ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкМагазинИнтересноПърви път?Масаж тестКонтактиЗа нас

Който гледа навън, сънува. Който гледа навътре,
се пробужда.

~ Карл Густав Юнг

СЕЙКИ - Енергиен метод от Япония

Отстраняване на блокажите и препятствията

Вътрешен мир

"В тялото ви има повече мъдрост, отколкото в най-дълбоката философия", е казал Фридрих Ницше, послание, което успешно може да дефинира Сейки. Ученията от Изтока ни казват, че тялото ни много точно знае от какво се нуждае и че то има естествена способност да включи вътрешните си сили и да коригира собствения си дисбаланс. Seiki е откриване на пътя към себе си, на вътрешният лечител, на връзката ни с нас самите и разбиране на нашите желания и дълбока природа. Сейки изчиства и елиминира - освобождава от изкривени модели, закоравели схващания, блокажи, стрес, травми, болка - всичко, което стои на пътя на естественото състояние на тялото – здравето, с което сме се родили.

Seiki - Energy therapy Sofia
Безоблачно съзнание
Какво още да видите
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

Seiki не прилича на нито един традиционен масаж. По-скоро може да се оприличи на енергиен масаж. Не е нужно да сваляте дрехите си, няма масажно масло и няма традиционни масажни техники, въпреки че има потупване и леко докосване. Също така не прилича на Рейки или друга енергийна терапия. Въпреки, че Сейки работи с енергия, то при него няма трансфер на енергия, отвяряне на енергийните канали или работа с чакрите.

Ефектите от Сейки са като разпръскване на облаците, които закриват лъчите на слънцето в ясно небе

Освен че отпуска мускулите, Сейки детоксикира мозъка, изчиства ума, ребалансира нивата на физическата и умствената енергия; активира жизнената енергия и вътрешните сили на организма, активира способността на тялото за самолечение, възвръща естественото равновесие в организма. Помага да се освободите от натрупаниете стрес и напрежение, стари или нови емоционални травми, възстановява вашето първоначално АЗ, повлиява положително хронични или болестни състояния. Човек започва да диша свободно отново.

Как стресът ни разболява и защо сме се превърнали в магнити за стрес?

Ежедневно сме изложени на стрес, напрежение, негативни мисли и объркани емоции като започнем от избора на храна и задръстванията, трудни взаимоотношения и сложни връзки, тежка работна среда, натоварване с прекомерно много задачи, опит за балансиране в задълженията и стигнем до невъзможност да отделим време за себе си, невъзможност да се освободим от стари емоционални травми, страх, недоверие, объркване, безпокойство… Цялата тази токсичност се трупа и задържа в тялото и ума и изсмуква постепенно силите и енергията ни. Превърнали сме се в магнити за стрес. С течение на времето този стрес се превръща в наше естествено състояние. Живеем с постоянно чувство на натиск от околната среда и в същото време създаваме натиск върху себе си и върху другите. Събираме и наслояваме енергийна информация като травми и болезнени спомени, наранени чувства - някои отвеждащи ни дори далече назад в детството.
Жизнената ни енергия се дисбалансира, застоява и блокира. Ден след ден, година след година… ние събираме и складираме нашите токсични преживявания, трупаме ги в ума и съзнанието, в мускулите, във фасцията, в костите, във всяка клетка на тялото… и ако не положим сили да изхвърлим тази отрова навън, в един момент тя се превръща в заболяване и дискомфорт както за тялото, така и за душата.

Всяка болест, проявяваща се чрез болка, дискомфорт или нетипични усещания, представлява деформация, изкривяване или блокиране на функциите на невидимите елементи в човешкото тяло, така наречените "без конкретна форма елементи”, а именно жизнена енергия и дишане, но също е и трансформация на живия организъм, който проявява естествения си стремеж към състояние на хармония. Когато тялото не е в хармония, болестта като проявление е една от естествените реакции на организма. Заболяванията и болката са израз на застояла и блокирана енергия. Дискомфортът, умствен или физически, произтича от опитите на тялото да възстанови балансът и равновесието.

Защо да се възползваме от Seiki (Сейки) по-често за активиране на жизнената сила?

Сейки е енергийно пречистване - детоксикация за ума, духа и тялото, балансиране на физическата и умствена енергия и връщане на равновесието в тялото. Сейки (СЕЙ означава баланс и хармония, а КИ – енергия и движение, Сохо – направление, напътствие).

Сейки не спада към типичното или познато енергийно лечение или лечение с енергия, Сейки е енергиен метод или по-скоро напътствие и насочване за събуждане силите на организма за самолечение и за възстановяване на баланса, за насочване на тялото към пътят му на възстановяване и на първоначалното естествено състояние на здраве и хармония. Сейки е свобода, която започва отвътре навън или правилното действие на точното място в подходящия момент.

Целта на тази енергийна терапия е да освободи тялото от блокажи и натрупани негативни емоции, проявили се или все още не като заболяване, напрежение, стрес или дискомфорт.

Чрез енергийно напътствие провеждано от терапевта, тялото активира собствените си механизми за изцеление. Чрез цялостно визуално възприятие и интуиция и усещане чрез ръцете, терапевтът влиза в резонанс с тялото на пациента и по този начин определя конкретните области на тялото, които се нуждаят от третиране. Сесията се извършва на земята върху татами /мека постелка/ с удобни за човек дрехи.

При нарушена вътрешна енергийна хармония терапевтът постига чрез резонанс на енергийните вибрации "състояние на хармонично функциониране", което помага на тялото да активира собствените си сили и механизъм за самолечение. Целта на Сейки е да събуди блокиралата жизнена сила КИ (ЧИ) и да върне тялото към естественото му равновесие.

Името на Seiki произлиза от самия процес на резонанс с усещанията, или съпричастност в буквалния смисъл на думата, при която процесите на диагностициране и лечение са едно цяло. Сейки е енергиен масаж, който събужда дълбоката природа на човешкото същество, като свързаните с този процес промени се усещат осезаемо, както на физическо, така и на ментално ниво.

Как протича Сейки и какви са етапите на тази енергийната терапия от Япония?

Релаксация: Първият осезаем ефект от Сейки е релаксация и тя се проявява видимо, когато дишането на пациента започне да става по-дълбоко. Тялото и ума се отпускат и стават тихи, по-спокойни и по-сензитивни и възприемчиви.

Активиране на регенеративната функция на организма: Сензитивността помага за постигане на яснота за собственото аз – в процеса на Сейки сесията човек придобива ясно съзнание за натрупаното напрежение, тежест и проблеми. Понякога чувството може да носи нотки на горчивина, но то се явява в резултат на ново и по-дълбоко осъзнаване на нуждата от себепознание и самоусъвършенстване, на връщане на състоянието ни към нашето естествено е неподправено Аз – състояние на здраве и пълноценност.
Тогава на психическо ниво се активират функциите за елиминиране на токсините и изхвърляне на тежестите и напрежението. По този начин хармонията между тялото и духа се възстановява. В хода на Сейки сесията със засилването на тези фактори, цялостната връзка ТЯЛО-УМ се възобновява и става по-динамична, като създава усещане за пълноценност и цялостност. Нашата жизнена сила се активира, а от там и регенеративната функция на организма. Вследствие на това може да изчезнат симптоми като болка, главоболие, умора, хормонален дисбаланс, хиперактивен ум и хипер емоции, депресия, други неразположения.
Цялостното здраве се подобрява, светът около нас се хармонизира.

Елиминиране: Натрупаното напрежение от минали преживявания и стрес, емоционални травми, преумората и изтощението, страхът, фрустрацията и илюзиите, постепенно напускат тялото и това се усеща както физически, така и чрез ума и душата. Възстановява се баланса между съзнанието и подсъзнанието. Постига се пълно отстраняване на подсъзнателното напрежение и се възстановява нормалното състояние на ума и тялото.

Физически признаци за тези процеси могат да бъдат раздвижване (къркорене) на червата, прозяване, изкашляне, виждането на различни цветове и картини, усещане за топлина или студ, усещане на вибрации, спонтанни движения на тялото, спомени или приток на емоции. Спонтанните движения на тялото се наричат “Катсуген” и са израз на естественото пречистване (изхвърляне на боклука) и елиминиране на блокажите, независимо дали е емоционално или физическо, вътрешно или видимо. Това е начинът на тялото за раздвижване на застоялата енергия и за пренареждане на вътрешните енергийни центрове. Дишането става дълбоко, равномерно и спокойно. Отново сме в състояние да поемем дълбоко въздух и да дишаме свободно.

Сейки не е точно терапия, а основен начин за поддържане на естественото здраве на организма

С проявлението на резонанса на енергиите естествено настъпва и спокойствие. С изчистването на блокажите и задръстената и заседнала енергия, животът става по-лесен и радостен и човек се връща към истинското си аз. След Сейки сесия хората обикновено казват, че се чувстват повече самите себе си и могат да дишат отново спокойно, като се усещат по-близко до природата. Закостенелите модели се разчупват, съзнанието се разширява, чувстват се по-леко и в хармония със себе си и света наоколо.

На базово ниво можем да кажем, че Сейки третира дишането, като тялото следва движението на дишането то преоткрива своето място и първооригиналност. Това е най-простата и чиста форма на терапия, но модерният свят често пренебрегва и отрича най-простичките и лесни неща. Естественото и вродено желание на тялото да търси хармония и баланс бива подтиснато и затъмнено от ежедневните проблеми, натиск и стрес, които се проявяват като физически и емоционални проблеми и нарушаване и блокиране на естествената жизнена енергия.
Сейки повдига тази тъмна завеса, като осигурява пространство на тялото и провокира неговата естествената чувствителност и вътрешна осезаемост за това от какво има нужда то, като му помага да разкрие точно тези недоловими иначе сигнали за абсолютната необходимост от изчистване на стегнацията, премахване на блокажите и разчупване на стереотипните модели.

Няма как да дадем обобщение на група случаи или заболявания при, които Сейки може да помогне, защото става въпрос за намиране на вашия собствен начин и поемане на рула на управлението на вашите собствени емоции. Сейки е намиране на пътя към себе си, култивиране на духа, вглеждане в себе си и разгръщане на собственият ни заложен потенциал и креативност.

Сейки не е диагноза. Няма чудеса, преки пътища или моментални изцеления. Сейки е напътствие, в което човек напълно неприкосновен сам намира пътя към себе си и изцелението и пълното разбиране се постига отвътре като човек постепенно се учи, а дисциплината и ангажираността са част от пътя към себе си.

Постигането на по-добро разбиране на нашата оригиналност спомага за разсейването на отрицателните емоции, тревоги и разрушителни мисловни процеси.

Дългосрочните ползи от Seiki могат да включват:

  • по-дълбока връзка с истинското самосъзнание
  • единност на подсъзнанието и съзнанието
  • готовността да реагираш на живота, вместо да се съпротивляваш или да се криеш от него
  • способността да бъдеш по-спонтанен, по-свободен да бъдеш себе си и да действаш
  • желание да се грижим за себе си

"Аз не търся, аз намирам"


Създател на Сейки методът е Сенсей Акинобу Киши - Дзен майстор и ученик на великите учители Намикоши и Масунага.
Като практикуващ и учител по Шиацу Киши забелязва, че след лечение със Шиацу клиентът значително се подобрява, но за известно време, докато отново стане жертва на старите си навици. Неговото решение на този проблем е чрез внимателно наблюдение да научи какво точно иска от него енергията в тялото на пациента и да открие как да наблюдава, усеща и работи с тази енергия на по-фино и интуитивно ниво. Киши посвещава живота си, за да развие, работи и помага на хората с този свой метод. 

„Аз не търся, аз намирам“ – е мотото на Киши. Сейки Сохо е името, дадено от Киши Акиноби и следва стила на работата му в традицията на Шиацу. Киши отначало нарича своя метод "Шинто Шиацу", а след това "Сейки" и "Сейки-Сохо" (Напътствие на жизнената енергия). Киши разработва този собствен подход, възстановявайки принципите на Шинто (Пътя на духа) в терапията на Шиацу, както и източното философско разбиране за това, което сме и какво означава да бъдем здрави. Той не цели отдалечаване от традицията, а дава израз на страстта си към този подход, като търси най-добрия начин за това как човек да открие вътрешните си сили и да възстанови здравето си. Киши Акинобу вижда здравето на човек като резултат на нашите преживявания и състоянието на духа, които са неразривно свързани. Тази задача му отнема 30 години. Като се балансира отвътре навън, физическото здраве се подобрява и отношенията ни с другите и света се хармонизират.

“The hand, soft and warm when touching
Spreading and reaching to every level and space
Knowing where it has to touch
No doubt, no hesitation
Soothing, heart-centered fullness
Brings a feeling of cradling
It lets KI from heaven pass through you
Drawing out disharmony
Reborn through touch.”

~ A. Kishi

За кого е Сейки?

Сейки е за всеки и тъй като работи отвътре навън може да помогне при много неразположения или заболявания и състояния с неврологичен, психосоматичен, структурен или емоционален характер или просто енергичен дисбаланс.
Тялото има всички отговори и може само да се погрижи за себе си.
В основата на всички заболявания лежи натрупването на умора, стрес и застояла енергия.

Например умората на мозъка пречи на по-бързото достигане на кръвта до стомаха, което причинява слабо кръвооросяване и проблеми със стомаха и храносмилането. Трудности в дишането може да се дължат на напрежение в диафрагмата, което от своя страна да бъде в резултат на подтиснати емоции.
Подтискането като проявление - Репресивните състояния са свързани с натрупана застояла енергия и са предшественик на много болестни състояния. Те могат да започнат в ранна детска възраст включващи сложни емоционални връзки с родителите. Като защитен механизъм, тялото реагира и подтиска тези болезнени или тревожни спомени, но с течение на времето това подтискане може да доведе до откъсване, изолация или саморазрушителни модели на поведение, което може да включва симптоми на безпокойство, депресия, умора, раздразнителност, проблем при "изключване" или неспособност за ефективно функциониране. Репресията е състояние на ума.
В този случай ние трябва да изтласкаме старата и застояла енерия и блокажи и да ги заменим с нова чиста енергия.

Медицината отхвърля ума като причина за болестта, но съвременните и най-нови изследвания показват, че следва да се преосмислят тези възгледи. Психологичните неразположения могат да причинят физически заболявания като диспепсия, синдром на раздразнените черва, мигрена, високо кръвно налягане, астма, затлъстяване, стомашни язви, сърдечни проблеми и нарушения на имунната система, щитовидната жлеза и други. Ако тези трудности продължават и тези състояние не биват повлиявани, то те може да доведат до по-сериозни и широко разпространени болести.

Само чрез непрекъснатото осъзнаване и изчистване можем да развием необходимата сензитивност, за да преоткрием пълния творчески и радостен потенциал на нашата оригинална личност и сила.

Сейки има уникален подход към живота и изцелението. Едва доловим и същевременно дълбок този метод е отворен за всички.

Препоръчителни са 4 - 10 сесии.

* Сейки е допълващ метод и не може да замести провежданото от вас лечение.

* Сесията продължава между 45 и 60 минути, като това е индивидуално за всяка една сесия и не може да бъде предварително определено.

Сподели

Цени на Сейки - Енергиен метод от Япония
Сейки - Направление на жизнената енергия - Енергиен ЧИ масаж

Активира жизнената енергия и вътрешните сили на организма, активира способността на тялото за самолечение, възвръща естественото равновесие в организма.

60 мин. - 75 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Анти-стрес "Дишай свободно" - Релакс + Сейки

Релаксиращият масаж е истински покой за мислите и почивка за всяка клетка от тялото. Сейки е енергийно пречистване - детоксикация за ума, духа и тялото, балансиране на физическата и умствена енергия и връщане на равновесието в тялото.

90 мин. - 125 лв.
Комбинирана анти-стрес терапия ШИАЦУ + СЕЙКИ

Шиацу масаж - има за цел да отстрани препятствията, които блокират притока на енергия през меридианите на тялото. Спомага за възстановяване на баланса на енергията в цялото тяло и нормализира възможните напрежения в мускулите и органите. Ефектите от Сейки са като разпръскване на облаците, които закриват слънцето в ясно слънчево небе. Сейки изчиства ума и ребалансира нивата на физическата и умствената енергия.

90 мин. - 125 лв.
Още масажи от тази категорияОще Източни масажи
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече