Запишете час онлайн

Не отивай там, където пътят може да те отведе; вместо това иди там, където няма път и остави следа.

~ Ралф Уолдо Емерсън
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Масажи
и терапии
Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Какви са причините за появяване на целулита?

Как да премахнем целулита с антицелулитен масаж

Трапчинките, които биха изглеждали сладки на лицето, не са толкова желани по бедрата. А може би и вие сте спрели да носите любимите си дрехи или търсите ново парео за плажа, с което да прикриете целулитните неравности. Вместо това, препоръчваме да започнете процедури по изглаждане на кожата – точно сега, малко преди да настъпи летният сезон, е най-подходящото време за това. Защото ще отнеме няколко седмици.

Как и защо се появява целулита?

Много дами мислят, че целулит се появява само с натрупването на килограми. Но това не е никак вярно. Истината е, че над 80% от жените имат целулит… просто невинаги се забелязва. Той се натрупва най-често в зоните на бедрата, ханша и корема, но може да се срещне и в сгъвките на коленете, мишниците, врата и брадичката, дори по бюста и гърба.
Целулитът всъщност представлява промяна в структурата на кожата, при която се появяват мастни натрупвания. Най-общо казано, мастните клетки се събират между съединителните тъкани и се приклещват там, като започват да изпъкват през горните слоеве на кожата. В резултат тя изглежда неравна, на бучки и трапчинки.

Заболяване ли е портокаловата кожа и какви са причините за появяване на целулита?

Причините за появата на целулит може да са много разнообразни – застоял начин на живот, загуба на колаген с възрастта, наддаване на тегло, генетична обусловеност, възпаления, лош лимфен дренаж и нарушено кръвообращение, хормонални промени, неправилно хранене и начин на живот…
Портокаловата кожа може да е резултат от липоедем (натрупване на анормални мастни клетки и вода в седалището и краката) или липолимфедем (натрупване на анормални мастни клетки и лимфна течност в подкожието), фиброза на съединителната тъкан.

Като цяло, специалистите определят целулита по-скоро като естетична патология, отколкото като заболяване. Но това не го прави по-лесен противник. И все пак, намаляването на портокаловата кожа идва от подобрено оросяване и лимфен дренаж, което е условие за още по-добро здраве както на кожата, така и на тялото изобщо.

Може ли целулитът да изчезне напълно?

Макар да не е точно признак на лошо здраве, в зависимост от степента на натрупване и вида му, целулитът не винаги може да изчезне веднъж завинаги. И все пак има различни начини да го намалите, за да не е толкова забележим.

За тази цел трябва да полагате системни грижи за проблемните участъци. Ето някои от нещата, които можете да направите:
- Намаляване на телесното тегло, което ще доведе до намаляване на мастните клетки, съчетано със здравословен режим на хранене
- Редовно и достатъно пиене на вода
- Упражнения и повече движение за подобряване на кръвообращението и лимфата
- Апаратни процедури
- Специални антицелулитни масажи за разбиване на целулита, които ще работят с причините на локално ниво и ще помогнат за разсейването на мастните натрупвания.
- Редовни процедури за Мануален лимфен дренаж за детоксикация на лимфата и извеждане на токсините извън тялото

Какво е антицелулитен масаж и как работи?

Когато се прави мануален антицелулитен масаж, се смесват няколко основни техники, които работят с различните причини за появата на портокаловата кожа. Той има за цел да разсее мастните натрупвания, за да изглади кожата. Ще усетите как масажистът „омесва“ или „изцежда“ кожата, или пък я притиска с кокалчета, за да смачка „бучките“. В масажа може да се включи и специална четка, вендуза или ролери, които да стимулират кръвообращението и да освободят запушените съдове.

Натискът, който се оказва върху кожата, ще преразпредели мастните клетки, ще източи излишната течност и токсините и така ще осигури равномерно „запълване“ на кожата. Разбира се, в процедурите се включват и подбрани масла, които да стимулират кръвообръщението и да направят кожата ви още по-съвършена.

Болезнен ли е антицелулитния масаж?

Имайте предвид, че за някои дами този тип процедури могат да са леко болезнени. Една от основните причини е, че често самият целулит прави кожата по-чувствителна към натиск. Но този ефект ще намалява с времето и с премахването на натрупванията под кожата, в което сами ще се уверите.

Освен антицелулитни масажи, какво още можете да направите, за да поддържате кожата в добро състояние?

На първо място, добре е да комбинирате антицелулитния масаж с Мануален лимфен дренаж – така ще подобрите още повече тонуса на кожата, ще премахнете токсините от организма и ще получите максимално красива и гладка кожа, точно като за любимите ви бански. Добре се отразява и масажа с топли вулканични камъни.

За максимално добър и траен резултат препоръчваме да се движите повече, да пиете редовно вода, да се храните здравословно, както и да правите периодично курс от антицелулитни масажи, за да не се връща кожата предишния си вид.

Пакети за антицелулитни масажи

А ако искате да сте блестящи на брега на морето през това лято, точният момент да започнете изглаждането на портокаловата кожа е сега. Ние в „Падмалая“ вече ви очакваме за пълна антицелулитна програма. Можете да се възползвате и от пакет за 10 процедури антицелулитен масаж по 50 или 30 минути.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.
Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега