Запишете час онлайн

Ако се вгледаме в себе си, ще видим светлината така сякаш виждаме собственото си отражение в огледалото.

~ Свами Сатчидананда

Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Масажи
и терапии
Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Болка в краката и болка в ръцете

Защо ни болят краката и ръцете?

Неприятното усещане за болка в краката и ръцете, може да бъде породено от умора, възпалителен процес, нарушения в ставите, напрегнати сухожилия, мускули, вследствие на заболяване, лоша циркулация и др.

При нарушено оросяване в крайниците, може да се наблюдава изтръпване на ръцете и краката, придружено с мускулни спазми, загуба на сила, чувство на тежест, подуване на краката, поява на разширени вени.

Умората е най- често срещаната причина за появата на болка в ръцете и болка в краката. Един добър масаж може да ви помогне да се оттървете от неприятните усещания и болки в крайниците и да ви изпълни с чувство за лекота.

Болка в лакътя или болка в лакътната става

При спортисти или при хора занимаващи се с тежък физически труд, често се появява болка в лакътя, така наречен тенис лакът.
В повечето случаи причината не е в самата лакътна става, а във възпалението на лакътното сухожилие и преумора на мускулите на ръката. В такива случаи посещението при масажист и почивката могът да решат проблема с болката в лактите.

Пръстите на краката

Нарушеното оросяване може да е причина за появата на болка и изтръпване в пръстите на краката. Те са най- отдалечената зона на тялото. Това е една от причините кръвта да достига до тях с малко съдържание на кислород. Травмите от навяхване и удряне също могат да доведат до болка в пръстите на краката. При провеждането на масаж, мускулите и сухожилията се отпускат, ставите се раздвижват, подобрява се кръвообращението, премахва се чувството за изтръпналост и болката отшумява.

Болезнена раменна става

Усещането за болка в рамото може да се дължи на възпаление, напрегнати мускули и сухожилия или проблем с раменната става известни, като периартрит или замръзнало рамо.

Причината може да бъде преумора, травма, напрежение от статична поза, като седене пред компютър или продължително шофиране.

С подходящите масажни похвати, сухожилията и мускулите се отпускат, ставите се раздвижват и болката изчезва.

Друго важно нещо е здравословният начин на живот. Спазването на подходящ хранителен режим и редовните тренировки или повече движение, като ходене пеш ще помогнат да контролирате стреса и прекомерното напрежение. Вслучай, че нямате достатъчно време, посещението при масажист поне веднъж седмично ще помогне да избегнете неприятните симптоми причинени от умората и ще подобри здравословното ви състояние.

Заповядайте на частичен масаж.
Частичният масаж се прави локално по ваш избор. Техниките и похватите, които се използват са същите, като при класически масаж.
Целта е бързо да се премахне умората и болката.

Здравето е щастие, което е нашето естествено състояние.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.
От какъв масаж имаш нужда?
Масаж тест - Кой масаж е подходящ за мен?
В различните дни от ежедневието си сме в различни отношения с тялото си. Понякога сме мотивирани да го слушаме и да се грижим за него, друг път силите ни стигат единствено да се стоварим изтощени върху леглото. Кажи ни как се отнасяш към себе си, за да ти покажем как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и позитивна енергия.

Масажът е един от ефективните и приятни начини да чуем истинското си Аз, да релаксираме, да изчистим стреса и напрежението, да си върнем жизнеността и добрата физическа кондиция. Настоящият тест ще ти даде насоки как да избереш вида масаж, който най-добре ще помогне да преодолееш физическото или емоционално неразположение и заедно ще поработим върху изчистването на блокажите.
Вижте повече