Това, което спасява човек, е да направи стъпка. После още една.
Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста
Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.
Вижте повечеВсеки конкретен цвят на дадени плодове и зеленчуци е носител на различни хранителни вещества, които носят полза за нашия организъм. Като се храним с разнообразни храни с различни цветове, можем да предоставим на тялото си основната храна, от която то се нуждае.
1. Червено за фитохимикали
Червените плодове и зеленчуци съдържат фитохимикали, включително ликопен и антоцианини, пигментът отговорен за ярките наситени цветове. Приемането на повече плодове и зеленчуци като малини, червени чушки, ягоди, домати, червени ябълки, боровинки, нар и дини ще ви помогнат като:
2. Оранжево и жълто за каротеноиди
Повечето оранжеви и жълти храни са пълни с каротеноиди, растителният пигмент, на който се дължи свежият и слънчев цвят. Каротеноидите са органични пигменти, естествено съдържащи се в растенията и някои други фотосинтезиращи организми. Консумирайте повече моркови, тиква, лимони, манго, портокали, мандаринти, кайсии и сладки картофи, за да подобрите здравето си. Този растителен пигмент действа по следния начин:
3. Зелено за антиоксиданти
Хлорофилът, пигментът, на който се дължи зеления цвят на растения та, има силата на антиоксидант, който подобрява общото състояние на организма. Консумирането на повече зелени храни и зеленчуци като броколи, киви, маруля, спанак, аспержи, зелени чушки, авокадо, тиквички подпомага следните процеси:
4. Синьо и лилаво за ресвератрол
Ресвератролът е естественантиоксидант, който се произвежда по естествен път от някои растения.
Тези храни са заредени с антоцианин и ресвератрол, пигментите, които отговарят за тъмния им цвят и на които се дължи много от техните най-големи ползи за здравето. Като включите в храненето си повече къпини, боровинки, патладжан, сливи, лилаво зеле ще си осигурите следните ползи за здравето:
5. Белия цвят за общо здраве на организма
Въпреки, че на практика не е цвят на дъгата, растенията с бял цвят носят редица ползи за здравето и следва да се включат във всяка здравословна диета. Ако ядете повече банани, карфиол, чесън, картофи, лук, кокос ще имате следните ползи да здравето ви:
За да можем да подобрим вашето преживяване като посетител в сайта на Падмалая, ние използваме "бисквитки". Информацията, която се събира чрез тях при вашето посещение е техническа и е с цел статистика. Тя е анонимна и не може да бъде свързана с конкретно лице.
Съгласен съм Научи повече