Запишете час онлайн

Работете с безстрашието на лъв, но и с нежността на цвете.

~ Свами Вивекананда
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Терапия с вендузи - Вакуум масаж
Оздравителни терапии

Масаж с вендузи - тайното оръжие на холивудските звезди и спортисти

Вендузите са се използвали още в древността, като метод за отпушване на блокираните меридиани в организма, така че жизнената енергия Чи да протича свободно в организма. Според древните народи в Китай болестта е вибрация, която следва да бъде изтеглена от тялото. И до днес вендузолечението е на почит в източната медицина.

Терапията е известна още като масаж с вендузи, вакум масаж, вендузолечение, вендузотерапия, лечение с вендузи.

Вендузите са малки чашки, в които се създава вакуум и по този начин се засмуква кожата на мястото на което са поставени. Така създадения вакуум предизвиква приток на кръв към съответното място.

Вендузите са изработени от различни материали. В миналото са били правени от бамбук или биволски рог, има още и дървени, керамични, стъклени, пластмасови и силиконови.

Лечебният ефект на терапията с вендузи се осъществява благодарение на вакуума предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани, които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. В областта на въздействие се образуват биологично активни вещества, които стимулират възстановителните процеси.

Според някои изследвания 70% от заболяванията се дължат на невъзможността на кръвта да достигне до определени части от тялото. Лечението с вендузи спомага кръвта да достигне до неоросените части.

Масажът с вендузи премахва киселинните токсични замърсявания (кръвна стаза, застой на кръвта), които се натрупват в нашите тела с годините. Източници на тези замърсявания са замърсеният въздух, химикалите, използвани в храните и напитките, замърсената околна среда, тютюнопушенето, бързото хранене, стресът, депресия, травми и т. н. Замърсената кръв блокира достига на кислород и хранителни вещества до капилярите.

Как помага вендузолечението и какви са ползите от него?

  • настинка, бронхит, бронхиална астма
  • остър и хроничен гастрит, колит
  • мигрена, главоболие
  • болки във врата, шийна спондилоза,
  • болки в гърба и кръста, лумбаго, междуребрена невралгия, ишиас, дископатия, ревматоиден артрит,
  • фиброза на шията и рамото, плексит, неврит
  • напрежение в мускулите
  • болки в краката, плексит
  • безсъние, стрес
  • целулит


Вакуумният масаж повишава кръвообръщението, освобождава лимфните пътища и изтеглят токсините от организма. По този начин се премахват и блокажите от меридианите и се повишава нивото на жизнената енергия Чи.

В повечето случаи след масаж с вендузи се появява зачервяване на мястото, където са били поставени чашките или следи наподобяващи синини. Това е напълно нормално. В зависимост от организма на човека, те изчезват до няколко часа или няколко дни.

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега