Не отивай там, където пътят може да те отведе; вместо това иди там, където няма път и остави следа.

~ Ралф У. Емерсън

Масаж при артрит и болки в коленете

Как да намалиш болката в ставите и сухожилията?

Артритът е заболяване, при което се възпаляват ставите и сухожилията около тях.
Това може да бъде доста неприятно състояние, при което болката е съпроводена от скованост в заболялата става, особено сутрин.

Ако и ти изпитваш подобна болка, вероятно никак не ти се иска някой да те докосва в засегнатите зони на тялото ти. Но истината е, че един сертифициран терапевт може да предложи масаж при артрит, който да облекчи болката и сковаността, а редовната терапия ще помогне да се освободиш от тях.

Масаж при възпалени стави и сухожилия. масаж при артрит и болки в коленете | Център за масаж Падмалая, София
Облекчи болките
от БлогаРазгледай още...

Енергийните блокажи

Застоялата енергия - да изчистим живота си

енергийните блокажи
избрано на фокус
Виж повече
Още статии
Здравословни навици да по-качествен живот, изграгждане на добри навици

Натиснете спирачката, забавете темпото

Спрете да се претоварвате и намерете баланса

Виж повече
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи.

Как Вендузите помагат на здравето?

Вендузотерапията - предимства и ползи

Виж повече
Хронични болки, неврологични заболявани, мускулни болки.

Какво знаем за хроничните болки?

Болки в гърба, кръста, ставите. Ишиас, плексит, невралгия.

Виж повече

Как помага и защо да изберем масаж при артрит - Облекчаване на болката при артрит

Масажът при артрит работи по два основни начина.
Знаеш, че всеки масаж благоприятства раздвижването на кръвта и осигурява по-добро кръвоснабдяване на тялото. Когато масажистът засили кръвообращението в болната зона, това ще помогне за намаляване на възпалението, а съответно и на болката.

На второ място, специализираният масаж работи внимателно с меките тъкани наоколо и така отпуска мускулите, които неволно сковаваш заради болката. Това ще направи тялото ти по-гъвкаво, ще намали неприятните усещания и ще ти помогне да се движиш по-лесно.

Ако искаш масажът да бъде още по-благоприятен за състоянието ти, можеш към него да включиш и лечебната сила на етеричните масла. Обади ни се предварително, за да приготвим специален микс точно за теб.

Масаж при различни видове артрит

Вариантите на заболяването са различни – ревматоиден артрит, остеоартрит, псориатичен артрит, ревматизъм и др. Масажът може да донесе несъмнени ползи при всеки от тях, без да се налага да приемаш повече лекарства.
Ако страдаш от ревматоиден артрит, масажът ще подобри кръвообращението и ще намали отока на ставите ти. Все пак препоръчваме да не се подлагаш на процедура при обостряне на такъв артрит, особено на болната става.
Един масаж при остеоартрит ще намали болката и отока, ще направи ставите ти по-подвижни и ще ти осигури облекчаване на напрежението, което изпитваш в тях.

Защо масажът при артрит е важен

Когато артритът скове ставите ти, те принуждава да живееш с доста по-малко движения. От друга страна, колкото по-малко се движиш, толкова повече вредиш на ставите и мускулите около тях. Да се планираш масаж при състояние на болки от артрит е идеална възможност да разкъсаш този порочен кръг и да започнеш да живееш по-спокойно и пълноценно.

Помогни на терапевта

Когато дойдеш в ПАДМАЛАЯ за масаж, непременно разкажи подробности за състоянието си на терапевта. Така ще можеш да получиш най-добрата терапия за твоето състояние и да излезеш от студиото за масаж с по-малко болка, по-голяма усмивка и повече лекота при движение.

© Център за масаж Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Сподели