Padmalaya

Запишете час сега

Живейте в света католисто на Лотос, който расте във водата, но не подгизва.

~ Кришна

Специални

оферти

Възстановителен масаж + Рефлексотерапия.
80 мин. Сега за 60 лв.

Вижте всички

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Полезно е

да знаете

Вижте повече

Ароматерапия

Релаксиращи терапии

Ароматерапия масажът носи на нашите гости лечебната сила на етеричните масла и благоуханните растителни есенции.
Растителните етерични масла въздействат за преодоляване на стрес и тревожност, а лечебните им свойства помагат на тялото да се пребори с болести и неразположения. Ароматерапията е естествен начин за повишаване и поддържане на здравето и позитивното настроение. Благодарение на финото й действие, нежно се възстановяват хармонията в човешкото тяло и душа.
Редовните масажи с ароматни масла освобождават дишането, облекчават кожни раздразнения, подхранват и поддържат кожата. Те стимулират кръвообращението, подпомагат детоксикацията, отпускат мускулатурата и успокояват периферната нервна система. Етеричните масла действат антисептично и дезинфекциращо, смекчават кашлицата, укрепват организма, успокояват болката и стягат порите.

Традицията разказва, че още в Древен Египет се използвали ароматните екстракти от растения за въздействие върху тялото душата - за дезинфекция, лечение, балсамиране, производство на козметични средства и ароматизиране на ястия и вино и по време на религиозни церемонии.
Бащата на медицината - Хипократ препоръчвал на пациентите си ежедневни ароматни вани и масажи с определени етерични масла.
В страните на Изтока - Индия, Китай, Япония се счита, че именно уханията настройват ума и разкриват душата.
По нашите земи ароматерапията също има своите дълбоки корени. Тук се срещат изконните традиции на Изтока, пренесени от прабългарите, с вековния опит на траки елини и славяни. Тук, на земята,раждаща изобилие от етерични растения, земята на прословутото розово масло.

Любопитни ли сте да разберете как въздействат някои етерични масла?

ЛАВАНДУЛА
Физическото въздействие на лавандулата е антисептично, противогъбично, антимикробно, противовъзпалително, за заздравяване на рани, болкоуспокояващо, стимулиращо кръвообращението, укрепващо сърцето и сърдечно-съдовата система и разбира се – дезодориращо. Действа много добре също при настинки, кашлица и бронхит. Може да се използва при безсъние и депресия. На нивото на душата, лавандулата действа освежаващо, енергизиращо, вдъхновяващо и успокояващо.
Специалистите по въздействието на етеричните масла препоръчват употребата на лавандула при кожни проблеми (акне, циреи, екземи, себорея, слънчево изгаряне), ангина пекторис, сърцебиене, световъртеж, ниско кръвно налягане, прекомерно изпотяване, за предпазване от насекоми, за стимулиране на творческите сили и при отпадналост и умора.

РОЗА
Есенцията от роза има силата да изглажда и опъва кожата , действа антиспазматично и болкоуспокояващо. Доказани са нейните ативирусно, антисептично, кръвоспиращо,стягащо и предизвикващо менструацията въздействия. Розата също така действа отпускащо и антидепресивно.
Препоръчва се употребата на розови есенции в случаи на дисбаланс, психическо претоварване,стимулира сетивността, депресии, страхове, менструални оплаквания(нередовна или болезнена менструация, заболяваня на матката, възпаление на млечните жлези), суха или проблемна кожа .

В днешно време ароматотерапията преживява истински бум в Европа и Америка. Съвременните учени доказаха, че етеричните масла се отнасят към категорията на ниско токсичните и безопасни вещества с изразен лечебен ефект. Днес дори застрахователните медицински компании започват да включват ароматотерапията в списъка на предоставяните услуги. Това е свързано с желанието на хората да избягат от използването на многочислените химически препарати с безброй вредни странични ефекти, които заливат пазара.

Ако желаете да изпитате силата на масажът с масла, заповядайте в нашият център и се оставете в ръцете на талантливите ни терапевти.

Цена на масажа: 50 мин. - 40 лв. / 60 мин. - 50 лв.


Ароматерапия в София - Падмалая, кв. Лозенец, ул. "Крум Попов" 16

« Обратно

Дължите си момент хармония

Чуйте мъдрия език на тялото си

Намерете здравето и баланса

Запишете час сега