Запишете час сега

Работете с безстрашието на лъв, но и с нежността на цвете.

~ Свами Вивекананда

Масаж

тест

Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Полезно е

да знаете

Вижте повече

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

Терапия с вендузи - Вакуум масаж

Източни терапии

Масаж с вендузи

Вендузите са се използвали още в древността, като метод за отпушване на блокираните меридиани в организма, така че жизнената енергия Чи да протича свободно в организма. Според древните народи в Китай болестта е вибрация, която следва да бъде изтеглена от тялото. И до днес вендузолечението е на почит в източната медицина.

Терапията е известна още като масаж с вендузи, вакум масаж, вендузолечение, вендузотерапия, лечение с вендузи.

Вендузите са малки чашки, в които се създава вакуум и по този начин се засмуква кожата на мястото на което са поставени. Така създадения вакуум предизвиква приток на кръв към съответното място.

Вендузите са изработени от различни материали. В миналото са били правени от бамбук или биволски рог, има още и дървени, керамични, стъклени, пластмасови и силиконови.

Лечебният ефект на терапията с вендузи се осъществява благодарение на вакуума предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани, които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. В областта на въздействие се образуват биологично активни вещества, които стимулират възстановителните процеси.

Според някои изследвания 70% от заболяванията се дължат на невъзможността на кръвта да достигне до определени части от тялото. Лечението с вендузи спомага кръвта да достигне до неоросените части.

Масажът с вендузи премахва киселинните токсични замърсявания (кръвна стаза, застой на кръвта), които се натрупват в нашите тела с годините. Източници на тези замърсявания са замърсеният въздух, химикалите, използвани в храните и напитките, замърсената околна среда, тютюнопушенето, бързото хранене, стресът, депресия, травми и т. н. Замърсената кръв блокира достига на кислород и хранителни вещества до капилярите.

Според източната медицина вендузолечението помага при:

  • настинка, бронхит, бронхиална астма
  • остър и хроничен гастрит, колит
  • мигрена, главоболие
  • болки във врата, шийна спондилоза,
  • болки в гърба и кръста, лумбаго, междуребрена невралгия, ишиас, дископатия, ревматоиден артрит,
  • фиброза на шията и рамото, плексит, неврит
  • напрежение в мускулите
  • болки в краката, плексит
  • безсъние, стрес
  • целулит


Вакуумният масаж повишава кръвообръщението, освобождава лимфните пътища и изтеглят токсините от организма. По този начин се премахват и блокажите от меридианите и се повишава нивото на жизнената енергия Чи.

В повечето случаи след масаж с вендузи се появява зачервяване на мястото, където са били поставени чашките или следи наподобяващи синини. Това е напълно нормално. В зависимост от организма на човека, те изчезват до няколко часа или няколко дни.

Цена на масажа: 60 мин - 60 лв. (Масажът според спецификата на случая може да включва масаж на цяло тяло, масаж с подвижна вендуза и поставяне на вендузи).


Лечение с вендузи и Вакуум масаж в София - Падмалая, кв. Лозенец, ул. "Свети Седмочисленици" 11

« Обратно

Подари сила и енергия, презареждане и настроение

подарък за мъж

Масажът – оригинален подарък за истински уважаваният мъж!
Много от мъжките подаръци са неоригинални или клиширани. Всички знаем, че да изберем оригинален подарък за мъж е доста сложна задача. Подари оригинален подарък, който ще се помни и цени.

Вижте повече

Подари грижа и внимание, здраве и баланс

подарък за жена

Без значение дали има повод или не, жените обичат да получават подаръци, които показват загриженост, отношение и любов, а всеки ден е подходящ ден за подаръци. Всеки ден е празник, когато правим хората до нас щастливи.
Завържи панделка на доброто отношение и любовта и направи подарък, който дълго ще се помни.

Вижте повече

Дължите си момент хармония

Чуйте мъдрия език на тялото си

Намерете здравето и баланса

Запишете час сега