ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкИнтересноПърви път?Масаж тестЕтичен кодексКонтактиЗа нас

Погледнете дълбоко в природата и тогава ще разберете всичко по-добре.

 

~ Алберт Анщайн

Масаж с топли вулканични камъни

Hot Stone масаж - София

От майката Земя

Ако някога сте изпитвали магията на масажа с топли вулканични камъни, ще разберете нашето вълнение. А ако не сте, знаете, че в ПАДМАЛАЯ винаги имаме какво да ви предложим. Няма по-добро време да се свържете отново с Майката Земя, да впрегнете силата на топлите вулканични камъни за масаж и да избягате от забързаното си ежедневие с час или два холистичен терапевтичен масаж за пълно блаженство.

Масаж с горещи камъни. При болки в мускулите, напрежение, фибромиалгия, безсъние | Център за масаж Падмалая, София.
Лечебна енергия
Какво още да видите
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

Какво е Hot Stone масаж или Масаж с горещи камъни?

Ако търсите терапия за премахване на стреса, за отпускане и дълбоко спокойствие, няма нищо по-добро от масаж с топли вулканични камъни. Ако имате сковани мускули, ограничена подвижност и болки и неразположения в тялото, то този масаж е за вас.

Масажът с горещи камъни е вид терапевтично лечение, при което затоплени вулканични камъни се поставят върху определени точки по тялото или се използват като масажиращ инструмент с постоянен успокояващ натиск за постигане на терапевтични ползи. Върху най-важните енергийни центрове в тялото масажистът поставя първо нежни масла, а после – топлите, гладки камъни, които всъщност представляват втвърдени парчета вулканична лава. Те натежават приятно и леко и прогонват студа и напрежението, докато топлината от недрата на земята се пренася във вас. След това терапевтът ги раздвижва деликатно, за да разнесе приятното усещане, да облекчи мускулното напрежение, да подобри кръвообращението, да успокои и тялото и ума.

Защо точно вулканични камъни?

Основната цел на масажа с топли вулканични камъни е разширяването на кръвоносните съдове, което увеличава притока на кръв и движението на кислород и хранителни вещества в тялото. Това подпомага функцията на нашите основни системи: централната нервна, мускулна и лимфна системи. Повишената циркулация увеличава подвижността на ставите чрез удължаване на мускулните влакна и съединителната тъкан.

Размерът, формата и текстурата на използваните камъни са изключително важни за постигане на желаните резултати. Камъните се подбират внимателно, за да са идеални за този вид третиране на тялото. На първо място, трябва да имат много гладка и плоска повърхност; второ, трябва да са с идеален размер и тегло. Използват се точно базалтови камъни, тъй като те задържат топлина за дълго време и я отделят бавно и равномерно.
Древните терапевти твърдят, че специалните зони, на които се поставят камъните, контролират енергийния поток на тялото и когато се презаредят, могат да помогнат за възстановяване на баланса на тялото и душата. Така че защо не изпитате лечебните ползи от това дълбоко терапевтично лечение и не получите малко Чи в движение?

Откъде идва чудния масаж с топли вулканични камъни?

Масажът с топли вулканични камъни е древна практика, датираща от хиляди години. От самото начало тя включва използването на плоски, нагрети камъни (базалтови камъни), които могат да подпомогнат на функцията на важни органи в тялото. Тежестта и топлината от горещите камъни проникват бавно в меките тъкани на тялото по начин, който не може да се постигне само с масаж.

Ефективността на тази древна терапия кара професионалистите в последните години да я подобряват, осъвременяват и използват все по-често в СПА процедурите за релакс и красота.

Защо да изберете масаж с вулканични камъни?

Стрес, болка в гърба, мускулна болка, фибромиалгия, безсъние, депресия или тревожност, лоша циркулация на кръвта, застояла лимфа – всички тези проблеми могат да бъдат облекчени от един приятен, отпускащ и лечебен масаж с топли вулканични камъни.
На практика почти всеки може да се възползва от вълшебната топлина, която помага за отпускане на мускулите, дори за тези на слепоочията и челюстите, които допринасят за главоболие или скърцане със зъби, когато са стегнати и напрегнати. Голямото напрежение, мускулни възли или натрупване на млечна киселина след тренировка също могат да се облекчат от топлината и увеличения приток на кръв. По-обрата циркулация също ще осигури и повече кислород на кожата, за да помогне на работата и външния ѝ вид.

Професионалният масаж с вулканични камъни е изключително ефективен

Масажът с вулканични камъни е с много добри ползи при третиране на сковани и болезнени мускули. Основната задача на горещите камъни е да отпуснат изключително напрегнатия мускул, така че терапевтът да може да осигури по-дълбок и релаксиращ масаж, без да се причинява прекомерна болка.

Масаж подходящ за всички сезони, но особено полезен през студените месеци

Масажът с топли вулканични е особено ефективен по време на студено време, тъй като телата ни трябва да работят по-усилено, за да поддържат хомеостаза и постоянна телесна температура.

Масажът с горещи камъни и лечебният масаж също помагат на тялото да използва енергията по-ефективно, подобрявайки всички процеси и функции в тялото. Това има много предимства, включително поддържане на здрав метаболизъм и имунна система, което подпомага защитата на тялото срещу инфекции, които преобладават в студените месеци и поддържа цялостното общо здраве.

Масажът с топли камъни подпомага съня и премахва стреса

В допълнение, специфичното разположение на камъните по време на масаж осигурява целенасочено освобождаване на специфични мускули и тригерни точки. В резултат на това, горещите камъни в съчетание с добър масаж също помагат за намаляване на стреса и нивата на тревожност, подобрявайки качеството на съня. Така благодарение на нашия масаж с топли вулканични камъни ще усетите и значително намаляване на тревожността и стреса, особено ако сте подложени на ежедневно сериозно натоварване. Терапията с вулканични камъни може да замени сънотворните лекарства, защото отпуска тялото, помага при проблеми със съня и успокоява нервната система.

Запишете час за Hot Stone масаж

В център за масаж Падмалая обръщаме индивидуално внимание и съобразяваме процедурите изцяло с вашето индивидуално състояние или желания. Така че ако искате да изпитате ползите от този приятен и лечебен масаж с топли вулканични камъни, обадете ни се или резервирайте час онлайн още сега.

 

Сподели

Цени на Масаж с топли вулканични камъни
Масаж с топли вулканични камъни - Hot Stone Massage

Ефективно премахва сковаността, болката, напрежението и обездвижването в мускулите и ставите. Подобрява циркулацията на кръвоносната и лимфната системи. Успокоява нервната система, като премахва стреса и подобрява съня. Повишава настроението.

60 мин. - 85 лв.
80 мин. - 100 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Масаж с топли вулканични камъни + рефлексология

Балансира тялото, като успокоява ума. Премахва болка, стрес, напрежение и скованост в мускулите и ставите. Повлиява главоболие и мигрена. Подобрява циркулация, успокоява нервната система, подобрява съня. Детоксикира тялото, като премахва натрупаните отпадъчни вещества.

90 мин. - 130 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж - Грижа за мускулите, ставите и фасцията | Професионални терапевти. Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Сейки - Енергийа терапия
Енергиен масаж София. Енергийна терапия.
Виж повече
Масаж на глава и врат
Начин да се справим с главоболието. Масаж на глава шия и рамене при болка във врата, болка в раменете, главоболие и мигрена.
Виж повече
Специализиран за крака
Болка в краката, болка в стъпалата. Ефективен масаж при болезнени крака и стъпала.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
С магнезиево олио
Лечебен масаж с магнезиево олио | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече
Ломи Ломи - Хавайски
Ломи-Ломи - хавайски масаж на цяло тяло с топли вулканични камъни | Студио за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече