогне да се подготвиш за операция и да се възстановиш по-бързо след това.

Най-важното обаче е, че Рейки никога не може да ти навреди. За сметка на това, сеансите са в състояние да ти дадат дълготрайно усещане за спокойствие, релаксация, сигурност, жизненост.

Как протича Рейки сеансът?

На Рейки сеанс не трябва да се събличаш. Все пак се погрижи да си с удобни дрехи, за да се чувстваш комфортно. Не бива също така да пиеш алкохол преди или след сеансите.
Сеансът протича само с много леко, почти недоловимо докосване на ръцете на терапевта до определени места по тялото ти. Няма масаж, натиск или каквито и да са манипулации на тялото.
Единственото, което може да усетиш по време на сеанса, е лека топлина, изтръпване или пулсиране под мястото, където са ръцете на терапевта. Повечето хора се чувстват много спокойни по време на лечението с Рейки и дори заспиват на кушетката, което също е в реда на нещата. Други хора не чувстват нищо по време на сеанса, но се чувстват значително по-добре след това.
Сеансът започва от главата, продължава надолу до стъпалата, от двете страни на тялото. Трае около един час.

Кога се правят Рейки сеанси?

За стартиране на дълготрайния ефект от Рейки процедурите в началото се правят четири последователни базови сеанса. Специалистите препоръчват след това да се продължи с по един пълен сеанс на две седмици – за поддържане и повишаване на резултатите. На практика колкото по-често участваш в Рейки сеанси, толкова повече се увеличава силата на жизнената енергия.

След всеки масаж или енергийна терапия е добре да пиете повече вода, за да насърчите извеждането на токсините от организма.

А за да задържиш максимално добрите ефекти от Рейки процедурите, препоръчваме ти ежедневно да спазваш петте принципа на Рейки:

• Точно днес не се ядосвай
• Точно днес не се тревожи
• Точно днес бъди благодарен
• Точно днес работи усилено
• Точно днес бъди добър с другите

Защо е важно да познаваме чакрите и тяхното влияние - как те са свързани със здравето, хармонията и баланса?

И накрая нека поговорим малко за чакрите. Когато работи с тях, Рейки терапевтът постига различни ефекти върху физическото и психическото състояние. Ето кои са те и за какво отговарят:

• Първата „коренна“ чакра’ е в основата на гръбначния стълб и свети в червен цвят, свързана е с фината енергия на земята, подържа волята на човека за живот и снабдява тялото с жизненост.

• Втората чакра е на кръстната кост, тя е свързана с възпроизводството, физическите наслади и други аспекти на физическото и емоционално привличане в човешките отношения. Цветът ѝ е оранжев. Това е мястото, където човек крие вина и унижения.

• Третата чакра е на слънчевият сплит и има жълт цвят. Тя е свързана с енергията, необходима за проявяване на човешката същност. Чрез нея се проявява волята на човека. Тук се разполагат гневът, страха, както и доверието и целенасочеността.

• Четвърта чакра е на сърцето, намира се в центъра на гърдите и е зелена. Тя е свързана с всички аспекти на любовта, радостта, уважението, предаността. От нея може да дойде духовното ръководство и висшето съзнание. Това е една от най- важните чакри, през които енергията на Рейки влиза в енергийната система на човека.

• Петата чакра е на гърлото, светлосиня. Тя е свързана с изразяване на творческите способности с помощта на устната и писмена реч. Свързана е със съзерцанието, мисленето, планирането. Чрез нея се проявява начинът, по който ние се свързваме с другите хора.

• Шестата чакра е тази на челото, между веждите и се нарича “трето око”. Има виолетов цвят. Свързана е със самосъзнанието, мъдростта, висшето съзнание, ясновидството, визуализацията и понятийното мислене.

• Седмата, така наречена „коронна“ чакра, се намира на върха на главата. Тя ни свързва направо с висшата сила и духовното съзнание. Цветът, в който свети, е бял.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега