ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкИнтересноПърви път?Масаж тестЕтичен кодексКонтактиЗа нас

Чудесата нямат обяснение, но се появяват в живота на онези, които вярват в тях.

~ Паулу Коелю

Терапевтичен масаж с магнезиево олио

Терапия с магнезий - София

Чудото на магнезия

Когато древното изкуство на масажа срещне терапевтичната сила на магнезиевото масло, ви очаква трансформиращо лечебно изживяване. Магнезиевото масло е мощен лечебен еликсир от дълбините на земята, отговорен за над 300 биохимични реакции в тялото – от функцията на мускулите и нервите до облекчаването на стреса и детоксикацията на тялото. Въпреки критичната си роля, магнезият често е липсващото звено в пътуването ни към оптимално здраве. Често пренебрегван в ежедневната суматоха, дефицитът на магнезий води до умора и изтощение, слабост на мускулите, раздразнение, тревожност, липса на концентрация, схващания, тремор, крампи на мускулите и стягане на сухожилията, болка, безсъние.

Лечебен масаж с магнезиево масло| София | Център за масаж Падмалая
Симфония от ползи
на ФокусРазгледай още...

Вендузите - Мощен инструмент

Инвестиция в здравето

Масаж с вендузи София | Център за масаж Падмалая.
избрано с грижа за теб
Виж повече
Какво още да видите
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

Защо масажът с магнезиево олио е вълшебен?

Представете си, че сте  имали дълъг, изтощителен ден. Тялото ви е напрегнато, умът ви уморен, а духът ви малко потиснат. Избирате масаж с магнезиево масло. Когато терапевтът започне да нанася маслото върху кожата ви, се случва нещо невероятно. Сякаш всяка капка магнезиево масло нашепва истинско облекчение, казвайки: „Спокойно, ще се погрижа за всичко“.

Трансформация, която можете да почувствате

С напредването на масажа усещате как стресът и болката се топят, като лед под топлото пролетно слънце. Защо се случва това? Магнезият е воин, който не води само една битка – той води война срещу стреса, болката и напрежението едновременно. Той прониква в кожата ви, стреляйки през тялото, за да потуши горещите точки на болка и възпаление, успокоява изтощените нервни окончания и укрепва защитните сили на тялото.

И тук идва най-важното – докато тялото ви се отпуска, терапевтичният масаж с магнезий върши цялата тежката работа зад кулисите. Премахва болката и напрежението, подобрява съня ви, повишава настроението ви и издига високи стени срещу ежедневните стресови фактори, които са ви изтощавали.

Знаете ли, че ще искате да повторите този масаж отново и отново?

След масаж с магнезиево олио не се изненадвайте, когато се почувствате като нов човек – по-лек, по-ярък и готов да посрещне предизвикателствата на света. Това не е просто мимолетно усещане. Това е началото на един по-здрав и по-жизнен нов човек.

Магията на масажа с магнезиево масло: Дълбоко потапяне в неговите лечебни сили

В търсенето на благосъстояние и добро здраве, често се пренебрегва един изключително мощен инструмент - Масажът с магнезиево масло. Въпреки че повечето хора асоциират магнезия с хранителна добавка, неговото локално приложение по време на масаж предлага дълбоки ползи за здравето, като го превръща в тайно оръжие за всеки, който иска да подобри здравето си по естествен начин. Той е директен път към бързо възстановяване и дълбоко изцеление, като отключва потенциални ползи, които надхвърлят обикновената релаксация.

Защо точно магнезий?

Магнезият участва в над 300 ензимни реакции в тялото. Той подпомага процесите на детоксикация, намалява възпалението, стимулира производството на енергия и е жизненоважен за поддържането на нормална функция на нервите и мускулите. Ето защо включването на магнезиево масло в масажната терапия не само подсилва терапевтичните ефекти на масажа, но също така помага при широк спектър от здравословни неразположения.

Каква е ролята на магнезия в тялото?

Магнезият е жизнено важен минерал, който участва в над 300 биохимични реакции в човешкото тяло. Той играе ключова роля в регулирането на мускулната и нервната функция, в поддръжането на нивата на кръвната захар и кръвното налягане, както и в синтеза на протеини, кости и ДНК. Въпреки това е изключително трудно за тялото да абсорбира достатъчно магнезий само чрез храната, особено в днешния свят, където типичните хранителни режими често не предоставят необходимите полезни вещества.

Защо да изберем масаж с магнезиево олио?

Една от най-забележителните характеристики на масажа с магнезиево олио, която е особено вълнуваща, е способността му да доставя магнезий директно през кожата - най-големият орган в тялото. Това не е просто удобно; това е революционно.

Когато магнезиево масло се прилага по време на масаж, то не просто остава на повърхността на кожата. То се абсорбира директно в кръвообращението, заобикаляйки храносмилателната система, където много хранителни вещества могат да бъдат загубени или не напълно усвоени поради различни храносмилателни проблеми. Този метод на трансдермална абсорбция е изключително ефективен, гарантирайки, че магнезият влиза в системата ви бързо и започва своята работа незабавно, като коригира дефицитите, облекчава мускулните болки, подобрява здравето на кожата и осигурява релаксация, като облекчава стреса.

Защо това има значение? Магнезият е труден за усвояване от тялото напълно, когато се приема през устата, особено за тези, които имат компрометирано храносмилане или които вече имат магнезиев дефицит. Като абсорбирате магнезий през кожата, вие заобикаляте тези усложнения. Пропускливостта на кожата позволява на магнезия да отиде директно там, където е необходим, предлагайки по-бързи и по-забележими ползи.

Това директно абсорбиране по време на масаж не само максимизира терапевтичните ползи от самия магнезий, но също така подобрява общата ефективност на масажа. Когато магнезият прониква през кожата, той носи със себе си своите мощни свойства - отпуска мускулите, намалява възпалението, засилва кръвообращението и насърчава по-дълбоко усещане за благополучие.

Какви са ползите от масажа с магнезиево олио?

В трансформиращия свят на терапевтичния масаж не е важно само какво използваме;  но и как точно го използваме. Забележителните предимства на  магнезия и мощните му свойства се увеличават значително, когато маслото  се изплозва професионално. Авторският масаж в Падмалая прилага специфични масажни техники и манипулация на тъканите, които позволяват максимално усвояване на магнезия дълбоко в кожата, където той действа най-ефективно. По време на масажа, нашите опитни терапевти използват техники, които не само отпускат тялото, но и оптимизират доставянето на магнезий, така че всяка следваща капка от магнезиевото масло, мигновено се трансформира в още една капка здраве. Синергията между висококачественото магнезиево масло и прецизното му прилагане от професионалист дава истинска енергия на тялото, като ефективно регенирира и възвръща неговите сили.  

Отпускане на мускулите и облекчаване на болката

Магнезият е естествен мускулен релаксант, което го прави изключително ефективен за облекчаване на мускулното напрежение и болката. Той помага за отпускане на мускулните контракции и намаляване на спазмите, което може да бъде особено полезно за страдащите от състояния като фибромиалгия или хронична болка в гърба.

По-добър сън
Магнезият има естествени седативни свойства, които могат да помогнат за успокояване на нервната система и подготовка на тялото за сън. Масаж с магнезиево олио вечер може да подобри качеството на съня, помагайки на тези с безсъние или синдром на неспокойните крака да намерят комфорт и почивка.

Намаляване на стреса и подобряване на настроението
Магнезият помага за регулиране на невротрансмитерите, които участват в регулирането на настроението. Увеличаването на нивата на магнезий чрез масаж може да помогне за намаляване на тревожността и подобряване на настроението, предоставяйки естествен начин за справяне със стреса.

Детоксикация
Магнезият играе ключова роля в детоксикацията на клетките. Приложен по време на масаж, той може да помогне в процеса за отстраняване на токсините и тежките метали от тъканите, насърчавайки по-здравословна кожа и общо благосъстояние.

Здраве на ставите и костите
Магнезият помага за регулиране на калция в организма, което е жизненоважно за поддържането на силни кости и здравословна функция на ставите. Редовните масажи с магнезиево олио могат да помогнат за предотвратяване на остеопороза и облекчаване на ставната болка.

Подобряване на кръвообръщението
Като отпуска гладката мускулатура на съдовете, магнезиевото олио помага за подобряване на кръвообращението, насърчавайки доставката на кислород и хранителни вещества до мускулите и спомагайки за по-бързото им възстановяване.

Защо магнезиевото олио е важно в масажната терапия?

Използването на магнезиево масло в масажната терапия не е просто допълнение; то променя играта, като адресира конкретни здравословни проблеми в тяхната същност, предоставяйки облекчение на симптомите и допринасяйки за дългосрочни подобрения на здравето.

Включването на магнезиево масло в масажната терапия не е просто добавяне на бонус - то е използване на мощен инструмент за подобряване на вашето здраве. Независимо дали сте спортист, който иска да ускори възстановяването си, човек, страдащ от хронична болка или тревожност, или просто искате да подобрите качеството на съня си, трансдермалното абсорбиране на магнезий по време на масаж предлага лесно и ефективно решение. Това е като да дадете на тялото си директна инфузия здраве.

Кой може да се възползва от масажа с магнезиево олио?

На практика всеки може да се възползва от масажа с магнезиево масло, но той е особено полезен за:

Спортисти, търсещи по-бързо възстановяване и подобрено представяне

Хора с хронични болкови състояния като артрит или фибромиалгия

Тези, страдащи от тревожност, депресия или стресови разстройства

Хора, изпитващи трудности със съня или страдат от безсъние

Тези, които получават чести схващания и крампи на мускулите

Всеки, който търси естествен метод за детоксикация и подобряване на здравето на кожата

Масажът с магнезиево олио е повече от просто лечение; той е ритуал, който подобрява здравето, като подхранва естествените лечебни способности на тялото и поддържа дългосрочното благосъстояние. Това е превръщане на редовния масаж в мощна здравна намеса. За тези, които търсят естествен път към по-добро здраве, масажът с магнезиево олио може да бъде липсващата част от техния пъзел за благосъстояние.

Какви специфични състояния може да облекчи масажът с Магнезиево олио?

Нека се задълбочим в това как масажът с магнезиево масло може да бъде особено полезен за конкретни здравословни неразположения, подобрявайки терапевтичния обхват на тази ефективна и мощна терапия.

Фибромиалгия
Пациентите, страдащи от фибромиалгия, често изпитват значителна мускулна болка, скованост и умора. Масажът с магнезиево масло може да бъде особено полезен, тъй като магнезият помага за намаляване на нервната болка и отпускане на мускулните влакна, като по този начин облекчава хроничната болка и дискомфорта, свързани с това състояние.

Спортни травми и процес на възстановяване
Спортистите често докарват телата си до крайности, което води до мускулни разтежения, навяхвания, крампи и умора. Магнезиевото масло, приложено по време на масаж, може да намали мускулната болка и възпалението, да ускори времето за възстановяване и да подобри общото представяне, като помогне за възстановяването на запасите от магнезий.

Артрит и болки в ставите
За тези, страдащи от артрит, масажът с магнезиево олио може да предложи значително облекчение. Противовъзпалителните свойства на магнезия помагат за намаляване на ставната болка и възпалението, като същевременно подобряват усвояването на калций, което е от съществено значение за здравето на костите.

Мигрена и главоболие
Магнезият често се нарича "антистрес минерал" заради способността си да отпуска нервната система и да предотвратява свиването на кръвоносните съдове в мозъка, което е една от основните причини за мигрени. Редовните масажи с магнезиево масло могат да намалят честотата и интензивността на мигренозните пристъпи.

Тревожност, безпокойство и депресия
Магнезият играе ключова роля в регулирането на невротрансмитерите, които изпращат съобщения в мозъка и тялото. Масажът с магнезиево масло може да помогне за контролиране на нивата на кортизол, известен като хормон на стреса, като по този начин осигурява облекчение от тревожността и подобрява настроението.

Безсъние и нарушения на съня
Естествените седативни свойства на магнезия помагат за успокояване на нервната система и подготовка на тялото за сън. За хората, борещи се с безсъние или синдром на неспокойните крака, масажът с магнезиево масло може да бъде променящ играта, насърчавайки по-дълбок и по-спокоен сън.

Хипертония
Високото кръвно налягане е често срещано състояние, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако не се лекува. Магнезият помага за разширяване на кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението и понижава кръвното налягане. 

Остеопороза
Магнезият е от съществено значение за здравето на костите, тъй като помага за регулиране на нивата на калций и витамин D в организма, които са жизненоважни за силните кости. Редовните масажи с магнезий могат да увеличат плътността на костите и да намалят риска от остеопороза, особено при жени след менопауза.

Включване на масажа с магнезиево масло във вашата програма за здраве

Включването на масажа с магнезиево олио във вашата здравословна програма може значително да подобри качеството на живот, особено ако се налага да се справяте с някое от гореспоменатите състояния. Било то като периодична терапия или редовна част от вашия здравословен режим, масажът с магнезиево олио предлага дълбоко ефективен начин за подхранване на тялото и ума.


Сподели

Цени на Терапевтичен масаж с магнезиево олио
Терапевтичен масаж с болкоуспокояващо Магнезиево олио

При хронични болки в гърба, кръста, раменете. Премахна напрежението в мускулите породено от голямо физическо натоварване или обездвижване. Повлиява мускулни спазми и болки при артрит. Премахва усещането за тежест и увеличава енергията.Подходящ при магнезиев дефицит. Със силно подхранващ ефект за кожата.

60 мин. - 85 лв.
80 мин. - 100 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Комбиниран масаж с Магнезиево олио + рефлексотерапия и масаж на глава

Масаж с магнезиоево олио за възстановяване на тялото, премахване на спазмите и болките породени от голямо физическо натоварване или продължително обездвижване. Насища тялото с магнезий. Хидратира и възстановява кожата. Подходящ при главоболие и безсъние. При мускулни травми, ишиас, артритни болки, фибромиалгия.

90 мин. - 130 лв.
Антистрес - Padmalaya Special

При burnout и изтощение. Пълно възстановяване на тялото и съзнанието, със специален бленд масла (цяло тяло, глава, стъпала).

120 мин. - 215 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж - Грижа за мускулите, ставите и фасцията | Професионални терапевти. Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Масаж на глава и врат
Начин да се справим с главоболието. Масаж на глава шия и рамене при болка във врата, болка в раменете, главоболие и мигрена.
Виж повече
Специализиран за крака
Болка в краката, болка в стъпалата. Ефективен масаж при болезнени крака и стъпала.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече
Ломи Ломи - Хавайски
Ломи-Ломи - хавайски масаж на цяло тяло с топли вулканични камъни | Студио за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече