Запишете час сега

Човек сам изгражда около себе си здрава ограда от всички „не трябва“, „не мога“ и „не е необходимо“, а после наднича зад нея и завижда на тези, които живеят на свобода.

~ Александър Свияш

Масаж

тест

Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Полезно е

да знаете

Вижте повече

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

Зонов масаж - Зонова терапия

Източни терапии

Зонов масаж

Масаж на стъпала, длани и глава

"Притиснете годините, притиснете болката, притиснете умората, притиснете болестта."

Всеки обича рефлексотерапията и добрия масаж на стъпала, знаете ли, че рефлекторни зони има освен по стъпалата, по дланите на ръцете и също така на главата. Зоновият масаж е ефективен като профилактика при редица заболявания, от които бихме могли да се предпазим или ако просто искаме да премахнем стреса и умората от тялото. Масажът не е диагноза и винаги следва да се консултирате с лекар, ако нещо в здравето ви ви смущава, но би могъл да бъде ефективно допълнение към всяко едно лечение, като подпомага работата на вътрешните органи, сетивата и работата на жлезите.

Масаж на крака, масаж на ръце, масаж на глава - какво включва:
Масажът обхваща зоните на стъпалата, дланите и главата, като техниката позволява да се работи цялостно с енергийните системи в тялото. Зоновият масаж подмладява, премахва стреса и умората, бори хроничните неразположения и повдига енергията. Полезен е също така при упорито главоболие, синузит, болки в гърба, безсъние, артрит и общо неразположение.

История
Точковият масаж ни отвежда назад в историята в Китай и Египет. Преди повече от 5 000 години древните хора разтривали краката си един на друг. В края на 18-ти век се поставя начало на рефлексотерапията като наука за натиска върху зоните на стъпала и дланите, който повлиява физическата промяна в тялото и предизвиква терапевтичен ефект на друго място. Нейното начало се поставя от д-р Уилям Фицджералд, който я нарича зонотерапия. Тази смесена техника се основава на теорията, че енергийният канал минаващ в човешкото тяло от главата до краката обхваща 12 жизненоважни органа. Прилагането на натиск върху определени рефлекторни точки върху енергийните канали отблокира протичането на енергията, за да се възстанови нейният правилен поток. Ако тялото е под стрес и напрежение и този стрес не бъде овладян, то това води до задръстване на енергията и нейното блокиране, което от своя страна води до телесна неефективност, която пък вече може да доведе до заболяване.

Принцип на работа
Според принципите на зоновата терапия, тялото ни е електромагнитно поле с електромагнитни потоци, протичащи през него.

Десет главни невидими потоци преминават през него в посока към пръстите на краката и пръстите на ръцете. Областта, която се обхваща от всеки поток, се нарича ЗОНА.

Тялото е разделено на две равни части и има пет зони в лявата и пет - в дясната част. Всички жлези с вътрешна секреция, нервната система и вътрешни органи попадат в тези зони.

Зони 1 и 2 започват от върха на главата, спускат се през центъра на челото и носа и продължават надолу през центъра на тялото, разклонявайки се към палците и големите пръсти на краката.
Зони 3 и 4 започват от върха на главата, минават през очите и продължават надолу през тялото към показалците и вторите пръсти на краката.
Зони 5 и 6 зпочват от върха на главата, спускат се през очите и продължават надолу към средните пръсти на ръката и третите пръсти на краката.
Зони 7 и 8 започват от върха на главата, преминават през средното ухо и продължават към безименните пръсти на ръцете и четвъртите пръсти на краката.
Зони 9 и 10 започват от върха на главата, минават през външното ухо и продължават надолу към малките пръсти на ръцете и краката.

Рефлекторните точки върху ръцете и краката са свързани помежду си, както следва:

Големите пръсти на краката и палците на ръцете са част от Зона 1 и 2.
Показалците и вторите пръсти на краката са част от Зона 3 и 4.
Средните пръсти на ръцете и третите пръсти на краката са част от зона 5 и 6.
Безименните пръсти на ръцете и четвъртите пръсти на краката са част от Зона 7 и 8.
Малките пръсти на ръцете и краката са част от Зона 9 и 10.

Цена на масажа: 60 мин. - 60 лв.

Зонов (точков) масаж в София - Падмалая, кв. Лозенец, ул. "Свети Седмочисленици" 11

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

« Обратно

Подари сила и енергия, подари настроение и хармония

подарък за мъж

Масажът – оригинален подарък за истински уважаваният мъж!

Много от мъжките подаръци са неоригинални или клиширани. Всички знаем, че да изберем оригинален подарък за мъж е доста сложна задача. Подари оригинален подарък, който ще се помни и цени.

Вижте повече

Подари внимание и грижа, подари здраве и баланс

подарък за жена

Без значение дали има повод или не, жените обичат да получават подаръци, които показват загриженост, отношение и любов, а всеки ден е подходящ ден за подаръци. Всеки ден е празник, когато правим хората до нас щастливи.

Завържи панделка на доброто отношение и любовта и направи подарък, който дълго ще се помни.

Вижте повече

Дължите си момент хармония

Чуйте мъдрия език на тялото си

Намерете здравето и баланса

Запишете час сега