Запишете час онлайн

Ако се вгледате внимателно в една мандарина, можете да зърнете цялата Вселена, събрана в нея. Усещането, докато я белите и вдъхвате аромата й, е прекрасно. Изяжте мандарината бавно, с наслада и бъдете щастливи.

~ Тик Нят Хан
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Гуаша - Китайски масаж
Източни терапии

Древният ГУА-ША (Gua Sha) масаж и неговите ползи за здравето

Гуаша е древна лечебна китайска техника с много добър ефект и с широко приложение при много заболявания и проблеми в тялото. Според китайската медицина развитието на заболяването се влияе от външни фактори като топлина и студ, вятър и влага. Те влизат в тялото главно чрез кожата, а по време на болестта в организма се натрупват много токсини, които пречат на свободното движение на енергията в тялото.
Болките в тялото представляват блокажи на кръвта и жизнената енергия Чи, а Гуаша раздвижва цялата енергия в тялото и освобождава блокажите и застоя на енергия, като стимулира оздравителните процеси в организма, активира защитните сили и изхвърлянето на токсини.
“В превод ГУА ША означава „изстъргване на всичко лошо“. "Гуа" - да се изстърже; "Шa" – лошо, болест.

За да „изстърже“ всичко лошо, се използва специална пластина от нефрит, биан камък или рог.
С нея се третират определени области по тялото (обикновено на гърба и на врата) и се работи по различните рефлексни зони, меридиани в тялото и групи от рефлекторни акупресурни точки, като в някои случаи се работи също върху лицето и главата.

Използва се теорията на китайската медицина за меридианите. Те са пътищата – енергийните канали, по които в тялото ви циркулира жизнената енергия „ЧИ“ и захранва прилежащите им области.

Меридианите са симетрично разположени по двойки в тялото. Всеки от основните 12 меридиана има сложна мрежа от разклонения, чрез които захранва с енергия прилежащата му област. Местата, където меридианите стигат повърхността на кожата, са т.нар. енергийни, акупресурни, акупунктурни точки.

Масажът или така нареченото „стържене“, се извършва в една посока, отгоре надолу по посока на циркулацията на кръвта, като движенията се повтарят няколко пъти и включва три основни метода на изпълнение:

SE-гуа - бързи движения със силен натиск - метод на разпръскване, премахване на излишъка;
Boo-гуа - бавни движения с лек натиск - намаляване, тонизиращ масаж;
Pin-Bu Ping-SE: бавни движения със силен натиск - съчетание между двете предишни техники.

Какви състояния повлиява китайският масаж Гуаша?

• болки и схващания в гърба, болки в мускулите, болки в раменете, болки във врата, болки и схващания в краката, болки в кръста, ставни заболявания
• проблеми с перисталтиката
• настинки, кашлица
• умора, натрупан стрес, безсъние, главоболие
• заболявания на отделителната система
• слаб имунитет

Какви са ползите от Гуаша?

• подобрява и тонизира общото състояние на организма
• предпазва от грип, настинки, очни заболявания, високо кръвно
• стимулира кръвообращението
• облекчава се болката и повлиява мускулните спазми, отоците и подуването
• подобрява обменните процеси в организма
• изчиства токсините и шлаките от организма
• стимулира работата на имунната система
• подобрява състоянието и вида на кожата
• понижава кръвното налягане и нормализира сърдечния ритъм
• подобрява съня
• премахва безпокойството и стреса


По време на самия масаж клиентът може да почувства тръпнене и леко изтръпване на зоната, а на проблемните участъци може да се появи лек дискомфорт. Ако се чуе леко скърцане наподобяващо триене на песъчинки, то този отличителен звук, китайците наричат „на прага на ША – което означава че започва освобождаване на токсични съединения през кожата.

Въпреки, че самият масаж не е болезнен, след прилагане обработените зони са зачервени, като е възможно да променят цвета си до лилаво или да се появят червени петна – така наречените ША петна, охлузвания и малки кръвоизливчета, които говорят, че на тези места няма добра циркулация и има застой на енергията и протича процес на лекуване.
Това не бива да притеснява клиента, тъй като обикновено тези последици отшумяват бързо от 2-3 часа след масажа до 2-3 дни.

Ако решите да ни се доверите и да си подарите Гуаша масаж, желателно е след провеждането на масажа да пиете топла вода в рамките на следващите 48 часа, тъй като тя подпомага изхвърлянето на токсините от организма.

По време на провеждане на сеансите на Гуаша масаж е желателно да не се приемат лекарства.

Гуаша се прилага 1 до два пъти седмично, обикновено след като зачервяванията от предния сеанс са изчезнали. Курсът включва 10 до 20 сесии. Препоръчително е да се провежда 2 пъти в годината.

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега