Запишете час сега

Бъдете доволни от онова, което имате: радвайте се на нещата такива каквито са. Когато осъзнаете, че нищо не ви липсва, целият свят ще е ваш.

~ Лао Дзъ
Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Шиацу масаж
Източни терапии
Шиацу масаж София

Защо да изберем Шиацу масаж?

„Шиатсу“ в буквален превод означава метод на лечение посредством натиск с пръсти, където „ШИ“ е „пръст“, а „АТСУ“ е „натиск“.

Свойствата на този прекрасен и въздействащ масаж можете да опитате сами като гости на „Padmalaya“, но ето каква е дефиницията на японското министерство на здравеопазването за него:

„Техника която, чрез приложение на натиск с палци и длани върху определени точки по тялото, коригира дисхармонии във функциите на организма, поддържа и подобрява здравето, облекчава страданието при различни болести и активира капацитета за самолечение на тялото. Няма негативни странични ефекти.“

Шиацу масаж - има за цел да отстрани препятствията, които блокират притока на енергия през меридианите на тялото. Така техниката спомага за възстановяване на баланса на енергията в цялото тяло и нормализира бързо и ефективно възможните напрежения в мускулите и органите.

Шиатсу влияе върху функциите на дихателния апарат и състоянието на кожата, подобрява кръвообръщението и еластичността на мускулите, като намалява напрежението и болката в тях. Успокоява нервната система и я тонизира.

Техниката подобрява равновесието на тялото и костната система, улеснява процесите на храносмилателната система и функциите на жлезите с вътрешна секреция.

Как се изпълнява Шиацу?

Масажът Шиацу се изпълнява на земя, върху специална постелка. На масажираният се дават удобни за процедурата дрехи. Понякога по време на Шиацу, освен пръсти терапевтът използва и лактите, коленете и стъпалата си, с които упражнява натиск върху точките по тези меридиани. За да се стимулира допълнително способността на организма да се самолекува и за да подсили имунната система на пациента, се работи и върху области от тялото, които са разположени в съседство на тези точки.

Как въздейства Шиацу?

Шиацу стимулира освобождаването на ендорфини, активира имунната система и помага на тялото да се бори с болестите. Техниката може да се използва при наличието на разнообразни здравословни проблеми. След Шиацу сеанс хората изпитват дълбоко спокойствие и задоволство и се чувстват напълно отпуснати.

Цени за Шиацу масаж

Цена на масажа: 60 мин. - 65 лв. / 80 мин. - 85 лв.
Комбинирана терапия - Шиацу + Сейки или Рейки - 90 мин. - 100 лв.

Шиацу масаж в София - Падмалая, кв. Лозенец, ул. "Свети Седмочисленици" 11

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега