Не отивай там, където пътят може да те отведе; вместо това иди там, където няма път и остави следа.

~ Ралф У. Емерсън

Добрият анти стрес масаж

Силата на масажа в помощ на умората и стреса

Всеки, който се е докоснал до силата на масажа знае как чрез него се възстановяват жизнената сила и енергия, как се премахнат умората, стреса и напрежението. И тъй като сме пристрастни, веднага сме готови да ви убедим в ползите от това да си подарим истински хармонизиращо преживяване.

Мислите ли, че не заслужавате да се отпуснете в опитни и грижовни ръце? 

Антистрес масаж, релаксиращ масаж в център за масаж Padmalaya
Антистрес масаж
от БлогаРазгледай още...

Енергийните блокажи

Застоялата енергия - да изчистим живота си

енергийните блокажи
избрано на фокус
Виж повече
Още статии
Болки в мускулите при студено време, мускулна болка в гърба, кръста, краката или ръцете.

Студеното време и мускулите

Как да се справим с болките в мускулите?

Виж повече
Спортен и лечебен масаж. Как се въстановяват мускулите.

Пролетно обновяване

7 начина, по които масажът помага на ума и тялото

Виж повече

Представете си, че можете да откраднете един час от забързаното си ежедневие, за да умножите радостта, спокойствието и енергията си. Точно това е ефекта от добрия масаж - да премахне целият натрупан стрес и умора, да облекчи болката и да ви отпусне.

Това се случва в резултат на умението на опитен и талантлив терапевт, който добре познава човешкото тяло и знае как да му въздейства благотворно чрез инструментите на различните видове масаж.

Масажът на цяло тяло подобрява кръвообръщението и има по-дълбок и дълготраен ефект, за разлика от частичния масаж. Достатъчно е да си позволявате такъв масаж веднъж седмично, или на две седмици, за да държите болката и стреса далеч от себе си.

Ако все пак първата болка вече е факт или сте пос стрес и напрежение, не чакайте да стане нетърпимо – тогава ще ви струва повече, без да броим нервите, безсънието и дискомфорта. Най-добре е масажите да се правят на определен интервал – вие сами можете да определите подходящия за вас. Така натрупаното напрежение напрежение се освобождава и тялото се отпуска.

Това е особено важно за хора, чийто начин на живот е свързан с обездвижване, статична работна поза, стрес, хронични заболявания на гръба, дископатии, пренапрежение, плексит, артрози, артрити, травми. Списъкът е дълъг, както и пътят до осъзнаване, че болката не е нещо, което трябва да превръщаме в част от живота си.

Най-честата причина за болката е мускулния спазъм, който се повлиява много добре от масажикомбинирани с етерични масла. А обработването на акупресурните точки, които блокират свободното протичане на енергията по меридианите допълва ефекта от масажа. Работата по съответните зони на стъпалата и дланите (рефлексотерапията) също може да облекчи болките.

Масаж при болка в гърба намалява напрежението в раменете, лопатките и врата, както и чувството за болка и дискомфорт в областта на кръста.

Масаж при стрес - намалява напрежението и умората в тялото.

Магията на масажа се случва най вече чрез хармонизиране на нервната система и освобождаване на тялото от мускулно напрежение.
Освен при нужда, масажът може да бъде един чудесен старт или завършек на деня, както и приятен подарък за близък човек - какво по-хубаво от това да се подари здраве. Очакваме ви, за да се погрижим за вас и вашето тяло, така както то заслужава.

 
© Център за масаж Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Сподели