ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкМагазинИнтересноПърви път?Масаж тестКонтактиЗа нас

Ако се научим да се вслушваме в интуицията си, тя ще се превърне в неизчерпаем източник на любов, истина и мъдрост. Ако затворим очи и се вгледаме в себе си, винаги ще получим правилен съвет.

~ Свами Гитен

Дълбокотъканен масаж - как помага при болка?

Дълбоко подмладяване за мускулите и ставите

Стратегическо решение

Истинска грижа за тялото в дълбочина, която изцелява, тонизира мускулите и пробужда подвижността на ставите. Напрежението, което трупаме ден след ден, обездвижването и заседналият начин на живот могат да доведат до хронично стегнати или болезнени мускули. Дълбокотъканният масаж триумфира над болката като се фокусира върху по-дълбоките слоеве на мускулната и съединителната тъкан. Разрастването на съединителната тъкан и срастванията на фасцията възпрепятстват правилното кръвообръщение и причиняват болка в мускулите и болка в ставите.  Дълбокотъканният масаж е таргетирана тъканна манипулация, която ефективно възстановява мускулната функция.

Дълбокотъканен масаж в център за масаж Падмалая, София | Дълбокотъканният масаж работи върху мускулите, съединителната тъкан и фасцията.
Активен подход
Какво още да видите
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече


"Дълбокотъканният масаж не е просто лукс, той е необходимост за оптимално здраве и работоспособност. Като освобождава физическото и емоционалното напрежение, което задържаме в телата си, той ни позволява да се движим по-свободно, да мислим по-ясно и да живеем по-пълноценно."

~ д-р Робърт Мелило

Дълбокотъканният масаж не е просто масаж. Не става дума за деликатни движения, които галят кожата, или за отпускащо изживяване, което ви кара да се чувствате обгрижвани, но не допринася за решаването на истинските проблеми. Масажът на дълбоките тъкани се състои в това да се проникне дълбоко (откъдето идва и името), точно в сърцето на звяра, където живее най-дълбоката, най-упоритата болка.

Дълбокотъканен масаж: Разгърнете потенциала на тялото си да пречупва болката!

В забързания ритъм на ежедневието телата ни често са подложени на напрежение, физическо натоварване под натиска на заобикалящата ни среда. С течение на времето този товар се проявява като болка, стрес и общ дискомфорт, които могат да влошат качеството ни на живот.  Време е да се освободите от оковите на напрежението! Когато стресът съпътства тялото ни като сянка, имаме нужда от нещо повече от мимолетно бягство. Нуждаем се от задълбочени дългострочни решения, които да адресират причината на дискомфорта и да подмладят цялото ни същество. Именно тук идва на помощ дълбокотъканният масаж - не като лукс, а като важен инструмент в арсенала ви за здраве.

Какво е дълбокотъканен масаж?

Мислете за дълбокотъканния масаж като за героя, който тялото ви дълго е чакало. Той се потапя дълбоко в мускулите, насочвайки се към вътрешните слоеве на тъканите с прецизност и интензивност, за да разплете възлите на напрежението и възпалението, които се крият в тялото, да ревитализира тъканите, премахне срастванията и да даде нов живот на мускулите. 

Дълбокотъканният масаж е специализирана терапевтична техника, която е насочена към по-дълбоките слоеве на мускулите, фасцията и съединителната тъкан. За разлика от традиционните методи на масаж, които се фокусират предимно върху повърхностните слоеве, масажът на дълбоките тъкани използва стратегически подход, за да достигне до сърцевината на мускулното напрежение и скованост.

Въоръжени със задълбочено познаване на човешката анатомия и физиология, квалифицираните терапевти комбинация от прецизни техники, силен натиск и по-бавни движения, за да проникнат дълбоко в мускулните влакна и фасцията. Този целенасочен подход им позволява да идентифицират и да се справят с конкретнии упорити зони на напрежение, скованост, схващане, сраствания и възли, които може да са се развили с течение на времето поради физически стрес, травма или лоша стойка. По-силният натиск, прилаган по време на масажа, спомага за разграждането на срастванията и възлите, като насърчава засилване на кръвообращението и улеснява елиминирането на токсините, които могат да се натрупат в мускулите. По този начин, насочвайки се към по-дълбоките слоеве на мускулната тъкан, дълбокотъканният масаж облекчава постоянния дискомфорт от болката, подобрява гъвкавостта, обхвата на движение и позата на тялото. 

