Тайната на промяната е да съсредоточите цялата си енергия не върху борбата със старото, а върху изграждането на новото.

~ Сократ

Застоялата енергия - да изчистим живота си

Как да премахнем енергийните блокажи?

Раждаме се чисти в съвършени тела, в които няма стрес, емоционални токсини и тревога. Дали в деня на раждането си знаем какво ни предстои? Дали тогава, когато за първи път отваряме очи, за да видим слънцето, носим в себе си идеята за истинското си аз, за онзи човек, който сме, в който искаме да се превърнем и чийто потенциал носим в сърцето си?
Поемаме първа глътка въздух и започваме да дишаме живота, да трупаме опитност в материален и емоционален план, да се развиваме, да растем - не само физически, но и като личности. Всяка стъпка променя светогледа ни, всеки сблъсък с проблеми, хора и предизвикателства ни учи на адаптивност и гъвкавост. 

Блокажи на енергийно ниво. Изчистване на застоялата енергия.
Свобода на мислите
от БлогаРазгледай още...

Енергийните блокажи

Застоялата енергия - да изчистим живота си

енергийните блокажи
избрано на фокус
Виж повече
Още статии
Стреса и умора. Последиците от недостиг на сън. Циркадни ритми на съня.

Страшни ли са умората и стреса?

Стреса, съня и умората и какво знаем за тях

Виж повече
Какво да павим при безсъние, как да спим по-добре

Съвети за по-спокоен и добър сън

Проблеми с безсънието

Виж повече
Как да победим стреса

С обич към тялото

Как да надхитрим стреса и да върнем връзката с душата

Виж повече

Как да премахнем енергийните блокажи, натрупания стрес и застоялата енергия от тялото и живота си

Всяка стъпка променя светогледа ни, всеки сблъсък с проблеми, хора и предизвикателства ни учи на адаптивност и гъвкавост. Вървим устремено напред, надбягваме се със себеподобни, спъваме се, падаме, изправяме се, печелим и губим, и някъде по пътя, много по-рано отколкото си мислим, чистотата ни започва да се замърсява и в бистрия поток на съзнанието ни попадат страхове, разочарования, тъга, обиди, заплахи, емоционални травми, които неизлекувани, незараснали, подтиснати се превръщат в енергийни блокажи и запушват потока на жизнената ни енергия. С времето, те започват да се трупат, да ни задръстват, запушват, задъхват и могат да разболеят както мислите ни, така и съвършените ни чисти тела. 

Енергийните блокажи са остатъчна енергия от емоционалните травми, които постоянно преживяваме на подсъзнателно ниво и въпреки, че изглеждат като несъществуващи, ефектите им продължават, което води до борба в определени области в живота като любов, здраве, професионално развитие, финанси. Представете си водопроводната система с чиста силна течаща вода. Когато някоя тръба започне да се запушва, потокът вече не е толкова силен, водата вече не е толкова бистра... а когато тръбата напълно се запуши, тя се пука и настъпва авария.
Емоционалните блокажи са трудни за разпознаване. Голяма част от тях са резултат от събития още в детска и младежка възраст. Разочарованията, неразрешените проблеми и емоционалният стрес се превръщат в наша сянка. Неизлекувани, те започват да се отразяват на възприятията и реакциите ни по натам в живота, запречват пътя на свободнотечащата в нас жизнена енергия и водят до нови и нови проблеми.
Гневната реакция на майка ни, по повод някоя дяволия в детството, забележката на преуморената съседката за шума, който вдигаме, нелюбезният учител в пети клас, голямото разочарование от първата любов, критичният шеф, който ни тормозеше миналата година, предателството от приятел, агресивният шофьор, който ни засече тази сутрин по пътя за работа...
Когато ни завърти забързаното бизнес ежедневие на заетите възрастни, ставаме част от безкрайните борби за емоционално надмощие, битки за насъщния, лоялна или нелоялна конкуренция, егоизъм и себедоказване. „Не ставаш!“, „Не си достатъчно добър!“, „Не си достатъчно красива!“, „Няма са се справиш с това!“, „Това не е достатъчно!“, „Трябва още!“ - капчици отрова попиват в умовете ни, наслагват се и потъват в сърцата ни, за да родят напрежение, безсъние, стрес, тревожност, апатия или някакъв вид автоагресия.
Тичайки устремено по пистата на себедоказването, ние напълно игнорираме нуждата от себеопазване и нерядко се случва да влезнем в годините на зрелостта преуморени, огорчени, демотивирани, с изчерпана вътрешна енергия, редица оплакания или емоционални травми. Ден след ден, година след година, ние трупаме емоционални токсини. Те се превръщат в блокажи в енергийното ни поле, които афектират живота ни и създават напрежение и тежест.

Как да разпознаем емоционалните блокажи?

В резултат на блокирането на енергията ни, ние губим фокуса на собствения си свят. Сякаш гледаме през замъглен прозорец, а затлачването ни пречи да вземем правилните решения. Изпадаме в депресия, злоупотребяваме с храна или алкохол, чувстваме се отпаднали и изморени, апатични, недоволни, не сме способни да си поемем дълбоко дъх и да дишаме с пълния си капацитет, отлагаме взимането на решения по различни въпроси, чувстваме, че сме заседнали на едно място... Повтаряме едни и същи стари модели, които водят до същите грешки - срещаме се с един и същ човек, макар и да избираме различни партньори, настаняваме се в същия шумен апартамент, въпреки че този път си мислим че сме избрали тихо място, попадаме на същия началник-деспот, въпреки че сме сменили работата със съвсем нова и приятна среда. Засядаме в стресиращи ситуации. Озоваваме се от тъмната страна на живота. Потъвайки в проблемите, мислите ни пораждат вибрация, която е възможно да превлече още и още от същото.

Някъде под десетките пластове баластра губим скъпоценната си интуиция и златната си същност, насила се качваме на житейската въртележка и започваме да се въртим в еднообразен и изтощителен кръг, да повтаряме едно и също поведение, което ни води до едни и същи грешки, докато не се затлачим още повече и не изгубим силите и вътрешното си щастие. Това важи както за работната среда, така и за отношенията ни със семейството, близките хора и приятелите ни.
Човешкото тяло, в повечето случаи безсъзнателно, реагира на всяка емоция, без значение дали тя е позитивна или негативна. С времето процесите на вземане на решения се автоматизират, а това рефлектира не само върху физиологията, но и върху психиката ни. И ако релаксацията, личното време, прегръдката, целувката, декларираната подкрепа, одобрението и малките моменти на радост ни насищат и зареждат с физическа наслада и здраве, то емоционалните токсини ни запушват, блокират вътрешните ни източници за пълноценен живот, изпълнен с вътрешна стабилност, и пропукват устойчивостта ни на стресиращи фактори.
Негативното въздействие на стреса и напрежението могат да бъдат повлияни от балансиране на енергийния поток в тялото и възвръщане на изначалната му чистота.

И тук на помощ идва Сейки - енергийна терапия

Ефектите от Сейки са като разпръскване на облаците, които разкриват лъчите на слънцето в ясното небе.

Енергийната терапия Seiki връща покоя на мислите, освобождава емоциите от оковите на стреса, хармонизира съзнанието, свобождава напрежението и ни помага да дишаме свободно отново, като активира естествените сили на организма за самолечение.
Във философията на Seiki е залегнала идеята за „елиминиране“ на нездравословните идеи, мисловни модели, емоционални травми, хронични състояния, блокажи и всички пречки, които стоят на пътя на естественото здраве и благоденствие.
„Сейки“ означава енергийно пречистване, детокс на ума, духа и тялото, балансиране на физическата и творческата енергия и възвръщането на естествените сили на организма.
Енергийният антистрес масаж Сейки освобождава и премахва тежестта на стари и нови негативни емоции и изчиства емоционалните токсини, за да вдишваме живота по-дълбоко, по-свободно, с наслада и докрай.

Прочетете повече за Сейки тук »

© Център за масаж Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Сподели