Не отивай там, където пътят може да те отведе; вместо това иди там, където няма път и остави следа.

~ Ралф У. Емерсън

Как масажа помага на ума и тялото

Пролетно обновяване

Пролетта е прекрасно време за ново начало. Природата е с теб. Забележи как минзухарите пробиват студената, твърда земя. Тези нежни, но здрави цветя са като нашите мечти за растеж и промяна.

Кога за последен път си правил масаж? Ако мислиш, че масажите са само за удоволствие, помисли отново! Редовните масажи осигуряват много ползи за ума и тялото. С настъпването на пролетта е още по-важно да напаснеш физиката и психиката си една към друга, за да живееш възможно най-добре.

Масажът възстановява тялото. Лечебен и спортен масаж.
Пролет за тялото
от БлогаРазгледай още...

Подмладяване за мускулите

Грижа за тялото в дълбочина

Дълбокотъканен масаж София - Грижа за мускулите
избрано на фокус
Виж повече
Още статии
Обездвижване, затлъстяване, скованост. Заседнал начин на живот.

Тялото е за да се движи

Защо заседналият начин на живот ни вреди

Виж повече
Антицелулитен масаж за справяне с целулита и преахване на портокаловата кожа | Център за масаж Падмалая, София

Как помага Антицелулитния масаж?

Какви са причините за появяване на целулита?

Виж повече
Застоялата лимфа и изчистване на лимфната система

Здравето на лимфната система

Как да изчистим лимфата?

Виж повече

Спортният масаж възстановява и подготвя тялото, лечебният масаж контролира болката, ароматерапията регенерира цялостно и изпълва с енергия и настроение, а масажът с озон е тайната за супер сили

7 начина, по които масажът помага на ума и тялото през пролетта

Знаеш ли че, масажът значително увеличава енергията?

Пролетта е прекрасно време за ново начало. Природата е с теб. Забележи как минзухарите пробиват студената, твърда земя. Тези нежни, но здрави цветя са като нашите мечти за растеж и промяна.

Кога за последен път си правил масаж? Ако мислиш, че масажите са само за удоволствие, помисли отново! Редовните масажи осигуряват много ползи за ума и тялото. С настъпването на пролетта е още по-важно да напаснеш физиката и психиката си една към друга, за да живееш възможно най-добре.
Готов ли си да се подмладиш и да подобриш здравето и благосъстоянието си за пролетта? Започни, като включиш масажната терапия в твоята дневна програма за здраве. И очаквай пролетно обновление! Масажът предлага множество ползи за здравето, които могат да повишат нивата на енергия, да подобрят цялостното здравето и настроението.

Масажът намалява нивата на стрес и напрежение

Факт е, че през всеки сезон масажът може да премахне стреса и тревожността, които те водят до ръба на възможностите ти. Но през пролетта това е още по-важно.
Доказано е, че лечебният масаж помага за намаляване на стреса и напрежението в тялото чрез засилване на кръвообръщението. Ако се опитваш да поддържаш здравословен начин на живот и искаш да подобриш сърдечно-съдовото си здраве, масажът е прекрасно допълнение към деня ти, особено когато се комбинира със здравословен режим на хранене и упражнения.

Защо да правиш редовно масаж? Редовният масаж осигурява гъвкавост и мобилност

Ако си прекарал цялата зима скрит на топло у дома, време е за пролетно раздвижване. Върни си формата, независимо дали играеш отборни спортове или искаш най-накрая да се включиш в онзи маратон. За истински добра тренировка обаче трябва да поддържаш мускулите си в топ форма.
Ако си активен човек и искаш най-добрата грижа за тялото си, то добавянето на масажна терапия е чудесен начин да подобриш състоянието на мускулите си за допълнителна гъвкавост и свобода на движението. Неслучайно най-добрите спортисти използват спортен масаж, за да помогнат за възстановяването на мускулите и за намаляване на болката след усилена тренировка. За тази цел се използват техники като пасивно и активно разтягане, манипулация на тъканите с кръстосани влакна и освобождаване на фасцията. Същите ефекти може да получи всеки човек с активен начин на живот, независимо от нивото на активност.
Масажът преди тренировка може да предотврати наранявания, докато след спорт може да ти помогне да се възстановиш значително по-бързо.

Масажът подобрява настроението

Лесно е да се върнеш към обичайното си Аз след зимата. Всеки един масаж повишава нивата на хормоните допамин и серотонин, които стабилизират настроенията. Ще усетиш как се чувстваш все по-весел, енергичен и оптимистично настроен след всяка сесия!

Масажът с етерични масла помага на тялото и ума да се отпуснат

Хората, които ходят редовно на масаж, забелязват подобрено чувство на благополучие и все по-малко тревожност и стрес в ежедневието си. Много специалисти по психично здраве препоръчват масаж на своите пациенти при борба с депресията и тревожните разстройства. Клиничните проучвания са доказали, че масажът повишава нивата на хормоните серотонин и допамин, като същевременно намалява хормона на стреса кортизол. Твоето психическо състояние е толкова важно за цялостното ти здраве, колкото и физическата ти форма. Осигури на ума и тялото си необходимото облекчение, като добавиш терапевтичен масаж към своята ежедневна рутина за здраве. Ако към терапията се добавят и етерични масла, тогава ползата ще бъде още по-голяма. Ароматерапията - Масажът с етерични масла има безброй ползи както за тялото, така и за душата.

Масажната терапия повишава имунитета

Тази пролет не ставай жертва на болести. Масажната терапия се използва за превенция на здравето, както и за подобряване на много медицински състояния. Повишената циркулация на кръвта и намаляването на напрежението в тялото могат да помогнат за укрепване на имунната система и да позволят да се лекуваш по-бързо чрез увеличаване на броя на лимфоцитите – това са белите кръвни телца, чиято основна цел е да защитават от болести. Хората с астма, сърдечни заболявания и много други медицински състояния са забелязали подобрения в здравето си с редовен масаж.

Лечебният терапeвтичен масаж облекчава болката и сковаността

По-студеното време определено причинява на много хора болка и скованост. Можеш да се движиш по-спокойно и да се насладиш на по-активен начин на живот, ако ходиш на масаж.
Ако страдаш от болка от нараняване или продължителен здравословен проблем, масаъжт може да бъде начин да я намалиш или контролираш. Масажът освобождава ендорфини от мозъка – това са естествените болкоуспокояващи, които повечето лекарства само се опитват да имитират. Хората с артрит, фибромиалгия, хронична умора и много други здравословни проблеми, които причиняват болка, използват масаж като част от здравната си програма. За мнозина масажът предлага облекчение както по време на процедурата, така и за продължителен период от време след нея.
Зимата може да накара дори и най-енергичните хора да се почувстват летаргични. Но след масаж ще усетиш връщането на енергията и ще си готов отново да живееш на бързи обороти. Ще се насладиш на страхотния ефект от по-добрата циркулация на кръвта и повече кислород, който преминава през тялото ти и кара ума ти също да се чувства във форма.

Масажите облекчават алергиите

Вдигни ръка, ако имаш пролетни алергии! По-топлото време обикновено е удоволствие, но за мнозина може да причини неприятности като хрема, сълзене на очите и сърбеж в гърлото. Масажите могат да се докоснат до скрити източници на тялото, изпращайки незабавно облекчение чрез естествени практики.
Пролетта е идеалното време да намериш нови начини да подобриш здравето и благосъстоянието си.
В студио за масаж „Падмалая“ предлагаме голямо разнообразие от възможности за масажна терапия, за да ти помогнем да постигнеш по-добро здраве и да стимулираш пролетното си обновление към повече активност.


© Център за масаж Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Сподели