Запишете час онлайн

Зад всеки един атом от този свят се крие по една необятна вселена.

~ Руми
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Масажи
и терапии
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Кой масаж е
подходящ за мен
Вижте повече
Всяка сряда - СЕЙКИ - 40 лв.
Всяка сряда - СЕЙКИ - 40 лв.

Дни на отворени врати:
Запознайте се със СЕЙКИ - Чиста оздравителна енергия.
Чувствате ли се напрегнати, претоварени или просто блокирали? Усещате ли, че е трудно да си поемете дъх или прекалено много се безпокоите?Знаете ли че, ефектите от Сейки са като разпръскване на облаците, които закриват лъчите на слънцето в ясно небе?

Вижте още
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »

Защо масажът е полезен? Кои са ползите от масажа? Какво е професионален масаж и защо е важно да имате добър масажист.

За нас беше истинско предизвикателство да изберем само 15 от безкрайните ползи, които един качествен масаж ви дава. И все пак сме горди да споделим с вас този списък създаден от сърце за нашите приятели и бъдещи гости.

1. Как масажът отпуска мускулите? » 2. По какъв начин масажът лекува болката? » 3. Как масажът премахва стреса и ни освобождава от напрежението? » 4. Как масажът повишана тонусът и насттроението? » 5. По какъв начин масажът детоксикира тялото? » 6. Как се подобрява имунитетът при прилагане на редовен масаж? » 7. Защо масажът е полезен за нервната система? » 8. По какъв начин масажът е полезен за сърцето и сърдечно-съдовата система? » 9. Как масажът подобрява съня? » 10. Какви са ползите за храносмилателната система? » 11. Как масажът помага за подобряването на кръвообръщението и кръвното налягане? » 12. Как масажът помага на дихателнаа система? » 13. Защо масажът е полезен за кожата и как я прави по-здрава? » 14. Защо масажът е важен за спортистите и как подобрява резултатите от тренировките? » 15. Как масажът помага за външният ни вид? »

Как масажът отпуска мускулите?

Доказано е, че масажът отпуска мускулната тъкан, прави ни по-гъвкави и намалява съществуващата болка в мускулите. Тонусът на мускулатурата се подобрява, което води до по-малко притискане на нервите и разширява обхвата на свободно, нестресиращо движение.

По какъв начин масажът лекува болката?

Благодарение на масажа към страдащите от болка части от тялото се насочва повишен кръвопоток, което води до намаляване на възпалението и по-бързо регенериране на тъканите. Така можете да си подарите не само релаксация, но и свобода от болката в гърба, врата, раменете, кръста и другите страдащи части от вашето тяло. Доказано е също, че масажната терапия повлиява положително главоболието и може да бъде много ефективна за пациенти, страдащи от мигрена.

Как масажът премахва стреса и ни освобождава от напрежението?

В ежедневието си сме изложени на стрес, който е пряко свързан със завишеното производство на хормона кортизол. Научни изследвания ясно показват, че един от страничните ефекти на масажната терапия е намаляването на производството на кортизола с близо 30%. Към тази калкулация можете да добавите и факта, че в замяна на „загубения“ кортизол, в следствие на масажа, в организма ни се отделя една трета повече серотонин, който намалява възможността да изпадаме в състояния на тревожност и депресия и ни носи щастие и добро настроение.

Как масажът повишана тонусът и насттроението?

Достатъчно е да сте били на масаж дори един път, за да почувствате огромната разлика в тонуса и нивото си на жизненост след края на процедурата. Ако все пак до момента не сте си позволявали този подарък, то вратите на масажен център „Padmalaya“ са отворени, за да ви посрещне и да ви покажем колко по-заредени и енергични бихте могли да се почувствате. Поради повишаването на циркулацията на кръвта при масаж, целият организъм получава достъп до полезни вещества и всички зони на блокирана енергия биват отключени, за да се изпълни тялото ви със сила и жизненост.

По какъв начин масажът детоксикира тялото?

Със сигурност сте чували понятието „детоксикация“ много пъти, но какво всъщност означава това и как масажът служи на процеса? Всъщност е много просто - по време на масаж кръвообръщението се стимулира и потокът на лимфата се увеличава многократно, което дава възможност токсините от организма да бъдат успешно и по-бързо транспортирани извън тялото по лимфната система. Това прави организма по-силен и тялото по тонизирано, а обменните процеси в него се ускоряват.

Как се подобрява имунитетът при прилагане на редовен масаж?

Масажът спомага за това в организма да се произвеждат повече бели кръвни клетки и да се повишава потока на лимфа в тялото, което благоприятства стабилността на имунната система на организма. Първите резултати могат да бъдат постигнати още след един 45-минутен масаж, но специалистите препоръчват серия от процедури, особено в сезона на различните вирусни инфекции или при установено от изследвания отслабено състояние на имунната система.

Защо масажът е полезен за нервната система?

Освобождаването на стреса и тревогата, което се случва след масажа, успокоява нервната система и я прави по-податлива на дълбоката релаксация. Освен това масажът повишава тонуса и стимулира в кръвта да се произвежда повече адреналин. При допира от страна на масажиста се осъществява постоянен контакт с нервните окончания, които се разполагат под кожата, което ги повлиява положително и води до изостряне на сетивата и фокусиране на съзнанието.

По какъв начин масажът е полезен за сърцето и сърдечно-съдовата система?

На няколко места в статията споменахме колко силно влияние има масажът за повишаването на кръвопотока в тялото. Благоприятните последствия от това са снабдяването на мускулите и тъканите с повече кръв, което рязко повишава техния тонус. Самото кръвообръщение се активизира благодарение на умножавнето на добре функциониращи капиляри. В резултата на раздвижването на кръвта във вените, намалява рискът от получаването на отоци в тялото. В резултат на масажа тъканите не само получават повече полезни вещества, но и се освобождават по-бързо от отпадъчните вещества благодарение на стимулираната работа на лимфната система, която става по-ефективна в резултата на масажната терапия.

Как масажът подобрява съня?

Горещо препоръчваме релаксиращият масаж, защото той може да спомогне много за справянето със смущенията и по-доброто качество на съня. Учените отдават това на факта, че при масаж се повлияват делта вълните в мозъка, които спомагат за постигането на дълбок сън, Това е и причината част от хората да се отпускат до степен за заспиване по време на масаж. Това е много ценнен страничен ефект, особено ако погледнем към статистиката, която сочи, че над 1/3 от хората страдат от затруднения в процеса на заспиване.

Какви са ползите за храносмилателната система?

Масажът може да благоприятства и храносмилането чрез прилагането на премерен външен натиск в определени зони на корема, като по този начин се стимулира перисталтиката и се редуцира риска от подуване на корема.

Как масажът помага за подобряването на кръвообръщението и кръвното налягане?

В резултат на масажа се повишава циркулацията на кръвта в цялото тяло. Така тъканите си доставят повече хранителни вещества и кислород, а токсините се отделят по-лесно и не затормозяват организма. Масажът е също един от най-безвредните и ефективни начини за намаляване на кръвното налягане.

Как масажът помага на дихателнаа система?

Масажът довежда приток на кръв към белите дробове, в резултат на което работата им става по-ефективна и организмът изхвърля по-лесно въглеродния диоксид. По тази причина от масажната терапия могат да се повлияят много добре пациенти, страдащи от астма.

Защо масажът е полезен за кожата и как я прави по-здрава?

Масажът спомага кожата да се храни по-добре с полезните вещества, които навлизат в организма. Това прави кожата по-свежа, еластична и тонизирана. Този ефект се постига и в резултат на това, че при контакта с кожата се отделят най-повърхностните епидермални клетки и порите се отпушват. Клиенти на масажни услуги споделят, че харесват състоянието на кожата си много повече, след като са започнали редовно да се ползват от услугите на добър масажист.

Защо масажът е важен за спортистите и как подобрява резултатите от тренировките?

При спортистите масажът може да се използва за ускоряване на възстановяването след натоварване и цялостно подобряване на тяхното представяне. Треньори и атлети се ползват от различни масажни техники като част от цялостната им програма за развитие. Според Американската асоциация за масажна терапия масажните процедури водят до подобряване на резултатите, намаляване на болката и предотвратяване на нараняване и подобряват фокуса, тъй като намаляват напрежението в нервната система. Разбира се, не е необходимо да бъдете професионален спортист, за да се ползвате от масажни процедури, тъй като те могат да повлияят положително всеки трениращ човек, който желае едновременно да натоварва тялото си, но и да се грижи за него.

Как масажът помага за външният ни вид?

Масажът подобрява кръвообръщението и подпомага захранването на тъканите с полезни вещества, което прави кожата по-млада и свежа. За това спомага и засиленото освобождаване на токсини от организма в резултат на масажната терапия. Намаляването на стреса и напрежението играят ключова роля за спестяването на енергия, което ни прави по-свежи и тонизирани. Подобряването на концентрацията, като доказан страничен ефект от различните терапевтични сесии, води до по-голяма резултатност и освобождаването на повече време за релаксиране и възстановяване на психиката и организма. А релаксираният човек винаги е по-енергичен и излъчва неподправена свежест!

Откривате ли нещо за себе си в този списък? Ако желаете да си доставите някои от тези ползи в края на работния ден или да поднесете на тялото си този хармонизиращ подарък, заповядайте в масажно студио „Padmalaya“, където сте в добрите и грижовни ръце на сертифицирани специалисти и истински добър масажист.

От какъв масаж имаш нужда?
Масаж тест - Кой масаж е подходящ за мен?
В различните дни от ежедневието си сме в различни отношения с тялото си. Понякога сме мотивирани да го слушаме и да се грижим за него, друг път силите ни стигат единствено да се стоварим изтощени върху леглото. Кажи ни как се отнасяш към себе си, за да ти покажем как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и позитивна енергия.

Масажът е един от ефективните и приятни начини да чуем истинското си Аз, да релаксираме, да изчистим стреса и напрежението, да си върнем жизнеността и добрата физическа кондиция. Настоящият тест ще ти даде насоки как да избереш вида масаж, който най-добре ще помогне да преодолееш физическото или емоционално неразположение и заедно ще поработим върху изчистването на блокажите.
Вижте повече