Запишете час онлайн

Не чакайте докато всичко се нагласи точно. Нещата никога няма да се перфектни. Винаги ще има предизвикателства, препятствия и условия. И какво от това? Започнете сега. С всяка нова стъпка, вие ще ставате по-силни, по-опитни, по-самоуверени и по-успешни.

Марк Виктор Хансен
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Тайвански масаж на стъпалата
Източни терапии

Тайвански акупресурен масаж на стъпалата

Дори най-запалените любители на пътешествията не могат да пътуват постоянно. Днес обаче е лесно – просто намери начин да пристигнеш до центъра на София, до студио Падмалая, и Тайван ще се озове буквално в краката ти. Защото тук ще можеш да се насладиш на професионален тайвански масаж на стъпалата – древна, изпитана и ефективна техника, която ще ти донесе не само наслада, но и по-добро здраве. Ето как:

Защо тайванския масаж на стъпалата?

Тайванският масаж на стъпалата е утвърдена здравна практика в Тайван, която съществува повече от 2000 години. Това е специфична акупресура, която стимулира рефлексните точки на стъпалата, пръстите на краката и стъпалото. В тях има 7800 нерва и 83 рефлексни точки, които подобряват функционирането на различни органи и части на тялото, включително вътрешните органи, мускулите и ставите.
В Тайван, откъдето произхожда акупунктурата на стъпалата, е широко прието да се подобрява циркулацията на "енергийната кръв и течност" в човешкото тяло. Принципът е подобен на този в китайската билкова медицина и меридианната терапия. Но тук редовното лечение за премахване на отпадъчните материали, отложени в краката, се е превърнало в културен обичай.

Какво прави терапевта по време на масажа?

Техниката на тайванския масаж на стъпалата изглежда проста, но всъщност изисква знания и подготовка. Първо чрез докосване на стъпалата с ръце трябва да се открият бучки, създадени от млечна киселина и други телесни отпадъци. След това сръчните пръсти на терапевта ги разнасят в правилната посока на рефлексните точки, за да ги изчистят.

Какво да очакваш от масажа?

Като начало ще накиснеш краката си в топла билкова вана. Докато седиш удобно, терапевта ще втрие масло в стъпалата ти и ще започне да ги обработва едно по едно. Докосването е приятно и релаксиращо, но там където има мното наслагвания е възможно да се усети и болка. Ако някое място на стъпалото ви се окаже особено чувствително, масажистът може да попита дали не сте имали здравословни проблеми, свързани със съответния вътрешен орган.
Масажът на стъпалата доказано намалява нивата на хормона на стреса и кръвното налягане.

Когато излезеш от центъра за масаж, стъпките ти ще бъдат леки, тялото ти – по-енергично, а усмивката ти – широка задълго.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега