ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкИнтересноПърви път?Масаж тестЕтичен кодексКонтактиЗа нас

Каква е ползата от притеснението?
Никога не си е струвало.
Е, опаковай си проблемите в старата чанта и се усмихвай, усмихвай, усмихвай.


~ Джордж Асараф

Масаж на глава, врат и рамене

при главоболие, мигрена, болка във врата и болка в раменете

Без напрежение

Мигрената и главоболието с безмилостно пулсиращо или пронизващо усещане, болките в раменете - здравите стълбове носещи бремето на нашите отговорностии и неприятнит  дискомфорт сковаващ врата ни, често се явяват като пратеници, сигнализиращи за дисбаланс, които изискват нашето повишено внимание в най-важните зони на тялото, които носят цялата тежест на ежедневието. Тези сигнали нарушават нашето благополучие и възпрепятстват стремежа ни хармонично съществуване. В Падмалая ние разбираме сложния танц между ума и тялото и ви каним на трансформиращо пътешествие, което облекчава главоболието, освобождава напрежението в раменете и премахва тежестта на болката във врата.

Масаж на глава при главоболие. Масаж на врата и раменете | Център за масаж Падмалая
Яснота на мислите
на ФокусРазгледай още...

Вендузите - Мощен инструмент

Инвестиция в здравето

Масаж с вендузи София | Център за масаж Падмалая.
избрано с грижа за теб
Виж повече
Какво още да видите
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

Какви са ползите от масажа на глава, шия и рамене?

Стресът, безмилостният спътник на съвременния живот, изисква избор на правилен и последователен съюзник за управление. Сковаността, болката и напрежението са тихите саботьори на комфорта и са резултат от различни фактори като заседнал начин на живот, тежко натоварване или много натрупан стрес и ежедневни грижи. Болката и сковаността ограничават обхвата на движение и пречат да изпълняваме ежедневните си задълженияи да се насаждаваме на живота спокойно. 

Масажът на рамене, шия и глава насърчавайки подвижността и усещане за свобода на движението, докато тялото възвръща естествената си мекота.Редовните масажи на главата, шията и раменете действат като щит срещу акумулираните ефекти на стреса, като гарантират, че напрежението се стопява, а спокойствието се превръща в продължително състояние на съществуване. Превръщайки тези масажи в рутина, вие укрепвате защитата си срещу ежедневната атака на стресовите фактори.

Мигрена - Разбираме ли сложната симфония на главоболието?

Мигрените, често характеризиращи се с пулсираща болка, чувствителност към светлина и звук и гадене. Те са сложно взаимодействие на генетични, екологични и неврологични фактори. Тригерите могат да варират от човек на човек, но обикновено включват:

Стрес: Емоционалните и физически стресори могат да предизвикат мигрена, създавайки каскада от събития, които водят до главоболие.

Хормонални промени: Колебанията в хормоните, особено при жените, могат да допринесат за появата на хормонална мигрена, често предшестваща месечния цикъл.

Фактори на околната среда: Излагането на определени стимули като ярки светлини, силни шумове или силни миризми може да действа като катализатор за главоболието и мигрената.

Диетични причини: Някои храни и напитки, като кофеин, шоколад или отлежали сирена, могат да провокират мигрена при по-чувствителни хора.

Как масажът може да ни помогне да се справим с главоболието и мигрената?

В Падмалая нашите терапевти се фокусират върху облекчаване на непосредствените симптоми, като същевременно ви насочват към промени в начина на живот, които могат да помогнат за справяне и смекчаване на дискомфорта причинен от главоболието или мигрената. 

Сбогувайте се с досадния дискомфорт на главоболието със специализирания масаж на глава, шия и рамене.  Нашето фокусирано внимание върху главата и шията облекчава напрежението и премахва болките в главата. Ние разбираме, че главоболието идва в различни форми и чрез щателен фокус върху областта на главата, шията и раменете, нашите масажи работят за облекчаване на първопричините, осигурявайки освобождаване от постоянния дискомфорт. Редовният масаж на глава не е просто облекчение от болката, но и проактивен подход към превенцията.

Болка в раменете - Разплитане на възлите на напрежението

Болката в раменете е често срещан спътник в нашето ежедневие и може да възникне от различни източници, често изострена от съвременните работни навици и фактори, свързани с начина ни на живот:

Лоша стойка: Продължителните периоди на лоша стойка, особено докато седите на бюрото или използвате електронни устройства, могат да натоварят мускулите на раменете. Носенето на тежки торби и раници също може да бъде източник на болката. 

Повтарящо се напрежение: Участието в повтарящи се движения, независимо дали по време на работа или по време на физически дейности като работа или спорт, може да доведе до претоварване, възпаление, травми и дискомфорт в раменете.

Стрес и напрежение: Емоционалният стрес често се проявява физически в раменете, създавайки възли, скованост и напрежение, които допринасят за болка.

Как да се справим с дискомфорта в раменете?

Нашите терапевти използват целенасочен подход, насочвайки се към специфични зони на напрежение и осигурявайки облекчение чрез комбинация от масажни техники и терапевтични интервенции.Независимо дали е от прегърбване пред клавиатурата или от натрупана умора, масажът насочен към напрежението в раменете, възстановява свободата на движение и лекотата, която отдавна сте загубили.

Болка във врата - Навигация в деликатния баланс

Вратът е деликатен, но издръжлив мост между главата и раменете и той често носи тежестта на ежедневните ни занимания. Дискомфортът във врата може да произтича от различни причини, влияещи върху сложния баланс на тази жизненоважна връзка между главата и раменете:

Лоша ергономия: Неправилната ергономия, независимо дали на работното место или по време на сън, може да натовари мускулите на врата, което води до неприятен дискомфорт.

Мускулно напрежение: Стресът и особено безпокойството често се проявяват във врата, причинявайки стягане на мускулите и допринасяйки за постоянно напрежение.

Синдром на схванатия врат: Прекомерната употреба на електронни устройства, водеща до продължителни периоди на гледане надолу, може да натовари врата и да доведе до болка, скованост и намален обхват на движение.

Проблеми със ставите: Дегенеративни състояния или наранявания, остеофити и шипове засягащи шийния отдел на гръбначния стълб, могат да се проявят като болка във врата.

Как да облекчим болката във врата?

Независимо дали е резултат от лоша стойка, дълги часове време пред монитора или следствие от неспокойна нощ, болката във врата може да бъде много изтощителна. В този масаж ние използваме техники, които освобождават напрежението, подобряват гъвкавостта, прамахват възлите и облекчават болките в мускулите на врата.

Нашите терапевти са специализирани в справянето с уникалните нюанси на дискомфорта във врата, комбинирайки техники за освобождаване на напрежението и възстановяване на деликатното равновесие на тази важна област.

Плавност в движенията 

Редовните масажи допринасят за поддържането на плавност в движението, като се справят със сковаността и насърчават гъвкавостта на ставите и мускулите. Независимо дали водите заседнал начин на живот или се занимавате с повтарящи се дейности, включването на масажи на главата, шията и раменете във вашата рутина гарантира, че тялото ви ще поддържа естествения си обхват на движение, за да имате пъргавина и лекота във всяко движение.

Трайно въздействие от масажа

Нашите масажи не са просто незабавното облекчение. Те имат трайно въздействие, което помага да поддържате на баланс и спокойствие в ежедневието.

Благосъстоянието не е дестинация, а пътуване и редовните масажи на главата, шията и раменете са вашите верни спътници в това пътуване към благосъстояние. Освен че се справят със специфични проблеми, те  насърчават баланса между тялото, ума и духа. Редовните сесии действат на тялото като бутон за нулиране, което ви позволява да се справяте с предизвикателствата на живота с по-голяма устойчивост и яснота.


Сподели

Цени на Масаж на глава, шия и рамене
Масаж на глава, врат и рамене

Подходящ при болка в главата, мигрени и схващания. Със специален бленд етерични масла.

30 мин. - 60 лв.
60 мин. - 85 лв.
С рефлексотерапия - масаж на стъпала 90 мин. - 140 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Комбиниран масаж с Магнезиево олио + рефлексотерапия и масаж на глава

Масаж с магнезиоево олио за възстановяване на тялото, премахване на спазмите и болките породени от голямо физическо натоварване или продължително обездвижване. Насища тялото с магнезий. Хидратира и възстановява кожата. Подходящ при главоболие и безсъние. При мускулни травми, ишиас, артритни болки, фибромиалгия.

90 мин. - 130 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж - Грижа за мускулите, ставите и фасцията | Професионални терапевти. Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Специализиран за крака
Болка в краката, болка в стъпалата. Ефективен масаж при болезнени крака и стъпала.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
С магнезиево олио
Лечебен масаж с магнезиево олио | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
За Него и за Нея
Масаж за двойки в София.
Виж повече
Масаж на стъпала
Рефлексотерапия - Масаж при болки в стъпалата
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече
Ломи Ломи - Хавайски
Ломи-Ломи - хавайски масаж на цяло тяло с топли вулканични камъни | Студио за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече