ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкМагазинИнтересноПърви път?Масаж тестКонтактиЗа нас

Вселената се основава на принципа на динамичната размяна… Даването и получаването са различни аспекти на потока от енергия във Вселената.
И ако имаме волята да даваме от онова, което търсим, изобилието на Вселената непрестанно ще ни съпътства.

~ Дийпрак Чопра

Специализиран масаж при болки в краката и стъпалата

Терапия при болки в мускулите на краката и сухожилията на стъпалата

Свободно движение

Болката в краката може да бъде тревожно и изтощително състояние, което засяга хора от всички възрасти и с различен начин на живот.  Причините за болката варират от леки и временни проблеми до по-сериозни състояния, включително продължително обездвижване, наднормено тегло, плоскостъпие - дюстабан, плантарен фасциит, дехидратация на организма, мускулни разтежения, силно физическо натоварване, спортни травми, наранявания, лошо кръвообращение, неправилна стойка, проблеми с лимфната система, притискане на нерв, проблеми с гръбначния стълб, врата и кръста, и други. Дайте на краката си заслужената почивка, за която отдавна ви молят, като им подарите специалициран терапевтичен масаж. 

Масаж при болка в краката и болка в стъпалата | Център замасаж Падмалая, София.
Стъпвай с лекота
Какво още да видите
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

Докато болката в краката трябва да бъде диагностицирана от лекар, за да се определи основната причина и да се направи оценка на конкретната ситуация, то масажната терапия може да осигури ефективно облекчение и да подобри цялостното състояние на кръста, краката, глезените и стъпалата.

Комбиниран масаж за болки в краката и болки в стъпалата

Нашите специално разработена комбинирана терапия за болки в стъпалата и болки в краката интегрира различни подходи. Чрез комбиниране на различни терапевтични модалности на масажа, терапевтите могат да адресират множество фактори, допринасящи за дискомфорта и да осигурят ефективно облекчение, да насърчат заздравяването и да подобрят цялостното състояние на краката, стъпалата и кръста.

1. Класически и дълбокотъканен масаж: Дълбокиятотъканният масаж се фокусира върху достигането на по-дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Той използва бавен, силен натиск, за да освободи напрежението и да облекчи хроничното стягане на мускулите, което може да допринесе за болки в краката и ходилата. Дълбокият масаж на тъканите може да помогне за разрушаване на срастванията, да подобри притока на кръв и да намали възпалението, осигурявайки облекчение при състояния като плантарен фасциит и ахилесов тендинит.

2. Терапия с тригерни точки: Тригерните точки са области на свръхраздразнителност в мускулните влакна, които могат да пренесат болката към други части на тялото, включително краката и стъпалата. Терапията с тригерни точки включва прилагане на натиск върху тези специфични точки за освобождаване на напрежението.

3. Миофасциално освобождаване: Миофасциалното освобождаване се фокусира върху освобождаване на напрежението и ограниченията във фасцията и съединителната тъкан, която обгражда и поддържа мускулите. Чрез прилагане на внимателен и продължителен натиск върху засегнатите области, миофасциалното освобождаване може да помогне за подобряване на мобилността, намаляване на болката и възстановяване на правилната функция на фасцията.
Наранявания или операции на краката могат да доведат до образуване на страствания и фиброзна тъкан, което може да причини болка и да ограничи движението. Масажът на крака и стъпала може да помогне за елиминирането на фиброзите и срастванията, намалявайки болката, причинена от ограниченото движение и да подобри цялостната функция на краката и стъпалата.

4. Разтягане:
Разтягането играе решаваща роля за подобряване на гъвкавостта и облекчаване на стегнатите и претоварени мускули. Терапевтът включва пасивни техники за разтягане по време на масажната сесия, за да удължи мускулите и да увеличи обхвата им на движение. Чрез леко разтягане на мускулите на краката и стъпалата, напрежението се освобождава, насърчавайки релаксацията и намаляване на болката. Разтягането помага за подобряване на мускулния баланс, коригиране на постуралните проблеми и предотвратяване на бъдещи наранявания.

5. Мобилизация
Ставната мобилизация включва нежни и контролирани движения на ставите, за да се подобри обхватът им на движение и да се намали болката. Терапевтът прилага специфични техники за мобилизиране на ставите на краката и ходилата, като помага за освобождаване на сковаността и увеличаване на гъвкавостта на ставите. Чрез възстановяване на правилната функция на ставите може да се облекчи дискомфорта, да се подобри цялостното движение и способността на тялото да абсорбира шока по време на дейности с натоварване.

6. Рефлексотерапия, акупресура: Рефлексологията е масажна техника, която се фокусира върху стимулиране на специфични рефлексни точки на краката. Тези рефлексни точки съответстват на различни органи, жлези и области на тялото.
Прилагайки натиск върху тези точки, рефлексологията може да насърчи релаксацията, да подобри кръвообращението и да възстанови баланса в цялото тяло. Рефлексологията може да бъде особено полезна при болки в краката, тъй като засяга както физическите, така и енергийните аспекти на тялото.

7. Лимфен дренажен: Лимфният дренажен се фокусира върху стимулирането на лимфната система, която играе решаваща роля в премахването на отпадъците и токсините от тялото. Използвайки нежни и ритмични движения, лимфодренажният масаж може да подобри лимфния поток, да намали отока и да подобри цялостното състояние на организма.

Какви са ползите от масажа на стъпалата и масажа на краката?

Терапевтичните ползи може да варират в зависимост от специфичното състояние и причините за болката вкраката, затова преди масажа е важно да обсъдите състоянието си с вашия вашият терапевт, за да може той да прецени ситуацията ви и да ориентира терапията индивидуално за вас.

Намаляване на болката в мускулите на краката, сухожилията на глезените и стъпалата и сковаността. Управление на хронични състояния при болки причинени от подагра, плоскостъпие / дюстабан, плантарен фасцииит, ахилесов тендинит и други

Облекчаване на остри и хронични състояния като болки в краката причинени от подагра, плантарен фасциит, липедем, плоскостъпие - дюстабан, ахилесов тендинит. Масажната терапия помага за облекчаване на болката, като работи с мускулите, съединителните тъкани и нервите в краката и стъпалата. Чрез различни техники, като акупресура, компресия и разтягане, масажът може да облекчи болките в мускулите на краката, да намали възпалението и да насърчи освобождаването на ендорфини, които са естествени хормони за облекчаване на болката.

Докато масажът не може да излекува подагра или да елиминира основното натрупване на пикочна киселина, той може да помогне за облекчаване на дискомфорта и насърчаване на релаксацията.

Болката при плоскостъпие обикновено засяга стъпалата, глезените и долната част на краката, а не кръста. Все пак си струва да се отбележи, че човешкото тяло е взаимосвързано и проблемите в една област могат потенциално да засегнат други части. Въпреки че плоскостъпието само по себе си може да не причинява директно болка в кръста, възможно е постуралните дисбаланси и променената биомеханика, свързани с плоските крака, да допринесат за дискомфорт в бедрата или долната част на гърба, което може да се възприеме като болка в кръста. Ето няколко възможни обяснения за болка в кръста, свързана с плоскостъпие.

Подобрено кръвообръщение на краката

Масажът подобрява кръвообращението в краката, което е от съществено значение за доставянето на кислород и жизненоважни хранителни вещества до мускулите и тъканите, като същевременно премахва отпадъчните продукти и намалява напрежението в мускулите на краката. Като насърчава здравословния кръвен поток, масажът помага за намаляване на подуването, възпалението и дискомфорта, свързани с лошо кръвообращение. Също така допринася за превенцията и менажирането на състояния като разширени вени.

Освобождаване на напрежението иболката в сухожилията и мускулите на краката и стъпалата

Стегнатите, напрегнати или претоварени мускули и сухожилия могат да бъдат честа причина за болка в краката. Нашата масажна терапия за крака и стъпала може да се насочи към специфични мускулни групи и да облекчи мускулното напрежение. Чрез освобождаване на мускулното напрежение масажът може да намали мускулния спазъм и да облекчи дискомфорта.

Подобрена мобилност и обхват на движението

Болката в краката може да ограничи движението и гъвкавостта. Масажната терапия може да подобри гъвкавостта на мускулите и обхвата на движение на ставите. Чрез освобождаване на напрежението и срастванията в мускулите, масажът подобрява подвижността на краката, позволявайки по-свободни и плавни движения. Повишената гъвкавост може да намали риска от наранявания и да подобри цялостно движението.

Премахване на страстванията във фасцията, съединителната тъкан, фиброзна тъкан

Наранявания или повтарящ се стрес върху краката и стъпалата могат да доведат до образуване на фиброзна тъкан. Техниките за масаж, като миофасциално освобождаване, могат да помогнат за разрушаване на сраствания, намалявайки болката, причинена от ограничено движение или дисфункционална тъкан.

Освобождаване на компресията и болката в нервните окончания

Болката в краката, причинена от ишиас или периферна невропатия, може да бъде предизвикателство. Масажът може да помогне за облекчаване на свързаната с нервите болка в краката чрез намаляване на напрежението.

Изправяне на стойката и подобряване на баланса

Болката в краката понякога може да бъде свързана с постурален дисбаланс или аномалии в походката. Лошата стойка може да доведе до дисбаланси и прекомерен стрес върху краката и стъпалата, което води до умора, силна болка и дискомфорт.

Плоските стъпала или така нареченото плоскостъпие (дюстабан) могат да променят разпределението на тежестта в тялото. Това може да повлияе на стойката, което потенциално води до промени и изкривяване на гръбначния стълб, като увеличена или намалена лумбална извивка. Неравномерното натоварване и промени в гръбначния стълб, както и дисбаланса в бедрените мускули могат да причинят напрежение долната част на гърба и кръста, което води до болка в областта на кръста, краката и стъпалата.

Масажната терапия може да помогне за коригиране на тези проблеми чрез справяне с мускулния дисбаланс, подобряване на стойката и възстановяване на правилното разпределяне на тежестта. Чрез целенасочени техники и коригиращи упражнения, масажът помага за оптимизиране на мускулната функция, балансиране на мускулно-скелетната система, облекчаване на болката в краката, свързана с постурални аномалии и намаляване на напрежението върху краката и стъпалата и помага за предотвратяване на бъдещи болки и наранявания.

Възстановяване след травми на краката и стъпалата

За хора, които се възстановяват от наранявания на крака или операция, масажът може да бъде ценна част от процеса на рехабилитация. Масажът стимулира притока на хранителни вещества към наранената зона, което подпомага възстановяването на тъканите.

Бързо възстановяване след физическо натоварване

Масажът може да бъде полезен за хора, които се занимават с интензивни физически дейности или спортове, които поставят значителни изисквания към краката. Може да помогне в процеса на възстановяване чрез намаляване на мускулната болка в краката, подобряване на кръвообращението и ускоряване на елиминирането на метаболитни отпадъчни продукти. Редовният масаж след физическа активност може да помогне на спортистите и активните хора да поддържат доброто състоянието на краката си и да сведат до минимум дискомфорта.

Подобрен лимфен поток

Лимфната система играе решаваща роля в премахването на отпадъците и токсините от тялото.Масажната терапия може да помогне за стимулиране на лимфната система, която играе решаваща роля в премахването на отпадъчните продукти, токсините и излишната течност от тялото. Чрез прилагане на лек натиск и ритмични движения, масажът може да подобри лимфния поток, намалявайки подуването и насърчавайки детоксикацията на тялото.

Предотвратяване на наранявания

Редовната масажна терапия може да бъде ефективен инструмент за предотвратяване на наранявания на краката и краката. Чрез справяне с мускулния дисбаланс, намаляване на напрежението, подобряване на гъвкавостта и насърчаване на правилната биомеханика, масажът може да помогне на хората да поддържат оптимално здраве на краката и стъпалата. Чрез проактивен подход масажната терапия може да сведе до минимум риска от разтежения, навяхвания, наранявания при претоварване и други състояния, свързани с болки в краката и краката.

Подобрено качество на съня

Постоянната болка в стъпалата и краката може да наруши съня. Масажът на краката и стъпалата насърчава релаксацията, облекчава болката и намалява стреса. По-доброто качество на съня допринася за цялостното благосъстояние и може да повлияе положително оздравяването.

Елиминиране на стреса и безпокойството

Хроничната болка в стъпалата и краката може да причини стрес и безпокойство, което може допълнително да влоши симптомите на болката. Масажната терапия предизвиква релаксация и задейства освобождаването на ендорфини, естествените болкоуспокояващи в тялото, които помагат за облекчаване на болката в краката, насърчавайки чувството за благополучие, което намалява нивото на стрес.

Цялостно подобряване на качеството на живот

Като се справя както с физическите, така и с емоционалните аспекти на болката, масажът може да подобри цялостното изживяване и справяне с болката в краката и краката.

Масажът в помощ на здравето на краката и стъпалата

Масажът не е самостоятелно лечение за всички видове проблеми и болки в краката и ходилата. Важно е да се консултирате с вашия лекар, който ще постави диагноза на основната причина за вашата болка, ще оцени конкретната ситуация, ще вземе предвид това дали има някакви противопоказанияи ще даде предписания за по нататъшна терапия.

Масажната терапия следва да се използва като част от цялостния подход за справяне с болката в краката, който може да включва медицинско лечение, упражнения и промени в начина на живот. Работейки в сътрудничество с вашия здравен специалист, масажът има изключително ценна роля в облекчаване на болката в краката и подобряване на цялостното здраве.
Сподели

Цени на Специализиран масаж при болки в краката и стъпалата
Специализиран терапевтичен масаж при болки в краката и стъпалата

Елиминира болката, премахва тежестта, компресията, напрежението и сковаността. Подобрява лимфния поток, мобилността и обхвата на движение. Облекчава състояния на болка при плоскостъпие - дюстабан, подагра, плантарен фасциит, синдром на тежки крака, травми.

60 мин. - 85 лв.
80 мин. - 100 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж - Грижа за мускулите, ставите и фасцията | Професионални терапевти. Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Масаж на глава и врат
Начин да се справим с главоболието. Масаж на глава шия и рамене при болка във врата, болка в раменете, главоболие и мигрена.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
С магнезиево олио
Лечебен масаж с магнезиево олио | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
Масаж на стъпала
Рефлексотерапия - Масаж при болки в стъпалата
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече
Ломи Ломи - Хавайски
Ломи-Ломи - хавайски масаж на цяло тяло с топли вулканични камъни | Студио за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече