ENЗапази часВъпроси и отговориЦени на масажиВаучер за подаръкМагазинИнтересноПърви път?Масаж тестКонтактиЗа нас

Всичко това, което сме, е резултат на това, което мислим. Ако човек говори или действа с чиста мисъл, го следва щастието, като сянка, която никога не го изоставя.

~ Буда

Ломи Ломи - Хавайски масаж

Хавайски масаж с топли вулканични камъни - София

Благословия от Хавай

В днешния модерен, забързан и дигитален свят, който често забравя езика на докосването, нежносттта на грижата и дълбоката душевна връзка, се крие една тайна. Тайна, стара като света и скрита в сърцето на океана. Сгушена в бреговете на Хаваите, носеща се във ветровете на острова, тя нашепва от хилядолетия назад за своите уникални лечебни ползи. Тази тайна е Ломи-Ломи – Хавайски лечебен масаж. Масаж, да, но всъщност, много повече от това. 
Lomi Lomi –  познат още като “Танцуващи ръце”, е  врата към изцеление и баланс, към истинско прераждане, в което вашето тяло, вашето бойно поле изпълнено със стрес, умора и белезите на неуморните вчерашни дни, внезапно намира изцеление и спокойствие.

Ломи Ломи Масаж. Хавайски масаж "Танцуващи ръце" в Студио за масаж Padmalaya, гр. София
Истинско прераждане
Какво още да видите
Добави още...
Комбинирани масажи Виж повече
Откровено за стреса

С обич към тялото

Откровено за стреса Виж повече
Сейки
Сейки - Изкуството да дишаш

Изкуството да дишаш

Виж повече
Безоблачно...
Релаксиращи масажи

Спокойствие...

Виж повече
Кой масаж Е за мен?

Направи теста и разбери повече

Виж повече

История на Ломи-Ломи - Хавайска лечебна практика

Масажът Ломи Ломи има богата история, потопена в културния и духовен живот на Хавайските острови. Неговият произход е дълбоко вкоренен в древните полинезийски методи на лечение, предавани през поколенията от кахуните или хавайските лечители. Самият термин "Lomi Lomi" се превежда като "масаж" или "да месиш, да разтриваш или успокояваш; да работиш навътре и навън. Ломи Ломи е много повече от физическа терапия; той е холистична лечебна практика, неразделна част от хавайската култура. Прилага се не само за облекчаване на болка или напрежение, но и за лечение на широк спектър от физически и емоционални неразположения.

В практиката лежи вярата в „Мана“, хавайската концепция за енергията на жизнената сила, където целта е да се възстанови балансът и хармонията в индивида и между индивида и околната среда. Уменията и знанията за Ломи Ломи са били пазени строго в тайна и предавани само от едно поколение на друго в рамките на семейството. При обучението ученикът е трябвало да изучи не само техниките на масажа, но и културните познания, медицинската употреба на растенията и духовните практики, които поддържат лечебния процес. Кахуните, които са практикували Ломи Ломи, са били високо уважавани в своите общности, заради завидните си лечебни умения и познанията си за естествения свят. 

Лечебната сесия е протичала като част от по-голям лечебен ритуал, който е включвал молитви, пост, медитация и използване на лечебни растения. Самият масаж се е характеризирал с дълги, плавни движения, които имитират движенията на вълните по тялото. Практикуващите са използвали своите длани, предмишници, пръсти, кокалчета, лакти, колене, стъпала и дори пръчки и камъни, за да упражняват натиск и да манипулират тялото. Техниката не се е свеждала само до физическата манипулация, но и до освобождаване на потока на енергията или „Мана“, за премахване на блокажи и възстановяване на здравето. 

Духът на Алоха - Еволюция и съвременна практика на Ломи Ломи

С навлизането на западните влияния в Хаваите, много традиционни практики, включително Ломи Ломи, са били позабравени или изменени. Въпреки това тази уникална терапия оцелява и се възражда, като е особено популярна през последните години, както в Хавай, така и по света. 

Днес Ломи Ломи се смята за ключов елемент от хавайското културно наследство, с практикуващи и училища, посветени на запазването на традиционните техники и философии. Модерният масаж Ломи Ломи включва елементи от анатомията и физиологията, интегрирайки традиционната мъдрост със съвременните масажни терапевтични практики. Въпреки тези адаптации, в сърцевината на Lomi Lomi лежи дълбоко духовната практика, с фокус върху изцелението на целия човек, а не само върху конкретни физически проблеми. 

В днешния забързан и често несвързан свят, масажът Ломи Ломи предлага уникална комбинация от физическо, емоционално и духовно изцеление. Той осигурява път за възстановяване на връзката с естествения свят, връзката със себе си. За мнозина Ломи Ломи не е просто терапевтична практика, а начин на живот, въплъщаващ Алоха духа на любов, уважение и взаимосвързаност. Историята и произходът на Ломи Ломи разказват за дълбока му способност да възстановява и хармонизира. В Център за масаж Padmalaya ние почитаме тази богата традиция, предлагайки на нашите клиенти автентично изживяване на вечната мъдрост и подхранваща сила на Lomi Lomi.

Магията на Ломи-Ломи

Ломи Ломи е повече от масаж; това е холистичен ритуал, който преплита физическо, емоционално и духовно благополучие. 
С корени, простиращи се до древните хавайски лечители или „кахуни“, тази практика не е просто за релаксация, а за възстановяване на хармонията и баланса на тялото, ума и душата. 

В тази терапия ръцете на опитния терапевт се движат плавно по тялото, като океански вълни, а движенията се ръководят от дълбокото уважение и духа на Алоха . Тук не става въпрос само за третиране на възлите в мускулите; това е дълбок, смислен обмен на енергия, лечебен танц, който се предава от поколения. 

Панацея за съвременната душа 
В днешния натоварен свят, телата ни понасят тежестта на забързания ни начин на живот, което води до безброй проблеми като хронична болка, тревожност и умора. Със своя нежен, но мощен подход, Ломи-Ломи предлага уникално решение за тези съвременни заболявания. 

Ако раменете ви се превиват под тежестта на стреса и напрежението, то Ломи Ломи е вашето решение. Той прониква директно в сърцето на неразположението, независимо дали то се проявява като постоянни болки в тялото, безмилостната хватка на безпокойство или невидимата тежест на емоциите. 

Как се справя хавайският масаж с болката и стреса

Прогонете сенките на стреса: 

Ритмичните, плавни движения на Lomi Lomi ще отнесат стреса, оставяйки дълбоко спокойствие след себе си. 
Като насърчава дълбоката релаксация, Lomi Lomi помага за освобождаване на напрежението, натрупано в тялото, успокоява нервната система и намалява симптомите на стрес и тревожност. • 

Успокойте хроничната болка: 

Плавните движения и топлината на вулканичните камъни увеличават кръвообращението в тялото и възстановяват мускулите.
Мускулната болка и скованост могат да възникнат по различни причини, включително стрес, умора и напрежение. Ломи Ломи се справя с тези проблеми чрез своята уникална комбинация от нежни, но плътни масажни техники, които затоплят и разтягат скованата мускулна тъкан. Това не само облекчава болката, но и подобрява гъвкавостта и обхвата на движение. 

Въпреки, че Lomi Lomi е насочен предимно към меките тъкани, ползите от него се простират и върху ставите и костите, чрез насърчаване на цялостното здраве на скелета. Използваните техники помогат за подобряване на подвижността на ставите и намаляване на възпалението, което води до намаляване на болката и подобрена функция на движението. За хора с артрит или други хронични неразполжения, масажът Ломи Ломи може да бъде успокояваща и ефективна допълнителна терапия.

И не само…
Чрез подобряване на циркулацията и лимфния поток, масажът Lomi Lomi подпомага естествените лечебни процеси на тялото, което може да бъде полезно за възстановяването и поддържането на костите. Дълбоката релаксация,  предизвикана от тази вълшебна треапия, може да намали нивата на стрес, което е от решаващо значение, тъй като е известно, че хроничният стрес е фактор, допринасящ за загубата на костна плътност.

Освободете заключените емоции: 

Ломи Ломи достига дълбоко, докосвайки местата, където сте съхранявали толкова дълго емоционален товар, освобождавайки ви по начини, които не сте подозирали, че са възможни. 

Като фар в нощта 

Докато стоите на пропастта и гледате към пейзажа на живота си, знайте това: Ломи Ломи е фарът, който ви води към дома. Това е топлата прегръдка, която чака да ви обгърне, изцеляващото докосване на терапевта, готово да поправи не само тялото ви, но и сърцето и духа ви и вие си тръгвате не просто освежени, но дълбоко заредени с енергия и готови да посрещнете света с нови сили.

Да запишете час за Lomi Lomi не е просто да се поглезите с още един спа ден; това е изборът да инвестирате във вашето цялостно благополучие.  Очакваме ви!


Сподели

Цени на Ломи Ломи - Хавайски масаж с вулканични камъни
Ломи Ломи - Хавайски релаксиращ масаж с топли камъни

Това е лечебна практика, която насърчава циркулацията, обновява енергията и облекчава болката и сковаността, премахва напрежението и стреса и потапя тялото в дълбок релакс.

80 мин. - 110 лв.
С масаж на стъпала - 90 мин. - 140 лв.
Цени на комбинирани масажи и терапии
Ломи Ломи - Хавайски масаж или Пречистващ солен масаж + Рефлексотерапия Масаж на стъпала + Масаж на лице

Ломи-Ломи за подмладяване на тялото, ума и душата. Облекчава болката, премахва напрежението и сковаността в мускулите. Солният масаж е лечебна практика, която балансира енергията и изчиства блокажите и натрупаните негативи. Премахва болката и напрежението от тялото.

120 мин. - 190 лв.
Още масажи от тази категорияОще Лечебни масажи
Масаж на терапевта
Терапевтичен авторски масаж. Професионален масаж София. Сертифицирани терапевти.
Виж повече
Терапия с вендузи
Поставяне на вендузи - София - Вакуум масаж. Ползи от масаж с вендузи изпълнен от професионален терапевт.
Виж повече
Лимфен дренаж
За здравето на лимфната система - Мануален лимфен дренаж. Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
Дълбокотъканен масаж
Дълбокотъканен масаж - Грижа за мускулите, ставите и фасцията | Професионални терапевти. Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Спортен масаж
Спортен масаж за професионални спортисти и любители за добри спортни постижения и спорт без травми | София, Център за масаж Падмалая
Виж повече
Класически масаж
Класически масаж | Център за масаж Padmalaya | София
Виж повече
Възстановителен масаж
Възстановителен масаж София
Виж повече
Релаксиращ масаж
Антистрес масаж | Лек масаж за релакс. Център за масаж Падмалая, София
Виж повече
Озонов масаж Релакс
Релаксиращ масаж с озонирано масло | София | Професионални масажисти, специализирани релаксиращи масажи.
Виж повече
Японски авторски масаж
Японски масаж | Източен масаж | Център за масаж Padmalaya
Виж повече
Гуаша - Китайски
Гуаша - Китайски лечебен метод
Виж повече
Сейки - Енергийа терапия
Енергиен масаж София. Енергийна терапия.
Виж повече
Масаж на глава и врат
Начин да се справим с главоболието. Масаж на глава шия и рамене при болка във врата, болка в раменете, главоболие и мигрена.
Виж повече
Специализиран за крака
Болка в краката, болка в стъпалата. Ефективен масаж при болезнени крака и стъпала.
Виж повече
Терапевтичен с озон
Масаж с озон при болки в гърба, кръста, ставите. Професионален масаж в Център за масаж Падмалая | София
Виж повече
С магнезиево олио
Лечебен масаж с магнезиево олио | София
Виж повече
Масаж с етерични масла
Ароматерапия
Виж повече
Лечебен масаж
Лечебен масаж София. Сертифицирани терапевти. | Център за масаж Падмалая.
Виж повече
Подмладяващ лифтинг
Анти - ейдж масаж на лице, подмладяващ стягащ масаж | Център за масаж Падмалая, гр. София
Виж повече
Масаж на лице и деколте
Подмладяващ масаж на лице. Анти ейдж Масажи на лице София.
Виж повече
Beauty терапия
Бюти терапия за цяло тяло и лице. Масаж на цяло тяло и масажна лице.
Виж повече
Топли вулканични камъни
Масаж с топли камъни. Hot Stone Масаж за болезнени мускули, скованост и напрежениe | Център за масаж Падмалая, София.
Виж повече
Морска терапия
Релаксиращ холистичен масаж с Phytomer - .лидерът във френската козметика за лице и тяло | от студио за масаж Падмалая, София
Виж повече
За Него и за Нея
Масаж за двойки в София.
Виж повече
Частичен на гръб
частичен масаж на гръб | София
Виж повече
Антицелулитен масаж
Антицелулитен масаж | София
Виж повече