Запишете час онлайн

Погледнете дълбоко в природата и тогава ще разберете всичко по-добре.

~ Алберт Анщайн

 

Масаж
тест
Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за
масаж
Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече
Защо е полезен
масажът
Вижте повече
Полезно е
да знаете
Вижте повече
Високо препоръчван от TripAdvisor
Посетете TripAdvisor »
Масаж с топли вулканични камъни
Източни терапии

Как масажът с топли вулканични камъни помага за отпускане на мускулите? - Или Hot Stone масаж - Енергия от дълбините на земята за премахване на стреса, болката и сковаността.


Ако някога сте изпитвали магията на масажа с топли вулканични камъни, ще разберете нашето вълнение. А ако не сте, знаете, че в ПАДМАЛАЯ винаги имаме какво да ви предложим. Няма по-добро време да се свържете отново с Майката Земя, да впрегнете силата на топлите вулканични камъни за масаж и да избягате от забързаното си ежедневие с час или два холистичен терапевтичен масаж за пълно блаженство.

Какво е Hot Stone масаж или Масаж с горещи камъни?

Ако търсите терапия за премахване на стреса, за отпускане и дълбоко спокойствие, няма нищо по-добро от масаж с топли вулканични камъни. Ако имате сковани мускули, ограничена подвижност и болки и неразположения в тялото, то този масаж е за вас.

Масажът с горещи камъни е вид терапевтично лечение, при което затоплени вулканични камъни се поставят върху определени точки по тялото или се използват като масажиращ инструмент с постоянен успокояващ натиск за постигане на терапевтични ползи. Върху най-важните енергийни центрове в тялото масажистът поставя първо нежни масла, а после – топлите, гладки камъни, които всъщност представляват втвърдени парчета вулканична лава. Те натежават приятно и леко и прогонват студа и напрежението, докато топлината от недрата на земята се пренася във вас. След това терапевтът ги раздвижва деликатно, за да разнесе приятното усещане, да облекчи мускулното напрежение, да подобри кръвообращението, да успокои и тялото и ума.

Защо точно вулканични камъни?

Основната цел на масажа с топли вулканични камъни е разширяването на кръвоносните съдове, което увеличава притока на кръв и движението на кислород и хранителни вещества в тялото. Това подпомага функцията на нашите основни системи: централната нервна, мускулна и лимфна системи. Повишената циркулация увеличава подвижността на ставите чрез удължаване на мускулните влакна и съединителната тъкан.

Размерът, формата и текстурата на използваните камъни са изключително важни за постигане на желаните резултати. Камъните се подбират внимателно, за да са идеални за този вид третиране на тялото. На първо място, трябва да имат много гладка и плоска повърхност; второ, трябва да са с идеален размер и тегло. Използват се точно базалтови камъни, тъй като те задържат топлина за дълго време и я отделят бавно и равномерно.
Древните терапевти твърдят, че специалните зони, на които се поставят камъните, контролират енергийния поток на тялото и когато се презаредят, могат да помогнат за възстановяване на баланса на тялото и душата. Така че защо не изпитате лечебните ползи от това дълбоко терапевтично лечение и не получите малко Чи в движение?

Откъде идва чудния масаж с топли вулканични камъни?

Масажът с топли вулканични камъни е древна практика, датираща от хиляди години. От самото начало тя включва използването на плоски, нагрети камъни (базалтови камъни), които могат да подпомогнат на функцията на важни органи в тялото. Тежестта и топлината от горещите камъни проникват бавно в меките тъкани на тялото по начин, който не може да се постигне само с масаж.

Ефективността на тази древна терапия кара професионалистите в последните години да я подобряват, осъвременяват и използват все по-често в СПА процедурите за релакс и красота.

Защо да изберете масаж с вулканични камъни?

Стрес, болка в гърба, мускулна болка, фибромиалгия, безсъние, депресия или тревожност, лоша циркулация на кръвта, застояла лимфа – всички тези проблеми могат да бъдат облекчени от един приятен, отпускащ и лечебен масаж с топли вулканични камъни.
На практика почти всеки може да се възползва от вълшебната топлина, която помага за отпускане на мускулите, дори за тези на слепоочията и челюстите, които допринасят за главоболие или скърцане със зъби, когато са стегнати и напрегнати. Голямото напрежение, мускулни възли или натрупване на млечна киселина след тренировка също могат да се облекчат от топлината и увеличения приток на кръв. По-обрата циркулация също ще осигури и повече кислород на кожата, за да помогне на работата и външния ѝ вид.

Професионалният масаж с вулканични камъни е изключително ефективен

Масажът с вулканични камъни е с много добри ползи при третиране на сковани и болезнени мускули. Основната задача на горещите камъни е да отпуснат изключително напрегнатия мускул, така че терапевтът да може да осигури по-дълбок и релаксиращ масаж, без да се причинява прекомерна болка.

Масаж подходящ за всички сезони, но особено полезен през студените месеци

Масажът с топли вулканични е особено ефективен по време на студено време, тъй като телата ни трябва да работят по-усилено, за да поддържат хомеостаза и постоянна телесна температура.

Масажът с горещи камъни и лечебният масаж също помагат на тялото да използва енергията по-ефективно, подобрявайки всички процеси и функции в тялото. Това има много предимства, включително поддържане на здрав метаболизъм и имунна система, което подпомага защитата на тялото срещу инфекции, които преобладават в студените месеци и поддържа цялостното общо здраве.

Масажът с топли камъни подпомага съня и премахва стреса

В допълнение, специфичното разположение на камъните по време на масаж осигурява целенасочено освобождаване на специфични мускули и тригерни точки. В резултат на това, горещите камъни в съчетание с добър масаж също помагат за намаляване на стреса и нивата на тревожност, подобрявайки качеството на съня. Така благодарение на нашия масаж с топли вулканични камъни ще усетите и значително намаляване на тревожността и стреса, особено ако сте подложени на ежедневно сериозно натоварване. Терапията с вулканични камъни може да замени сънотворните лекарства, защото отпуска тялото, помага при проблеми със съня и успокоява нервната система.

Запишете час за Hot Stone масаж

В център за масаж Падмалая обръщаме индивидуално внимание и съобразяваме процедурите изцяло с вашето индивидуално състояние или желания. Така че ако искате да изпитате ползите от този приятен и лечебен масаж с топли вулканични камъни, обадете ни се или резервирайте час онлайн още сега.

© Масажно студио Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

« Обратно

Дължите си момент хармония
Чуйте мъдрия език на тялото си
Намерете здравето и баланса
Запишете час сега