Вратата на банята е заключена, но слънцето влиза през прозореца и се къпе във ваната, и се смее във пяната, а сапунът плаче, защото му е влязло слънце в окото.

~ Жак Превер

Идеи за подарък на жена. Идеи за подарък на мъж

23 оригинални идеи за подаръци, които ще направят празника незабравим

Да направиш оригинален подарък, който ще бъде запомнен и ще донесе радост е изкуство. Когато подаряваме, по-често сме водени от собствения си вкус, нужди и естетически търсения и по-рядко от желанието да дарим настроение, да направим празника специален и незабравим, да бъдем наистина интересни, да създадем дълбока емоция и спомен. Може би заради това гардеробите ни са пълни с дрехи, които не носим, а интернет сайтовете за покупко-продажба изобилстват от несполучливи сувенири и всякакви неоценени предмети. Стойностният подарък не е непременно най-скъпият или най-модерният. Той е символ на лично отношение, на близост, на споделено вълнение между подаряващия и получателя, на моментно единение. 

стилен и оригинален подарък за рожден ден, за годишнина, за имен ден, за коледа или за свети валентин
Подари преживяване
на ФокусРазгледай още...

Енергийните блокажи

Застоялата енергия - да изчистим живота си

енергийните блокажи
избрано с грижа за теб
Виж повече
Още статии
Антистрес масаж, релаксиращ масаж | Център за масаж Падмалая

Подарете си хармония

Понякога просто имаме нужда от един масаж

Виж повече
Как да победим стреса

С обич към тялото

Как да надхитрим стреса и да върнем връзката с душата

Виж повече
Романтичен подарък за мъж. Романтичен подарък за жена.

Освежи любовта с 10 романтични идеи

Романтичен подарък за жена или за мъж

Виж повече
Благодарствен подарък. Подарък за благодаря за лекар, учител, родител, приятел, шев.

Казахте ли днес благодаря?

Най-хубавото благодаря

Виж повече
оригинални коледни подаръци

Идеи за коледни подаръци

Коледен подарък, който всеки може да си позволи

Виж повече

Независимо дали търсим ОРИГИНАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ЖЕНА или ОРИГИНАЛЕН ПОДАРЪК ЗА МЪЖ

подарък за рожден ден, подарък за годишнина, подарък за юбилей, подаръци за Коледа, подарък за приятел, близък или подаряваме на половинката си, подаръкът е символ, пожелание обвито в хартия, обич и грижа, затова е добре да бъдем внимателни с избора, да сме изобретателни и да вложим частица от себе си. За нас е удоволствие да ти дадем няколкоидеи заоригинални подаръци и насоки, когато си изправен пред тази приятна, но отговорна задача.

1. Подари специален момент

Дали ще е романтичен пикник в парка, по чаша вино върху покрива на някоя сграда или ще пуснеш любимата ѝ/му песен, ще отбиеш колата на безопасно място и ще изтанцувате мига с един валс, танго или ча-ча-ча не е толкова важно. Важни са жестът и моментът, а те ще бъдат запомнени и ще се превърнат в част от най-любимите ѝ/му спомени. Можеш да действаш още по-мащабно и да изпълниш целия ден с любов и глезене. Това със сигурност е един много желан от всеки романтичен подарък.

2. Подари цял ден внимание - подарък за рожден ден на жена

Продължаваме с още романтични подаръци и подаръци за жени: Започни със закуска в леглото, цветя във всички стаи, балони и конфети. След това отмени своята любима в досадните битови задължения, обади се на шефа ѝ иѝ издействай един ден отпуск, заведи я на вечеря и самѝ сготви обяда. Прекарайте деня в разходки и нищоправене и угаждай дори на най-чудатитеѝ прищевки. Този специален подарък е подходящ за рождени дни и годишнини, но може да бъде направен по-всяко време и е изключително приятно преживяване.

3. Самолетен билет

Оригинален подарък би бил и самолетен билет за екскурзия или уикенд до бленувана дестинация. Някои хора мечтаят за Испания, други - за Исландия. Вече не е нито невъзможно, нито скъпо да сбъдваме мечтите си за пътешествия. Светът е само на един полет разстояние, а всяко пътуване ни обогатява и ни прави по-щастливи. Рим, Виена, Прага, Берлин, Амстердам, Хелзинки – различни посоки, различни усещания, различни моменти на удоволствие. Доста по-смислен подарък от скъпи джинси или куп пари, похарчени за твърде неудобни обувки. Особено по Коледа Австрия, Швейцария и Франция се превръщат в живи приказки. Едно тридневно пътуване за празника би било чудесен подарък за Коледа.

Билет за концерт на любимата група или изпълнител

Това е перфектен подарък за всеки музикален фен. Ако твоят човек си има собствен саундтрак на живота с любими песни, които слуша в определени моменти, значи това е удар в десетката. Разбери кои са неговите soulmate групи и артисти, провери онлайн какви концерти, фестивали или турнета предстоят, независимо дали в България или в чужбина, и купи билет. С малко усилия организацията и подробностите около пътуването обикновено се нареждат бързо и безпроблемно. Това е любимият подарък, който аз съм получавала и беше едно от най-прекрасните изживявания. Удоволствието е 100% гарантирано!

5. Билет за кино или театър

Хубав подарък за по-далечни приятели и роднини. Достатъчно е да познаваш вкуса и предпочитанията им или просто да си в час с най-актуалните заглавия. Когато пораснем и заживеем във вече поставените релси, започваме да съществуваме, фиксирани върху ежедневието и рядко остава време за култура, а понякога емоционалният ни свят има нужда от поддръжка, подхранване и малко бягство от реалността. Един фентъзи филм или театрална постановка ще инжектират свежи дози мечти, оптимизъм и усмивки. Тази идея е добра за Коледни подаръци за колеги или приятели. Ако искаш подаръкът ти да е още по-високо оценен, вземи карта за „Киномания“ или абонамент за целия театрален сезон.

6. Клубна карта за спортен център

Ето един чудесен подарък за приятел. Повечето от нас работят на бюро, а това води до обездвижване, напълняване и загуба на форма и кондиция. Постъпи практично, погрижи се за здравето на своя близък и приятел и му осигури едномесечна тренировъчна програма в удобен фитнес или зала. Можеш да комбинираш с йога и спа процедури и да превърнеш тази идея в подарък-мечта. Твоят човек ще ти бъде благодарен, че най-после си направил това, което той се кани да направи от много време.

7. Екстремно изживяване - Подарък за рожден ден на мъж

Да излезеш от зоната си на комфорт не винаги е трудно и мъчително. Понякога е дори забавно. Подарък скок с бънджи или скок с парашут, рафтинг, скално катерене – всичко това прочиства ума, подрежда мислите, разширява вътрешните хоризонти и не само вдига адреналина, но е и полезно за здравето. Това е много подходящ подарък за мъж, но би се харесал и на дамите с приключенски дух. Ако твоят близък, половинка или приятел има нужда от такъв тип преживяване или е с по-екстремен характер, това би било вълнуващ подарък.

8. Курс за придобиване на нови умения

Животът е училище. Спрем ли да учим нови неща, зацикляме на едно място и спираме да се развиваме. Ето още чудесна оригинална идея за подарък - Курс по езда, аюрведично готвене, потъринг (работа с глина), курс по ориентиране, салса, шведски език. Изненадай любимите си хора с нещо по техен вкус. Много от тях искат да получат нови знания, но не им остава време да проучат и намерят най-подходящия курс или група. Направи го вместо тях, покажи лично отношение, погрижи се техния скрит свят да стане по-богат и по-пъстър и направи интересен подарък за мъж или интересен подарък за жена.

9. Абонамент за любимото списание

Това е един много подходящ подарък за рожден ден или креативен подарък за Коледа. Да, четем все повече онлайн, можем да намерим почти всичко в глобалната мрежа, но има ценни хартиени издания, които носят колекционерска стойност. Ако твоят близък или приятел има специфични интереси в дадена област, то годишен абонамент за любимото му специализирано списание би бил ценен подарък за мъж, както и чудесен подарък за жена, който не само ще чака с нетърпение всеки месец, но и през цялата година ще му напомня за теб и вашето приятелство.

10. Книга със скрити послания

Не просто хубава книга, макар че и това ехубав подарък, защото подаряваш цели истории и приключения за далечни светове и силни герои..., но подари книга със скрити лични послания - един наистина оригинален подарък. Маркирай отделни думи или абзаци, добави страници със свои пожелания, отбележи части, които разкриват личното ти отношение към получателя, създай своя история в историята като подчертаеш определени думи в нужната последователност. Добави свои вълшебства измежду страниците и превърни обикновената книга в магичен подарък. После направи карта на скритите в книгата тайни и я приложи към книгата със загадъчен текст или кодиран език, който само вие двамата разбирате. Такъв тип творчество ще превърне въпросната книга в уникат, в изключително ценен дар, в друга реалност, споделяна само от вас двамата. Това би било оригинален коледен подарък за мъж или вълшебен коледен подарък за жена.

11. Домашен любимец

Търсиш още идеи за оригинални подаръци? Ето още един страхотен подарък за рожден ден, стига твоят човек да обича животните, да умее да се грижи за тях и да не ги приема просто като моден аксесоар или прищявка. Това е да подариш невинна любов в най-чистата ѝ форма. Това е да поставиш в ръцете на твоя близък живо, туптящо сърце, което ще дарява обич всеки ден, ще очаква, ще се надява, ще търси споделеност. Домашният любимец е и отговорност. Бъди сигурен, че даряваш животинчето в дом, където ще получи необходимата опека, любов, внимание и закрила.

12. Фото сесия

Професионален фотограф, осветление, гримьор и атмосфера, която ще накара твоята половинка да се почувства като кино звезда. Погали нейната суета, дай ѝ няколко часа, в които ще се усети специална, обгрижвана, единствена под прожекторите, а след това се включи в представлението за няколко общи фотографии.
Снимките са спомен, а този спомен ще остане завинаги – естетически издържан и красив.
Този подарък е от списъка на оригиналните подаръци за жени – любими или приятелки, но макар да отричат, мъжете също са суетни, а и профилите им във фейсбук винаги имат нужда от още няколко добри портрети, затова не се колебай ако търсиш и нестандартни подаръци за мъже.

13. Дневник

В края на култовия филм „Дневникът на Бриджит Джоунс“, Марк подарява на Бриджит дневник, с който да постави началото на новия етап от общия им живот. Колко много символика има в една луксозна тетрадка с кожени корици. Ако той/тя е в началото на връзка, ако отваря нова страница в отношенията си, ако сега гради основите на любовта, приятелството и близостта, ако е на прага на ново приключение, това е подходящият подарък. Бъди креативен и напиши своята версия за уводната страница – искрено, с чувство и от сърце, тнова е един наистина много хубав подарък за жена.

14. Звезда с нейното/неговото име

Да кръстиш звезда с нейното/неговото име е романтика със замах. Услугата се предлага от много интернет сайтове и далеч не е трудно достъпна или невъзможна за реализация по нашите географски ширини. От теб се иска да избереш съзвездие и да заплатиш необходимата сума. В замяна получаваш сертификат, удостоверяващ името на звездата, звездна карта с разположението ѝ и гаранция, че твоята звезда е уникална и видима от България. Това е един наистина много специален и романтичен подарък и е подходящ както за жени, така и за мъже.

15. Стих, песен или картина, създадени от теб

Ето още едно уникално предложение за романтичен подарък или подарък за гаджето. Ако в теб живее творец, ако любовта те вдъхновява, значи можеш! Всеки от нас носи музата в себе си, а тя винаги е готова да дава плодове. Понякога малко талант и много любов могат да създадат художествен шедьовър… или така със сигурност ще звучи твоя подарък в нейните/неговите уши. Защото кой не се ласкае да бъде нечие вдъхновение или муза и кой не би се зарадвал да бъде увековечен от ръката, ума и сърцето на любимия? А ако резултатът не е много успешен, поне ще се посмеете заедно.

16. Подарък, който си изработил сам

Момиче по-лесно би се справило с такава задача – ще оплете нещо, ще наниже герданче или гривничка, а в най- лошия случай ще сготви някое завъртяно ястие със сложно име, но ако финансите са ти ограничени, а искаш да оставиш следа с подаръка си – действай. В ютюб има много клипчета как да направим чудеса с подръчни средства. Обеци, гривни и колиета от тел, декорации от клони и листа, сувенири от мидичките, които събрахте заедно на плажа миналото лято – вариантите са много, а жестът толкова мил и определено ще бъде запомнен, защото това е един наистина креативен нематериален подарък.

17. Кутия с пожелания

Един прекрасен подарък за приятелка или за приятел. Ако искаш той/тя да се сеща за теб всеки ден, то подаръкът кутия или буркан с пожелания е идеален за целта. Необходима е картонена кутия (чийто декупаж можеш да направиш сам/а) или буркан с красива форма и 365 разноцветни листчета. На всяко листче следва да напишеш своето дневно пожелание и след това да ги поставиш в буркана или кутията, да затвориш капака и да завършиш творението с червена панделка за разкош. И ето – имаш вълшебство с персонални послания към твоя любим, приятел или роднина за цяла година.

18. Ръчно направена книга с тайни рецепти - Оригинален подарък за юбилей на жена

Някои неща трябва да останат в семейството и част от тях са тайните рецепти, предавани от поколение на поколение, от майка на дъщеря. Трябва ти тетрадка, снимки на ястията, красив почерк и повечко свободно време, за да създадеш красива книга с рецепти. Подаръкът символизира предаване на щафетата от по-възрастните на по-младите и е подходящ за сватба или годеж. Готварската книга е хубав подарък за жена, но семейната тайна книга с рецепти е вълшебен подарък от майка за дъщеря. Това е изключително подходящ подарък за юбилей на жена.

19. Годишен хороскоп

Ако звездите ти говорят, подари годишен хороскоп. Това е интересен и забавен подарък за Нова година или рожден ден. Ако получателят има интереси и залитания към тълкуването на зодиите и астрологията, хороскопът е точка в твоя полза. Много момичета искат да знаят какво вещае тяхната звездна карта, какви приключения и любови нетърпеливо ги чакат в бъдещето, кога са подходящите периоди за нова работа или пътуване… С други думи хороскопът е много подходящ подарък за жени независимо дали търсиш подарък за рожден ден на жена или коледен подарък за жена.
Можеш да разгледаш сайта www.mira-kuneva.com или да посетиш youtube канала, за да добиеш представа за астрологичните прогнози. Мира Кунева е един от най-добрите астролози и изключителен професионалист. В интернет можеш да намериш видео с предавания, в които е участвала или пък да прочетеш някоя от статиите в сайта й, за да се запознаеш с нейната работа. Хороскопът се прави на запис и се изпраща като mp3 файл, който можеш да запишеш на CD и да направиш обложка с лично пожелание. Желателено е да направите заявката си поне месец по-рано. Макар че жените са тези, които повече се интересуват от Астрологията, то хороскопът е и чудесен коледен подарък за мъж или интересен подарък за рожден ден на мъж.

20. Велосипед... Подарък за най-добър приятел

Ето още един изключителен подарък за приятел. Велосипед, кънки, ски, палатка – всякакви пособия за спорт на открито биха били желан и практичен подарък дори за неактивно спортуващите. Добре е да се раздвижваме, особено навън сред природата, а още по-добре е когато го правим с компания. Затова, ако планираш закупуването на такъв полезен подарък, вземи един и за себе си. Двама е по-забавно, а така винаги ще има някой, които да те подбутва за повече движения и спорт, вместо пуканките и канапето пред телевизора.

21. Видео филмче - послание подарък

Станахме царе на селфитата, филтрите и ефектите и сме на път да станем много добри в правенето на видео клипове. Защо да не използваш това и да направиш красиво видео със записано послание и пожелание към твоя близък? Един приличен смартфон, обич и усмивка са напълно достатъчни. Видео филмчето може да е единствен или да придружава основния подарък, или да бъде раздвижена креативна картичка, разкриваща твоите топли чувства и пожелания. Ако искаш нещо по-сложно, можеш да потърсиш помощ от приятели и да сформираш екип от оператор, режисьор и монтажист, че даже и статисти. Това е много оригинален подарък за жена и също оригинален подарък за мъж.

22. Направи дарение с благотворителна цел

Да направиш дарение от нейно/негово име е сериозен подарък, за който се изисква определена нагласа, начин на мислене и зрялост и от двама ви. Това би било изключително благородна и възвишена постъпка. Можем не само да цъкаме одобрително с език, когато новините ни разказват за хора с такова поведение, но и ние да станем едни от тях. Има много каузи, които заслужават нашата подкрепа, има много хора, които се нуждаят от малко, за да продължат напред. Ако той/тя е любител и защитник на животните, но идеята за домашен любимец е неосъществима, тогава осинови някое голямо екзотично животно в зоологическата градина от нейно/негово име и участвайте заедно в грижата за него и изхранването му. Така ще имате обща мисия.

23. Ваучер за масаж

Да подариш ваучер за масаж е изключително оригинален подарък, с който няма как да сбъркаш и ще те превърне в звездата на вечерта.
Независимо дали търсиш специален подарък за рожден ден на мъж или подарък за рожден ден на жена или вълшебен Коледен подарък или просто искаш да направиш прекрасен жест и да доставиш удоволствие на твоите любими хора... това е уникален подарък.
И неслучайно е любимият ни подарък,... защото когато подаряваш ваучер за масаж, ти не правиш просто подарък, а подаряваш здраве, хармония, загриженост, любов и лично отношение. Независимо дали става дума за твой близък, любим, приятел или колега, масажът ще зареди тялото му с тонус, а ума с положителни мисли и емоции. Различните типове масаж стимулират организма по различен начин и повлияват на различни оплаквания и заболявания. Схващания, напрежение в мускулите, болки в гърба, болки в кръста, стрес и умора или просто нужда от почивка, релакс и малко безвремие – всичко това ще изчезне след подходящата терапия от ръцете на нашите професионалисти.

Подари здраве, удоволствие и наслада на хората, които обичаш.

Ваучер за масаж е и чудесен подарък за служители. Бъдете различни, бъдете „Най-добрият шеф на света“.

Обади ни се на 088 333 16 17, за да научиш повече за типовете масажи, които предлага център за масаж „Падмалая“ или виж нашите процедури тук. Как да поръчаш ваучер, можеш да видиш на тази страница.

© Център за масаж Падмалая, гр. София. Всички права запазени. Копирането, изменянето, възпроизвеждането, адаптирането и поставането по други сайтове на съдържанието на тази статия, целият й текст или части от него не е разрешено. Можете да споделите статията използвайки иконките за споделяне в долния десен ъгъл или чрез директен линк към тази страница.

Сподели