Запишете час сега

Ако се вгледаме в себе си, ще видим светлината така сякаш виждаме собственото си отражение в огледалото.

~ Свами Сатчидананда

Масаж

тест

Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Масажи

и терапии

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Масаж на терапевта

Лечение съобразено с вашите специфични оплаквания и проблемни зони. Терапевтите ни ще комбинират различни ефективни и иновативни техники предназначени за облекчаване на болката, възобновяване на енергията и релаксация.

Вижте още

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

Болка в краката и болка в ръцете

Неприятното усещане за болка в краката и ръцете, може да бъде породено от умора, възпалителен процес, нарушения в ставите, напрегнати сухожилия, мускули, вследствие на заболяване, лоша циркулация и др.

При нарушено оросяване в крайниците, може да се наблюдава изтръпване на ръцете и краката, придружено с мускулни спазми, загуба на сила, чувство на тежест, подуване на краката, поява на разширени вени.

Умората е най- често срещаната причина за появата на болка в ръцете и болка в краката. Един добър масаж може да ви помогне да се оттървете от неприятните усещания и болки в крайниците и да ви изпълни с чувство за лекота.

Болка в лакътя или болка в лакътната става
При спортисти или при хора занимаващи се с тежък физически труд, често се появява болка в лакътя, така наречен тенис лакът.
В повечето случаи причината не е в самата лакътна става, а във възпалението на лакътното сухожилие и преумора на мускулите на ръката. В такива случаи посещението при масажист и почивката могът да решат проблема с болката в лактите.

Пръстите на краката
Нарушеното оросяване може да е причина за появата на болка и изтръпване в пръстите на краката. Те са най- отдалечената зона на тялото. Това е една от причините кръвта да достига до тях с малко съдържание на кислород. Травмите от навяхване и удряне също могат да доведат до болка в пръстите на краката. При провеждането на масаж, мускулите и сухожилията се отпускат, ставите се раздвижват, подобрява се кръвообращението, премахва се чувството за изтръпналост и болката отшумява.

Болезнена раменна става
Усещането за болка в рамото може да се дължи на възпаление, напрегнати мускули и сухожилия или проблем с раменната става известни, като периартрит или замръзнало рамо.

Причината може да бъде преумора, травма, напрежение от статична поза, като седене пред компютър или продължително шофиране.

С подходящите масажни похвати, сухожилията и мускулите се отпускат, ставите се раздвижват и болката изчезва.

Друго важно нещо е здравословният начин на живот. Спазването на подходящ хранителен режим и редовните тренировки или повече движение, като ходене пеш ще помогнат да контролирате стреса и прекомерното напрежение. Вслучай, че нямате достатъчно време, посещението при масажист поне веднъж седмично ще помогне да избегнете неприятните симптоми причинени от умората и ще подобри здравословното ви състояние.

Заповядайте на частичен масаж.
Частичният масаж се прави локално по ваш избор. Техниките и похватите, които се използват са същите, като при класически масаж.
Целта е бързо да се премахне умората и болката.

Здравето е щастие, което е нашето естествено състояние.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Чаят - свят на здраве и древно знание

Натурален билков чай по рецепти на Лечителя
Петър Димков

Българският народ е благословен с растения и билки. Възползвайте се от красивите тайни, които растат в нашите земи, проучени и разгадани от Лечителя и селектирани с внимание и любов в ароматен билков чай.

Вижте повече