Защо дълбокотъканният масаж е ефективен - Науката зад натиска

Не е нужно да сте ядрен физик, за да разберете защо дълбокотъканният масаж действа, но малко наука не вреди. Когато мускулите ви са напрегнати - от физическо натоварване, нараняване или емоционален стрес - те могат да образуват стегнати участъци, известни като тригерни точки. Това са злодеите, които причиняват болка, ограничават движението, сковават мускулите и дори водят до симптоми в различни зони на тялото.

Масажът на дълбоките тъкани атакува тези злодеи директно. Той използва натиск и движение, за да разтегне и удължи мускулните влакна, като разкъсва срастванията, разплита възлите и подобрява притока на кръв. Подобреното кръвообръщение означава повече кислород и хранителни вещества в тези области, което подпомага оздравителния процес и намалява болката, свързана с натрупаните токсини.

За кого е подходящ дълбокотъканния масаж?

Дълбокотъканният масаж е първи избор за тези, които търсят цялостен подход към здравето. Като се справя с първопричините за мускулното напрежение и дисбаланса, този терапевтичен метод предлага мощен начин за облекчаване на хроничната болка, подобряване на подвижността и повишаване на цялостното благосъстояние. 

Независимо дали сте спортист, който иска да облекчи натоварените си мускули, професионалист, който работи на бюро и е притиснат от болките в гърба, или някой между тях, то този масаж е чудесен избор. Ето кой би могъл да извлече най-много ползи:

Спортисти, които надскачат своите граници:
Дълбокотъканният масаж помага при възстановяването от спортни травми и подобрява постиженията, като увеличава подвижността, гъвкавостта и премахва мускулната умора. За спортистите масажът на дълбоките тъкани може да промени играта, като подобри постиженията и намали риска от травми. Строгите изисквания на тренировките и състезанията могат да доведат до мускулно стягане, сраствания и дисбаланс, което възпрепятства способността на спортистите да постигат върхови резултати. Чрез насочване към определени мускулни групи и таргетиране на специфични зони на скованост и умора, този дълбок масаж помага за оптимизиране на мускулната функция, освобождаване на фасцията, премахване на мускулните възли и отпускане на стегнатите мускули. Същевремено намалява риска от травми при тренировка и ускорява  процеса на възстановяване, което ви позволява да тренирате по-интензивно, да се възстановявате по-бързо и да се представяте по най-добрия начин.

Офис воини: 
Решава проблемите с позата и мускулното напрежение, произтичащи от дългите часове работа на бюрото. 
Ако сте прегърбени от безкрайните часове пред компютъра, то болката и сковаността са ваш ежедневен спътник, а те са придружени от неправилна стойка и заседнал начин на живот. В днешната статична работна среда, работещите на бюро са особено податливи на мускулно напрежение и дисбаланс. Продължителните периоди на седене могат да доведат до напрежение в раменете, врата, кръста и гърба, което често води до дискомфорт и лоша стойка. Дълбокотъканният масаж ефективно противодейства на тези ефекти, като се насочва към областите, които са най-засегнати от заседналия начин на живот. Като освобождава дълбоко вкорененото напрежение и възстановява правилната мускулна функция, този терапевтичен метод облекчава болката, подобрява подвижността и коригира позата на тялото, като в повишава цялостния комфорт и производителността на работещите на бюро.

Тежък физически труд
Работещите на места изискващи тежка физическа работа – като строителни работници, монтажисти, озеленители или работници във фабрики – са добре запознати с болката и дискомфорта, които повтарящите се движения в работата и вдигането на тежести могат да нанесат на тялото. Дълбокият масаж на тъканите може да помогне за облекчаване на напрежението и умората, произтичащи от тези действия, като насърчава по-бързото възстановяване на тъканите, намалява риска от нараняване и подобрява цялостния комфорт и благополучие на работното място.

Индивиди с хронична болка:
Облекчава състояния като болки в долната част на гърба, ишиас и напрегнато главоболие. 
Хора страдащи от хронични болки, като болки в гърба, врата или фибромиалгия, могат да намерят значително облекчение чрез дълбокотъканният масаж. Тази терапия е насочена към първопричините за болката, като действа върху по-дълбоките слоеве на мускулната тъкан, фасцията и съединителните структури. Дълбокотъканният масаж може да облекчи постоянния дискомфорт и да насърчи дългосрочното оздравяване чрез освобождаване на сраствания и възли. Същевременно подобреното кръвообращение помага за отстраняване на отпадните продукти от метаболизма, като допълнително намалява възпалението и подобрява цялостното здравето.

Възрастни хора:
Помага в борбата със сковаността и болките, които идват с годините на мъдрост. Подобрява подвижността и намалява дискомфорта.

Хора под стрес:
Дълбокотъканният масаж действа като физически антидот на умствения и емоционалния стрес, като намалява тревожността и насърчава спокойствието. Дълбокият натиск и бавните движения, използвани по време на масажа, насърчават релаксацията, намаляват хормоните на стреса и предизвикват освобождаване на ендорфини - естествените химикали на тялото, които ви карат да се чувствате добре. В резултат на това ще се почувствате по-спокойни, по-центрирани и по-добре подготвени да се справите с предизвикателствата на деня.

Ако живеете с хронична болка и състояния на скованост и постоянно схващане, които хронифицират,  като фибромиалгия, артрит, ишиас, пириформис синдром, то дълбокият масаж може да предложи истинско облекчение. За разлика от временното облекчение, което болкоуспокояващите предлагат, масажът на дълбоките тъкани се справя с основните причини за болката, като се насочва към стегнатите мускули, намалява възпалението и насърчава по-доброто кръвообращение в засегнатите области. С течение на времето и прилаган редовно, дълбокотъканният масаж може да помогне за по-ефективно справяне със симптомите и да подобри цялостно качеството на живот.

Дълбокотъканният масаж може да бъде полезен за всеки, който търси облекчение от мускулно напрежение, схващане, скованост, хронична болка или ограничена подвижност. Като въздейства върху по-дълбоките слоеве на мускулната тъкан и съединителните структури, дълбокотъканният масаж предлага целенасочен подход за управление на болката.

Широкият обхват на дълбокотъканния масаж за намаляване на болката

Тази мощна масажна терапия има широк спектър от ползи и ефективно повлиява състояния като:

Облекчаване на болката
Едно от основните предимства на дълбокотъканния масаж е способността му да облекчава различни форми на болка. Независимо дали става въпрос за хронична болка в гърба, досаден дискомфорт във врата или болки в ставите, целенасоченият натиск и движенията при тази масажна техника могат да направят чудеса. Като проникват дълбоко в мускулните влакна и заобикалящите ги съединителни тъкани, опитните терапевти могат да идентифицират и освободят напрежението и срастванията, които причиняват болката. Този специализиран подход осигурява незабавно облекчение и насърчава дългосрочното възстановяване, чрез възстановяване на правилната мускулна функция. Като засилва притока на кръв към мускулите и намалява възпалението, дълбокотъканният масаж намалява значително болката, понякога дори по-добре от някои медикаменти.

 • обща скованост на тялото, схващания
 • болки в мускулите
 • обездвижване, ограничена мобилност
 • хронични болки в гърба и болки при плексит и невралгия
 • сраствания на съединителната тъкан
 • болка в кръста, гърба, раменете, болки в краката и болки в ръцете
 • болка при дископатия и дискова херния
 • болка при ишиас, болка в глутеусите, пириформис синдром
 • болки от ошипяване
 • болка във врата и схванат врат
 • възстановяване при спортни или професионални травми
 • фибромиалгия
 • остеоартрит
 • хронична мигрена и главоболие
 • стрес и напрежение

Хронична болка
Акцентирането върху дълбоките слоеве на мускулната тъкан помага за намаляване на хроничната болка, причинена от състояния като артрит и фибромиалгия.

Мускулна скованост
Стегнатите, сковани мускули могат значително да ограничат подвижността и да увеличат риска от нараняване. Дълбокотъканният масаж използва специализирани техники, за да освободи ефективно напрежението от тези упорити сковани зони. Като се насочва към по-дълбоките слоеве на мускулната тъкан, терапевтът може да премахне срастванията и възлите, ограничаващи движението, позволявайки на мускулите да възвърнат естествената си гъвкавост и обхват на движение.

Освобождаване на фасцията
Фасцията - подобна на мрежа съединителна тъкан, която обгръща мускулите, костите и органите, е от решаващо значение за цялостната ни подвижност и благополучие. С течение на времето фасцията може да прилепне или да се страстне с мускулите, което води до ограничаване на движенията и болка. Дълбокотъканният масаж включва техники за миофасциално освобождаване, като прилага устойчив натиск и леко разтягане на фасцията. Този процес спомага за възстановяване на гъвкавостта и свобода на движението.

Възли и напрежение
Възлите и точките на напрежение могат да бъдат изключително упорити и трудни, за да се справим с тях сами. Терапевтите притежават знанията и уменията да идентифицират и обработят ефективно тези зони на концентрирано напрежение. Чрез прецизни движения и силен натиск, те облекчават дискомфорта и възстановяват правилната мускулна функция.

Разрушава срастванията
След травма тялото се опитва да се защити, като образува сраствания. Проблемът е, че тази тъкан може да  причини възпаление и скованост. Дълбокотъканният масаж разрушава тези бариери и помага за увеличаване на движението и гъвкавостта.

Възстановяване след травми
Масажът е идеален за възстановяващи се след спортни травми, тъй като помага за разграждането на срастванията и ускорява оздравяването.

Ишиас
Облекчава острите болки, които преминават през долната част на гърба и краката. Насочва се към болките в кръста и краката, свързани с компресия на седалищния нерв.

Плантарен фасциит
Осигурява облекчение на пронизващата болка в стъпалата, която се появява при всяка стъпка. Облекчава болката в петата и стъпалото, причинена от възпалената тъкан на долната част на стъпалото.

Главоболие от напрежение или мигрена
Намалява честотата и интензивността на главоболието чрез облекчаване на мускулното напрежение във врата и горната част на гърба.

Подпомага изхвърлянето на токсини от тялото
Чрез прилагане на сериозен натиск и движение върху мускулите, дълбокотъканният масаж помага за изхвърляне на токсините от тялото. Мислете за него като за детоксикация без странни рецепти за диетични сокове.

Дълбокотъканният масаж е мощен терапевтичен инструмент, който може да се справи с различни състояния, като се насочва към по-дълбоките слоеве на мускулната тъкан и съединителните структури. Независимо дали търсите облекчение от хронична болка, схващане и скованост, подобряване на подвижността или цялостен подход за намаляване на дискомфорта, този масаж предлага истинска трансформация по пътя към по-здравословен и балансиран живот.

Холистичните ползи от дълбокотъканния масаж - Повече от мускулно облекчение

Ползите от дълбокотъканния масаж надхвърлят физическите. Той въздейства цялостно върху тялото, ума и духа:

Физическо здраве:Разхлабва стегнатите мускули, повишава подвижността на ставите и подобрява цялостната ви физическа функция.

Умствено съсредоточаване: Изчиства умствения безпорядък, като ви позволява да се съсредоточите по-добре и да се чувствате психически свежи.

Дълбокотъканен масаж - Интересни факти

Дълбокотъканният масаж има богата история, развивайки се от древни лечебни практики до модерна ефикасна терапия, за да се превърне във високоуважаван и широко признат по целия свят терапевтичен метод. Неговите основи водят началото си от древни времена, като с течение на времето се се усъвършенства и развива, превръщайки се в мощен инструмент за насърчаване на физическото и емоционалното благополучие.

Произходът на дълбокотъканния масаж може да се открие в традиционни източни практики, като шиацу и акупресура, които подчертават значението на насочването към специфични точки на натиск и енергийни пътища в тялото. Тези древни техники поставят основите на по-дълбоки, по-целенасочени масажни стилове, които целят да премахнат напрежението и да подпомогнат оздравяването.

С разширяване на познанията и разбирането на човешката анатомия и физиология, техниките за масаж на дълбоките тъкани започват да включват по-целенасочени подходи за справяне с конкретни мускулни групи, съединителна тъкан и зони на напрежение. Пионери в тази област, като Ида Ролф, създателката на структурната интеграция (известна също като Ролфинг), изиграват решаваща роля за разработването и популяризирането на техниките за масаж на дълбоките тъкани.

Днес дълбокотъканният масаж се е превърнал във високоспециализирана и широко търсена терапевтична практика н асветовно ниво, възприета от спортисти, медицински специалисти и хора от всички сфери на живота, които търсят облекчение от хронични болки, подобряване на подвижността и цялостното благосъстояние.

Трансформиращият потенциал на дълбокотъканния масаж, надхвърля обикновените физически ползи, като оказва дълбокото въздействие върху качество на живот. Като освобождава дълбоко задържаното напрежение и възстановява баланса в тялото, дълбокотъканният масаж ни дава възможност да се движим, да мислим и да живеем с по-голяма жизненост и свобода.

Независимо дали сте спортист, който иска да подобри постиженията си, човек, който се бори с хронична болка, или просто се стремите към оптимално благополучие, дълбокотъканният масаж е ключът към света на лечението и подмладяването.

Подходящ ли е за мен дълбокотъканният масаж?

Повечето хора преминават през ежедневието си, като се справят с коктейл от стрес, болка и неприятното усещане от "прегряване" наречено още овърбърн. И пиенето на болкоуспокояващи или опитите да "медитирате" над болката с някое ново модерно приложение, обикновено не помагат.

Дълбокотъканният масаж е начин не само да потушите болката, но и да смажете тревожността, която идва с нея. И не, не става дума за някаква тайна или ново хапче от бреговете на затънтен остров. Става дума за нещо много по-земно и много по-силно. Този вид масаж е насочен към вътрешните слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Той включва бавни, целенасочени дълбоки движения и интензивен натиск, които далече не приличат на релаксираща СПА процедура, а по-скоро наподобяват на сесия с личния фитнес треньор, който не вярва в думата "отказвам се".

Ако имате проблеми с болката, стреса или просто искате да поддържате здраво тяло, което да не се бунтува срещу вас с напредването на възрастта, дълбокотъканният масаж е ефективен избор. Той не е вълшебно лекарство, но е най-близкото до него в реалния свят.

Чрез опитните ръце на нашите специалисти, дълбоките пластове мускулно напрежение, стягане и скованост, натрупани с времето, внимателно се разплитат, разкривайки ново усещане за свобода и лекота. Независимо дали търсите облекчение от хронична болка, подобрена мобилност или цялостен подход към благосъстояние, дълбокотъканният масаж осигурява път към възстановяване, който надхвърля физическите ползи.

За всеки, който иска да възстанови равновесието, да подобри физическите си функции или да се отпусне от стреса на съвременния живот, дълбокотъканният масаж предлага път към по-дълбоко здраве и хармония. 

Сподели

Цени на Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж

Балансира нервната система и подобрява лимфопотока. Ефективен при хронично стегнати или болезнени мускули, възстановяване след контузии, постурални проблеми.

60 мин. - 95 лв.
80 мин. - 110 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Грижа за тялото в дълбочина - Дълбокотъканен или спортен

Дълбокотъканен масаж + рефлексотерапия - масаж на стъпала - Грижа за тялото в дълбочина при хронична болка и схващания, при спортни разтежения и травми. 
Или по избор - Спортен масаж + рефлексотерапия -  Интензивна грижа за активния спортуващ човек.

90 мин. - 135 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Масаж на глава и врат
Начин да се справим с главоболието. Масаж на глава шия и рамене при болка във врата, болка в раменете, главоболие и мигрена.
Виж повече
Специализиран за крака
Болка в краката, болка в стъпалата. Ефективен масаж при болезнени крака и стъпала.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
С магнезиево олио
Лечебен масаж с магнезиево олио | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече
Ломи Ломи - Хавайски
Ломи-Ломи - хавайски масаж на цяло тяло с топли вулканични камъни | Студио за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече