Padmalaya

Запишете час сега

Живейте в света като листо на Лотос, който расте във водата, но не подгизва.

~ Кришна

Масаж

тест

Кой масаж е подходящ за мен?

Как да върнеш баланса, да се заредиш със здраве и с позитивна енергия. Направи теста

Ваучер за

масаж

Подари здраве и релакс

Най-хубавият подарък е здравето, а най-ценните подаръци са тези, които правим за своите любими хора.

Вижте повече

Защо е полезен

масажът

Вижте повече

Полезно е

да знаете

Вижте повече

Високо препоръчван от TripAdvisor

Посетете TripAdvisor »

Ароматерапия

Релаксиращи терапии

Ароматерапия - масажът носи на нашите гости лечебната сила на етеричните масла и благоуханните растителни есенции.
Растителните етерични масла въздействат за преодоляване на стрес и тревожност, а лечебните им свойства помагат на тялото да се пребори с болести и неразположения. Ароматерапията е естествен начин за повишаване и поддържане на здравето и позитивното настроение. Благодарение на финото й действие, чрез аромамасаж нежно се възстановяват хармонията в човешкото тяло и душа.
Редовните масажи с ароматни масла освобождават дишането, облекчават кожни раздразнения, подхранват и поддържат кожата. Те стимулират кръвообращението, подпомагат детоксикацията, отпускат мускулатурата и успокояват периферната нервна система. Етеричните масла действат антисептично и дезинфекциращо, смекчават кашлицата, укрепват организма, успокояват болката и стягат порите.

Традицията разказва, че още в Древен Египет се използвали ароматните екстракти от растения за въздействие върху тялото и душата - за дезинфекция, лечение, производство на козметични средства и ароматизиране на ястия и вино и по време на религиозни церемонии.
Бащата на медицината - Хипократ препоръчвал на пациентите си ежедневни ароматни вани и масажи с определени етерични масла.
В страните на Изтока - Индия, Китай, Япония се счита, че именно уханията настройват ума и разкриват душата.
По нашите земи ароматерапията също има своите дълбоки корени. Тук се срещат изконните традиции на Изтока, пренесени от прабългарите, с вековния опит на траки елини и славяни. Тук, на земята, раждаща изобилие от етерични растения, земята на прословутото розово масло.

Ако желаете да изпитате силата на масажът с етерични масла, заповядайте в нашият център и се оставете в ръцете на талантливите ни терапевти.

Цена на масажа: 50 мин. - 65 лв. / 80 мин. - 75 лв.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Аромотерапията не се препоръчва на епилептици, хипертоници, деца, кърмачки, бременни, както и за лица с индивидуална непоносимост към маслата. Цитрусовите масла са фототоксични и излагане на слънце след тяхното прилагане не е препоръчително. Ако не сте сигурни относно използването на арома маслата, консултирайте се непременно с вашия лекар.

Арома микс „Дишай“
Бял бор, лечебен исоп, лавандула, евкалипт, мента, розмарин, (лимонена трева)
При настинка, главоболие, бронхит, хрема, болки в гърлото, кашлица, грип, синузит, ларингит, невралгия, преумора, колики, цистит, спазми, колит, нарушено храносмилане, гадене, невралгия, запек, метеоризъм.

Арома Микс „Тонус“
Евкалипт, мента, бял бор, лавандула, хвойна, (лимонена трева)
При болка мускулите, схващане, спазми, артрит

Арома микс „ДЗЕН“
Сладък портокал, лицея, атласки кедър, мандарина
За успокояване и пречистване на съзнанието. За постигане на спокойствие, вътрешно равновесие и релаксация.

Арома микс „Анти стрес“
Нероли, сладък портокал, лимонена трева, лавандула (роза)
При нервно изтощение, силен стрес, главоболие, лошо храносмилане, безсъние.

Арома микс „Релакс“
Лавандула, хвойна, бял бор, розмарин
При напрежение, психично изтощение, претоварване, тревожни състояния, апатия, гадене, нарушен сърдечен ритъм, безсъние.

Арома Микс „Релакс Цитрус“

Сладък портокал, нероли, лимонена трева
При напрежение, психично изтощение, претоварване, тревожни състояния, апатия, гадене, нарушен сърдечен ритъм, безсъние.

Арома Микс „Без главоболие“
Мента, лимонена трева, лавандула, розмарин
При главоболие, упорита мигрена, напрежение, претоварване.

Любопитни ли сте да разберете как въздействат някои етерични масла?

БЯЛ БОР
Игличките на величествения висок бял бор Pinus sylvestris дават безценно етерично масло. В аромотерапията то е известно със своите пречистващи и повдигащи духа качества, които могат да помогнат почти на всяка една система в човешкото тяло. Маслото от бял бор притежава свеж, смолист дървесен аромат и има силен ободряващ ефект . Стимулира кръвообръщението, засилва имунитета, активизира умствената дейност. Бактерицидно, антисептично, антивирусно, то е полезно е при простуда, бронхит, ларингит, кашлица, цистит, нервно изтощение.

ХВОЙНА
Маслото от хвойна се получава чрез дистилацията на зелените незрели плодчета на хвойновото дърво. То е естествен детоксикатор и се използва за уcпoĸoявaнe нa нepвитe, oблeĸчaвaнe нa тpeвoжни cъcтoяния, нepвнo нaпpeжeниe, безсъние и пcиxичecĸo изтoщeниe. Успокоява емоциите и чувствата. Подпомага дейността на бъбреците и половата система. Помага при проблеми с горните дихателни пътища.
Дeйcтвa блaгoпpиятнo пpи пpoблeми c xpaнocмилaтeлнaтa cиcтeмa, колики. Haмaлявa нивoтo нa пиĸoчнaтa ĸиceлинa и oблeĸчaвa бoлĸaтa пpичинeнa oт peвмaтизъм и apтpит.

РОЗМАРИН
Розмаринът бил тачен като свещена билка от древните народи, която предпазвала от зли духове. Навремето тя е била изплозвана като превенция срещу чумата и други епидемии и от него са били приготвяни различни отвари и мехлеми. Вярвало се е че вдишването на аромата му запазва младостта по-дълго време. Macлoтo oт paзмapин имa изpaзeнo дeйcтвиe въpxy цeнтpaлнaтa нepвнa cиcтeмa. Пoмaгa пpи миглена, упорито глaвoбoлиe, ревматизъм, мускулни болки, лошо кръвообръщение, yмopa, нepвнo изтoщeниe. Има антисептично действие и е полезно при чpeвни инфeĸции, ĸoлит, чepнoдpoбни нapyшeния.

Лечебен ИСОП

В ботаническия свят Исопът е известен под името Hyssopus Officinalis и се среща предимно в средиземноморския регион. В античния свят той е бил известен като свещена билка със своите антимикробни свойства. Поради качествата си на дезинфектант е споменат в Стария Завет като пречистваща субстанция. През времето на римляните е бил използван срещу чумата и за лечение на леки инфекции. Действа като спазмолитик и спомага за облекчаване на болки и мускулни спазми, при подагра, артрит, ревматизъм, травми, отоци, нарушено кръвообръщение. Облекчава дишането, нормализира състоянието на белодробната система. Ефективно при възпаления на ухото и носоглътката, ангина, бронхит, синузит, магарешка кашлица. Помага при срес и умора. Стимулира имунитета и нормализира обмяната на веществата. При бактериални и автоимунни дерматити. Благотворно влияе на стомашно-чревния тракт.

ЛАВАНДУЛА

Историята на лавандулата започва преди 2000 години. Била е използвана от египтяните, римляните и гърците за изцеление, ароматизиране, парфюмиране и измиване. Намирала широко приложение за лечение на рани и изгаряния при римските войници, пострадали от войната. Днес тя е едно от най-широко използваните и известни масла в света. Във флоралното царство лавандулата е ангел на изцелението и израз на състраданието на Земята. Тя успокоява, възстановява, релаксира и помага за постигане на вътрешен мир. Използва се при простуда, главоболие, изгаряния, пост стресови състояния, безсъние, измръзвания, хрема, артрит, бронхит, нарушен сърдечен ритъм, гадене, повръщане, метеоризъм. На нивото на душата, лавандулата действа освежаващо, енергизиращо, вдъхновяващо и успокояващо.

ЛИМОНЕНА ТРЕВА
Вечнозелената многогодишна ароматна трева намира приложение не само в кулинарния свят, но и в козметиката и аромотерапията. Със невероятно свежият си аромат и антимикробни, антисептични, фунгицидни свойства то успешно се прилага при болки в гърлото, дихателни инфекции, висока температура, колит, гастрит, лошо храносмилане, за тонизиране на мускулите, нервно напрежение и апатия. Рeвитaлизиpa тялoтo и oблeĸчaвa cимптoмитe нa пpeyмopa. Πpeмaxвa глaвoбoлиeтo и пoмaгa в бopбaтa c нepвнoтo изтoщeниe и cтpeca. Намалява изпотяването и свива порите.

СЛАДЪК ПОРТОКАЛ
Toвa прекрасно ароматно мacлo нocи топлина, радост и наслада зa yмa и имa cилнo отпускащо дeйcтвиe. Стимулира лимфната система, подпомага имунитета, балансира задържането на вода в организма и помага в случаи на напрежение, депресия, стрес, безсъние. Успокоява раздразнената кожа. Пoмaгa също пpи зaпeĸ, затруднено храносмилане и дeйcтвa ĸaтo oбщo тoнизиpaщo cpeдcтвo.

НЕРОЛИ (Горчив портокал)
За разлика от маслото от сладкия портокал, което се извлича от кората на плода, то маслото от Нероли се извлича директно от портокаловите цветчета, които се дестилират чрез специална технология. Зa пpoизвoдcтвoтo нa 1 литъp oт cĸъпoцeннoто мacлo ca нeoбxoдими oĸoлo 1000 ĸг цвeтчeтa. Имeтo мy идвa oт итaлиaнcĸaтa пpинцeca Aн Mapи дe лa Teмoлe, гpaфиня нa Hepoлa, ĸoятo обожавала аромата му и го използвала като пapфюм. Освен, че е едно от най-скъпите масла на пазара, историята му започва хилядолетия назад, когато е било използвано за лек против чумата и треската поради силните си лечебни свойства. Полезно е при нарушения в храносмилането, напрежение в мускулите, световъртеж, сърцебиене, безсъние, главоболие. Успокоява нервната система, помага при тежка умора и психическо изтощение, силни стресови ситуации, кошмари. Бори се със страха, депресията и емоционалните и тревожни разстройства. В кремове и лосиони помага за изглаждането и подмладяването на кожата, като стимулира регенерирането на клетките.

РОЗА
Необходими са около 40 000 кг листенца от роза, за да бъзе произведен само един литър от това скъпоценно масло.
Притежава сладък и свеж аромат и има силата да изглажда и опъва кожата. Действа антиспазматично и болкоуспокояващо. Доказани са нейните ативирусни, антисептични, кръвоспиращи, и стягащи свойства. Розата действа отпускащо и антидепресивно, повишава самочувствието.
Препоръчва се употребата на розови есенции в случаи на дисбаланс, психическо претоварване. Тя стимулира сетивността, успокоява депресии и страхове. Премахва меланхолията, страха, тъгата и разочарованието. Успешно се прилага при проблеми с хормоналния баланс, нередовна или болезнена менструация, заболявания на матката, възпаление на млечните жлези. Хидратира дълбоко сухата и проблемна кожа. Действа като общотонизиращо средство.

МЕНТА
Извлечено то растението Mentha Piperita, маслото от мента има силен, освежаващ аромат и мощни противовъзпалителни свойства. Намалява умората и депресията, отпуска вдървените мускули, помага при упорито главоболие, гадене, колики, спазми, гастрит, невралгия, ревматизъм, болки в краката. Успешно се бори с симптомите на настинки, бронхит, кашлица и възпалено гърло.

ЕВКАЛИПТ
Евкалиптът е донесен за първи път в Европа от Австралия през 1788 година. Аборигените използвали листата на растението за лечение на рани и сваляне на висока температура. Притежава свеж, силен и остър аромат. Има лек охлаждащ ефект и със своите изключително силни бактерицидни свойства помага при заболявания на дихателната система, грип, тежка кашлица, астма, синузит, мигрена, нервно изтощение. Има силни аналгетични и противовъзпалителни свойства, като облекчава болки в ставите и мускулите, лумбаго, ревматизъм, фибромиалгия.
Стимулира функцията на червените кръвни телца и увеличава притока на кислород в клетките. Стимулира ума и концентрацията. Ефективен против ухапвания от насекоми, успешно лекува бавно зарастващи рани.

АТЛАСКИ КЕДЪР
Едно от най-древните масла. Произхожда от Атласките планини в Северна Африка. Древните египтяни са го използвали за парфюмерия и козметика, а по-късно дървото е използвано за направата на закачалки за дрехи, защото предпазва успешно от молци. Притежава топъл дървесен аромат. Насища кръвта с кислород, подобрява дишането, премахва хронична умора, тонизира, дарява увереност, спокойствие и баланс.

Ароматерапия в София - Аромамасаж - Център за масаж Падмалая, кв. Лозенец, ул. "Свети Седмочисленици" 11

« Обратно

Дължите си момент хармония

Чуйте мъдрия език на тялото си

Намерете здравето и баланса

Запишете час сега